Презентація на тему «Хімія в косметиці»


Рейтинг презентації 4.5 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Хімія в косметиці» - Слайд #1

ХІМІЯ В КОСМЕТИЦІ


Слайд #2
Презентація на тему «Хімія в косметиці» - Слайд #2

Вступ
Слова такі як «косметика », «парфумерія», «гігієна» прийшли до нас ще з глибокого минулого.
Слово «гігієна» походить від грецького слова Hygieinos, що означає цілющий, що приносить здоров'я, а косметика від грецького слова Kosmetike, тобто мистецтво прикрашати.
Косметика і гігієна тісно пов`язані, тому що є багато косметичних засобів які виконують і гігієнічну функцію.
Слово «парфумерія» походить від латинського слова Perfume, що означає «диміти», «випаровуватися ».


Слайд #3
Презентація на тему «Хімія в косметиці» - Слайд #3

Косметика в давнину
Жінки з найдавніших часів вміло користувалися косметикою. Не так давно перуанські археологи під час розкопок виявили косметичний набір, якому дві тисячі років . У Єгипті косметика була відома вже за 2000 років до нашої ери. Саме там був знайдений перший довідник по косметиці, складений царицею Клеопатрою. Її рецепти (приготування пудр, рум'ян, губної помади) використовувалися і рекомендувалися і в більш пізні часи.


Слайд #4
Презентація на тему «Хімія в косметиці» - Слайд #4

Косметичні засоби
Креми
Косметичні креми представляють собою емульсії. Емульсія - це система, що складається з двох не змішуються, рідких фаз, одна з яких роздроблена в іншій у вигляді найдрібніших крапельок.
Лаки
Лаки для нігтів - безбарвні або забарвлені розчини нітроцелюлози в різних розчинниках - ацетоні, амілацетат, спирті. Найбільш поширений лак для нігтів представляє собою розчин нітроцелюлози в органічних сполуках


Слайд #5
Презентація на тему «Хімія в косметиці» - Слайд #5

ДЕЗОДОРАНТИ
Серед великої кількості парфумерних препаратів значне місце займають різні дезодоранти. Дезодоранти (косметичні засоби від поту) бувають 2х типів. Одні гальмують розкладання продуктів, дія другої групи дезодорантів засноване на частковому придушенні процесів потовиділення. В даний час прийнято міжнародну угоду зі скорочення виробництва аерозольних балонів, оскільки встановлено, що вони руйнують озоновий шар землі.


Слайд #6
Презентація на тему «Хімія в косметиці» - Слайд #6

  Мила.
До миючих косметичних засобів відносяться туалетні мила і шампуні. Туалетні мила виготовляють з високоякісного яловичого або свинячого сала, рослинних саломас (гідрованих бавовняної, соняшникової, соєвої та інших рослинних олій), каніфолі, кокосового масла і синтетичних жирних кислот.
Шампуні.
Шампуні виготовляють на основі поверхнево - активних (миючих) речовин. До складу шампунів входять калійні і тріетаноламінові мила, спирт, вода, касторове масло і різні активні речовини, вітаміни, екстракти лікарських трав, амінокислоти та ін.


Слайд #7
Презентація на тему «Хімія в косметиці» - Слайд #7

THE END