Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики»


Рейтинг презентації 5 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #1

Загальна характеристика економіки Мексики


Слайд #2
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #2

Загальна характеристика
Мексика – індустріально-аграрна країна. Основні галузі економіки: харчова, тютюнова, хімічна, сталеплавильна, нафтова, гірнича, текстильна та легка промисловість, моторобудівна, туризм. Паливно-енергетичний баланс Мексики характеризується переважанням нафти і газу.


Слайд #3
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #3

Транспорт: залізничний, автомобільний. морський. Близько 60% зовнішнього вантажообігу здійснює морський тр-т. Найважливіші морські порти: Гуаймас, Коацакоалькос, Саліна-Крус, Тампіко, Веракрус, Акапулько, Прогресо, Масатлан, Мансанільо, Енсенада, Ла-Пас і Санта-Росалія
Гуаймас
Санта-Росалия 


Слайд #4
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #4

Авіа транспорт
. Дві головних авіакомпанії – «Аеромехіко» і «Мехсікана» мають в своєму розпорядженні велику мережу авіаліній всередині країни і здійснюють польоти в США, країни Латинської Америки і аеропорти Європи. 32 міжнародних і 30 внутрішніх аеропортів обслуговують також інші численні міжнародні і місцеві авіакомпанії.
Аеропорт Канкун


Слайд #5
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #5

Сучасний стан економіки країни
Значна частина мексиканської промисловості базується на переробці природних ресурсів, особливо нафти, і на первинній обробці сільськогосподарської продукції. Мексика продукує також широкий асортимент товарів легкої промисловості і тривалого користування, має добре розвинену скляну промисловість. Підприємства обробної промисловості зосереджені в місті Мехіко і навколишній його промисловій зоні, а основні підприємства чорної металургії знаходяться в північних містах Монтеррей і Монклова та на західному побережжі.
Монтеррей


Слайд #6
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #6

Металургійні заводи Мексики задовольняють попит на сталь всередині країни. Найважливіші види продукції обробної промисловості - автомобілі, продукти харчування, чавун і сталь, хімікати, напої і електротехнічні товари.


Слайд #7
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #7

Промисловість Мексики
Промисловість зосереджена головним чином в зоні з 80-км радіусом від міста Мехіко і в містах Монтеррей і Ґвадалахара. Промисловий коридор тягнеться вздовж більшої частини північного кордону Мексики. Видобуток нафти зосереджений на східному побережжі від Тампіко до Вілья-Ермоса, на морських бурових установках в затоці Кампече. Більшість ферм по розведенню великої рогатої худоби знаходиться в північних і центральних штатах, в них зосереджена і велика частина інших корисних копалин.
Гвадалахара
Тампіко


Слайд #8
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #8

Виробництво кукурудзи, бобових, гарбуза, баклажанів і чилійського червоного перцю розміщено по всій країні, за винятком тих районів, де цьому перешкоджають клімат і природна рослинність. Товарне сільське господарство найрозвиненіше в районах на півночі від долини Мехіко і на північно-західних схилах і в долинах Західної Сьєрри-Мадре, особливо в штатах Сіналоа і Сонора, де вирощуються, в основному на експорт, фрукти і овочі. Товарні тропічні культури вирощуються на центральному побережжі і на півдні: цукрова тростина, пенька, банани, манго,гуаява, папая і ананаси.
Гуаява
папая


Слайд #9
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #9

Сільське господарство Мексики
Найважливіші сільськогосподарські культури: пшениця, рис, ячмінь, маїс і сорго. Важливі експортні культури: фрукти і овочі, особливо помідори, апельсини, манго і банани, кава. Розведення великої рогатої худоби в Мексиці зосереджене в північно-центральному регіоні. Велике значення в тваринництві країни мають також коні, мули, осли, вівці, кози і свині. Комерційний лов риби добре розвинений вздовж берегів Каліфорнійської і Мексиканської затоки. У цій галузі господарства переважають кооперативи.
Сорго
Мул-гібрид коня і осла


Слайд #10
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #10

Енергетика
У 1995 встановлена потужність електростанцій Мексики становила 31 600 МВт, з них 54% припадало на ТЕС, що працювали на нафтовому або газовому паливі, 6,64% - на обох видах палива, 6% - на вугіллі, 28,8% - ГЕС, 2,38% - геотермальні електростанції, 2,1% - на АЕС.
Сонячна установа
АЕС


Слайд #11
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #11

У Мексиці є три головних гірничодобувних райони. На півночі Нижня Каліфорнія і штати Сонора, Синалоа, Чиуауа, Коауила, Нуево-Леон, Дуранго і Сакатекас багаті сріблом, міддю, вугіллям, золотом, залізною рудою, цинком, свинцем, молібденом, баритом, плавиковим шпатом, ураном і вольфрамом.
Сонора
Чиуауа


Слайд #12
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #12

На узбережжі Мексиканської затоки, штати Веракрус, Табаско і Кампече роблять сірку, алюміній і марганець.
Значна кількість золота, марганцю, плавикового шпату, свинцю і цинку країни добувається в західно-центральних штатах Халиско, Герреро, Агуаскальентес, Гуанахуато, Ідальго і Сан-Луис-Потоси.
Веракрус
Кампече
Сан-Луї-Потосі


Слайд #13
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #13

Лісове господарство
70% деревини використовувалося як паливо. Основні породи дерев:червоне дерево, рожеве дерево, кампешеве дерево, світле червоне дерево, капок і фустик, в основному на перешийку Теуантепек і півострові Юкатан.
Кампешеве дерево
Рожеве дерево
Капок


Слайд #14
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #14

Рибальство
Комерційна ловля риби добре розвинута уздовж берегів Каліфорнійської і Мексиканської заток. У цій галузі господарства переважають кооперативи. У 2003 р. загальний вилов риби склав 1,6 млн. т. Велика частина улову споживається безпосередньо жителями Мексики; інша частина переробляється чи експортується. На Південному-Сході – виловлюють креветок і устриць.


Слайд #15
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #15

Туризм
Доходи від іноземних туристів досягли 11270 млн доларів США в 2009 році; Мексика охопила 15,25% міжнародного туристичного ринку Америки, зайнявши друге місце на континенті після США. У 2005 році туризм забезпечив 5,7% національного доходу від експорту товарів і послуг, на туризм припадає 14,2% робочих місць в мексиканській економіці. Це четверте найбільше джерело валютних надходжень для країни.


Слайд #16
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #16

Пуерто-Вальярта.
Цей космополітичний курорт, розташований на західному узбережжі країни, є справжньою мрією відпочиваючих. Це також чудовий вибір для тих, хто обмежений у часі на відпочинок, але хоче отримати смак у всіх аспектах мексиканської життя. Чудові піщані пляжі уздовж затоки Бандерас – одні з найбільших в країні. Пуерто-Вальярта знаменитий традиційною архітектурою, елегантними ресторанами і безліччю цікавих магазинів.


Слайд #17
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #17

Півострів Юкатан. 
Півострів Юкатан знаходиться в південній частині Східної Мексики. Популярна область для відвідування, півострів відомий його унікальною геологією, природною красою, видатної береговою лінією і стародавніми руїнами майя. Національні парки Юкатана обов'язкові для відвідування, тут також є неймовірні підземні озера, відомі як ценоти.


Слайд #18
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #18

Оахака. 
Відомий своїми корінними жителями і стародавніми культурами, а також історією декоративно-прикладного мистецтва – місто є винятковим місцем призначення для туристів і мандрівників. При відвідуванні упевніться, що досліджували частина барвистою колоніальної архітектури, а також навколишнього простору, яке в достатку змішано з пустельними фрагментами берегової лінії, густих лісів і фотогенічних водоспадів.


Слайд #19
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #19

Буфадора. 
Морська печера в Байя Каліфорнія – відмінне місце для відвідування серед природних пам'яток Мексики. З печерою на рівні моря, періодичні стрибки рівня води створюють масивний гейзер з виверженням, супроводжуваний моторошним звуком, не порівняти ні з яким іншим у світі. Приєднайтесь до інших людей, що збираються навколо печери, розслабтеся і насолоджуйтеся шоу.


Слайд #20
Презентація на тему «Загальна характеристика економіки Мексики» - Слайд #20

Чичен-Іца.
Об'єкт Світової спадщини ЮНЕСКО, Чичен-Іца стоїть, як свідчення сили цивілізації майя. У владі значною структури Ель Кастільо, це одне з найбільш приголомшливих місць в країні. Чичен-Іца обов'язково повинна бути в загальному списку місць, які варто відвідати в Мексиці. Коли будете планувати Вашу подорож, упевніться, що зможете виділити на відвідування весь день – область охоплює радіус в 2.5 квадратних милі.