Презентація на тему «Париж» (варіант 2)


Рейтинг презентації 3.4 на основі 5 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #1

Париж
Виконала учениця 10-Б класу
Самчук Марина


Слайд #2
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #2

Париж – столиця Франції, адміністративний центр регіону Іль-де-Франс. Окремий департамент Франції, розташований на річці Сена. Населення міста — 2 233 818 осіб.


Слайд #3
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #3

Париж на карті


Слайд #4
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #4

Місто розташоване в центрі Паризького басейну, приблизно 65 м над рівнем моря. Межі житлових кварталів Парижа окреслені кільцевою автодорогою протяжністю 36 кілометрів.


Слайд #5
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #5

Площа міста становить 105 км², якщо включати площу парків, і близько 87 км² без них.
Місто було засноване на острові Сіте (р. Сена). Довжина Сени в межах Парижа — 12,78 км.
Зараз існує 20 округів Парижа. Традиційно місто ділять на правий та лівий береги.
Лівий берег – на півдні, правий – на півночі.
Зважаючи на визначні місця, розташовані на правому березі, останній асоціюється у парижан з елегантністю і вишуканістю, навідміну від Лівого берега, який співвідноситься з паризькою богемою.


Слайд #6
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #6

План Парижу, 1223 рік.


Слайд #7
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #7

Острів Сіте в 1609 році.


Слайд #8
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #8

Острів Сіте…


Слайд #9
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #9

Сена…


Слайд #10
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #10

Болонський ліс


Слайд #11
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #11

Венсенський ліс


Слайд #12
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #12

В Парижі є всього 13 вищих навчальних закладів.З них два найвизначніших:
Французький інститут
Сорбонна


Слайд #13
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #13

Лувр
Музей Лувр, відкритий в 1793 в колишній резиденції французьких королів, складається з 8 тематичних відділів де на площі 60 600 м² представлена одна з найбільших світових колекцій, що складається з 35 000 експонатів — шедеврів західноєвропейського мистецтва від Середньовіччя аж до 1848 року, а також античних цивілізацій стародавніх єгиптян, римлян, етрусків, цивілізацій Близького сходу і мистецтва ісламських народів.


Слайд #14
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #14

Музей д'Орсе
Музей д'Орсе розташувався в приміщенні колишнього залізничного вокзалу Орсе на березі Сени. Вокзальну будівлю споруджено за проектом Віктора Лалу 1900 року для сполучення між Парижем і Орлеаном, однак вокзал було закрито 1939 року. У 1980-х роках під керівництвом Гае Ауленте будівлю переробили під новий музей. Музей д'Орсе насамперед знаменитий колекцією французьких імпресіоністів. Окрім того тут виставляються картини, скульптури, фотографії та меблі періоду 1848–1914 років.


Слайд #15
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #15

Центр Жоржа Помпіду
Центр Жоржа помпіду був побудований в 1977 і є головним осередком сучасного мистецтва Франції. У будівлі знаходиться не тільки музей сучасного мистецтва, але й бібліотека, кінозали, книжкові магазини і студії дитячої творчості. Особливою є вже сама будівля центру — вся інфраструктура (ліфти, вентиляційні шахти, ескалатори) винесена назовні і розфарбована в яскраві кольори.


Слайд #16
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #16

Опера Ґарньє
Оперний театр у Парижі, який також відомий під назвами Паризька опера (фр. Opéra de Paris) та Ґранд-опера (фр. Grand Opéra). Будівлю театру, що розрахована на 2200 осіб, споруджено у 1870-х роках в еклектичному стилі за проектом французького архітерктора Шарля Гарньє. На фасаді будівлі напис Académie Nationale de Musique (Національна музична академія).
Всередині…


Слайд #17
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #17

Монмартр
Монмартр — назва 130-метрового пагорба на півночі Парижа, де існувало давньоримське поселення. В 1860 році Монмартр став частиною міста, давши назву 18-му муніципальному округу.
Пагорб Монмартр — найвища точка Парижа. На вершині пагорба знаходиться базиліка Сакре-Кер, одна з найпопулярніших пам'яток архітектури французької столиці. Піднятися на Монмартр можна знаменитими сходами або за допомогою фунікулера.


Слайд #18
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #18

Сакре-Кер
Католицький храм, споруждений в римсько-візантійському стилі, розташований на вершині пагорба Монмартр, у найвищій точці (130 м) міста.
Пропозицію про спорудження нового храму на згадку про жертви франко-пруської війни, було висловлено в 1871 році. Й хоча ідея зазнала нищівної критики, вона все-таки здобула підтримку депутатів. Кошти на спорудження церкви збиралися через громадську передплату. При закладенні першого каменю (1875 р.) в ґрунт пагорба було покладено бронзовий медальйон з написом «Франція підносить Христові Монмартрську базиліку», а також скриньку з французькими медалями та пергамент з протоколом церемонії закладення першого каменя базиліки Сакре-Кер.
Невдовзі роботи було призупинено з метою укріплення ґрунту пагорба, під яким знаходилися старовинні каменоломні. Будівництво закінчилося лише в 1914 році. Освячення церкви відбулося в 1919 році.


Слайд #19
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #19

Мулен Руж
Мулен Руж — знамените класичне кабаре в Парижі, побудоване в 1889 році. Мулен Руж — одна з визначних пам'яток французької столиці. Розташоване в 18 муніципальному окрузі, на бульварі Кліші, в кварталі червоних ліхтарів поблизу площі Пігаль.


Слайд #20
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #20

Вежа Монпарнас
Найбільший хмарочос Парижу… Висота 59-поверхового будинку становить 210 метрів.


Слайд #21
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #21

Найстаріші сади Парижу…
Сад Тюїльрі 
Люксембурзький сад


Слайд #22
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #22

Міст для закоханих…


Слайд #23
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #23

Одна з головних магістралей Парижа – Єлисейські поля…
Ця вулиця відома на весь світ своїм буржуазним стилем і величезною кількістю вишуканих магазинів. У кінотеатрах, розташованих на Єлисейських Полях часто проходять прем'єри кінофільмів за участю багатьох кінозірок. Шанз-Елізе — одна з кращих вулиць в Парижі і, існує такий вираз у Франції: «la plus belle avenue du monde» — «найгарніший проспект у світі».


Слайд #24
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #24

Три найвідоміші паризькі пам'ятки — це стародавній Собор Паризької Богоматері, побудований на острові Сіте ще в XII столітті, Ейфелева вежа і Тріумфальна арка — конструкції XIX століття.
Три пам'ятки


Слайд #25
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #25

Собор Паризької Богоматері


Слайд #26
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #26

Тріумфальна арка
Розташована на площі Шарля де Голля (Place Charles-de-Gaulle) в Парижі, арка стоїть в центрі площі Етуаль.
З  часів правління Людовіка XIV пряма дорога сполучала дві королівські резиденції — паризький палац Лувр і Версальський палац. Назва цієї дороги — «Тріумфальна дорога» — не застаріло і сьогодні: на одній осі розташовані тут три арки — Каррузель біля Лувру, Тріумфальна арка на площі Етуаль і Велика арка, побудована вже в нашу епоху в ультрасучасному кварталі Дефанс. У грудні 1806, відразу після Аустерліцкого битви, Наполеон розпорядився спорудити на паризькому горбі Шайо тріумфальну арку на честь військових перемог, взятих Францією під час Революції і в період Першої імперії. Цілих 2 роки пішло на спорудження фундаменту. У 1810, коли новоспечена імператриця Марія-Луїза повинна була урочисто в'їхати в столицю по полях Елісейських, на кам'яному фундаменті була поспішно зроблена з дощок і суворого полотна «декорація» майбутньої арки.Наполеон не дожив до закінчення будівництва Тріумфальної арки: воно завершилося лише в 1836 р., під час правління Луї-Філіппа. 15 грудня 1840 під аркою проїхав траурний кортеж з прахом Наполеона, доставленим з острова св. Олени.


Слайд #27
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #27

Площа Етуаль
Сходи всередині арки


Слайд #28
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #28

Ейфелева вежа
Розміщена на Марсовому полі, символ сучасної Франції. Вежу названо на честь її конструктора Густава Ейфеля. Сам Ейфель називав її 300-метровою вежею інша, народна назва – Залізна Леді. Вона щорічно приймає понад 6 мільйонів відвідувачів. Вежа стала однією з найвідвідуваніших туристичних пам'ток світу.
Спочатку вежа була зведена як тимчасова споруда та використовувалася як символ і вхідна арка паризької Всесвітньої виставки 1889 року. Вежу збирались розібрати через деякий час після завершення виставки, але завдяки вже встановленим там радіоантенам рішення було скасоване.


Слайд #29
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #29

Конкурс трьохсотметрових споруд.


Слайд #30
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #30

Будівництво Залізної Леді…


Слайд #31
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #31

Всередині…
Ліфт


Слайд #32
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #32

Всередині…
Ліфт


Слайд #33
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #33

Вранці…
Вночі…


Слайд #34
Презентація на тему «Париж» (варіант 2) - Слайд #34

Дякую за увагу!