Презентація на тему «Калейдоскоп світової культури. Іспанія»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Калейдоскоп світової культури. Іспанія» - Слайд #1

«Калейдоскоп світової культури. Іспанія.»
Підготувала учениця 11-Б класу Серединська Юлія


Слайд #2
Презентація на тему «Калейдоскоп світової культури. Іспанія» - Слайд #2

ЗНАКИ ВІТАННЯ
Дуже незвично спостерігати, як вітаються іспанці. Вони ніколи не починають розмову, заздалегідь не розцілувавши один одного в обидві щоки. Іспанська культура взагалі передбачає використовувати тактильні знаки уваги: поплескування по плечу, торкання руками тощо.


Слайд #3
Презентація на тему «Калейдоскоп світової культури. Іспанія» - Слайд #3

МЕНТАЛІТЕТ
В Іспанії високо цінують свободу і власні інтереси. Місцеві жителі ніколи не будуть займатися тим, що їм не до душі. Вони взагалі намагаються уникати стресів і розчарувань. Це прагнення до свободи і внутрішньому комфорту проявляється у них у всьому, починаючи від способу життя і закінчуючи ставленням до законів.


Слайд #4
Презентація на тему «Калейдоскоп світової культури. Іспанія» - Слайд #4

МАНЕРИ І ЕТИКЕТ
Іспанія - гостинна і ввічлива країна. Тут прийнято поступатися місцем літнім людям, відкривати двері перед жінками, бажати здоров'я, якщо хтось чхнув. Останнє вони роблять своєрідно. Якщо у нас прийнято говорити «будь здоров», то вони частіше вигукують «Ісус!» Про це варто пам'ятати туристам, якщо вони не хочуть здатися нечемними.


Слайд #5
Презентація на тему «Калейдоскоп світової культури. Іспанія» - Слайд #5

СПОСІБ ЖИТТЯ ІСПАНЦІВ
Іспанська сієста триває від початку обіду (13:00) до полудня (16:30 - 17:00). Після цього, коли спека починає спадати, жителі міст і сіл виходять на прогулянку, щоб зустрітися з друзями, просто поспілкуватися і посидіти в барі. Барів в цій країні не в приклад більше, ніж в будь-який інший. Тут прийнято зустрічатися з приятелями ідрузями поза домом.


Слайд #6
Презентація на тему «Калейдоскоп світової культури. Іспанія» - Слайд #6

ЗВИЧКИ ІСПАНЦІВ
У туристів часто викликає непідробне здивування те, з якою легкістю іспанці перекладають свої справи на завтра. Слово «маньяна» (у перекладі «завтра») на ділі у них може означати і післязавтра, і післяпіслязавтра, а то і взагалі через рік.


Слайд #7
Презентація на тему «Калейдоскоп світової культури. Іспанія» - Слайд #7

СІМЕЙНІ ЦІННОСТІ
Багато уваги жителі сонячної країни приділяють сім'ї та дітям, причому родині не у вузькому сенсі цього слова. Сім'я в розумінні іспанців означає всіх осіб, які хоч якось пов'язані з ними спорідненістю. Вони з радістю приймають у себе самих далеких родичів - троюрідних, чотириюрідних, навіть тих, про кого кажуть «сьома вода на киселі».


Слайд #8
Презентація на тему «Калейдоскоп світової культури. Іспанія» - Слайд #8

ФОЛЬКЛОР
Серед іспанських фієст найбільше свят присвячено різним святим. У кожному поселенні, будь то маленьке село в кілька будинків або велике сучасне місто, є свої покровителі, яких прийнято вшановувати, вимовляючи молитви і влаштовуючи святкове застілля. Усі свята супроводжуються спортивними змаганнями, традиційними танцями, феєрверками та іншими атрибутами хорошого, видовищного заходу.


Слайд #9
Презентація на тему «Калейдоскоп світової культури. Іспанія» - Слайд #9

ВИДОВИЩА
Саме завдяки своїм ексцентричним свят Іспанія і стала асоціюватися у туристів з одним великим атракціоном. Чого тільки варта відвідування боїв з биками! Видовищна і зачаровує, але від того не менш небезпечна корида являє собою справжню сутичку між масивним, добре навченим биком і професійним матадором.


Слайд #10
Презентація на тему «Калейдоскоп світової культури. Іспанія» - Слайд #10

ФЛАМЕНКО
В Іспанії неймовірно насичене культурне життя. Особливо цінують іспанці хорошу музику і танці. І для будь-якого туриста вважається непрощенним з'їздити до Іспанії і не побувати на виставі фламенко.


Слайд #11
Презентація на тему «Калейдоскоп світової культури. Іспанія» - Слайд #11

СТАВЛЕННЯ ДО РЕЛІГІЇ
Прихильність релігійних традицій спостерігається не тільки при виборі імен для хрещення. Більшість іспанців справно відвідують недільні меси, вирушаючи до церкви всієї своєю великою родиною, дотримуються церковні обряди і пости, а також відзначають головні католицькі свята.


Слайд #12
Презентація на тему «Калейдоскоп світової культури. Іспанія» - Слайд #12

СВЯТА В РЕЛЕГІЙНОМУ КОНТЕКСТІ
Сьогодні релігія для іспанців знайшла своє продовження в різних святах. Відкриває щорічну стрічку головних подій католицької церкви новорічне свято Різдво. Святкування супроводжується розіграшем найголовнішою лотереї країни, заради якої всі жителі влаштовуються перед телевізором і з нетерпінням чекають результатів.


Слайд #13
Презентація на тему «Калейдоскоп світової культури. Іспанія» - Слайд #13

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!