Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8) - Слайд #1

Бразилія


Слайд #2
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8) - Слайд #2

Бразилія , офіційно Федеративна Республіка Бразилія — держава в Південній Америці, що межує на південному заході з Уругваєм, Аргентиною, Парагваєм і Болівією, на заході з Перу і Колумбією, на півночі з Венесуелою, Гайаною, Суринамом і Французькою Гвіаною, на сході омивається Атлантичним океаном.


Слайд #3
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8) - Слайд #3

Площа — 8 511 965 км², столиця — місто Бразиліа.  Бразилія — п'ята за величиною країна світу (після Росії, Китаю, Канади і Сполучених Штатів Америки).


Слайд #4
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8) - Слайд #4

Вважається, що назва країни походить з назви деревини, пау-бразіл, яка експортувалася звідси в колоніальні часи. За іншою версією - на назву відкритої португальцями землі була перенесена назва легендарного острова Бразіл (останній, щоправда, розміщували набагато північніше, проте можливо, зіграла роль співзвучність назви острова і згаданої деревини).


Слайд #5
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8) - Слайд #5

Маючи величезні земельні ресурси та запаси корисних копалин, Бразилія має найсильнішу економіку в Латинській Америці та є одним з головних експортерів сільськогосподарської продукції у світі.


Слайд #6
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8) - Слайд #6

На більший частині території клімат тропічний, проте деякі області мають більш помірний клімат. Найбільша річка в Бразилії, найбільш повноводна і одна з найдовших у світі — Амазонка.  Тропічний ліс, який покриває басейн Амазонки, становить майже половину тропічних лісів на Землі.


Слайд #7
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8) - Слайд #7

У Бразилії переважають ліси на червоноколірних латеритних (ферралітних) ґрунтах. За запасами твердої деревини Бразилія займає перше місце у світі.  Густі вологі екваторіальні вічнозелені ліси — гілеї, або сельва, з коштовними видами дерев (понад 4000 видів) займають західну частину Амазонії; під ними розвинуті підзолисті латеритні ґрунти. На сході розташовані низовини, уздовж узбережжя тягнеться смуга атлантичних лісів.  Центральна частина плоскогір'я зайнята саваною (кампос) на червоних латеритних ґрунтах, місцями зі щільною корою — кангою: найпоширеніші чагарникові мілкодеревні савани — серрадо; уздовж рік простягаються галерейні ліси, у яких особливо коштовна коперникова пальма карнауба.


Слайд #8
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8) - Слайд #8

Вважається, що Бразилія має більше число як наземних хребетних тварин, так і безхребетних, ніж будь-яка інша країна світу. Ця висока різноманітність фауни може бути пояснена значними розмірами країни, а також великою варіацією типів її екосистем.


Слайд #9
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8) - Слайд #9

Бразилія — федерація, що складається з 26 штатів (estados) та 1 федерального округу (distrito federal), всього 27 «федеративних одиниць», розбитих на 5 регіонів для статистичних цілей.


Слайд #10
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8) - Слайд #10

Основними транспортними шляхами усередині країни є автодороги. Система автодоріг досить розвинена та складна. Проте, у деяких районах під час тропічних злив автодороги стають важкопрохідними та небезпечними.


Слайд #11
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8) - Слайд #11

Залізниці у Бразилії загалом застарілі та використовуються майже виключно для перевезення вантажів. Існує лише декілька діючих пасажирських залізниць, найдовша — між містами Белу-Оризонті та Віторія.


Слайд #12
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8) - Слайд #12

Морський транспорт традиційно був дуже важливим у Бразилії, хоча зараз він також використовується майже виключно для перевезень вантажів. 


Слайд #13
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8) - Слайд #13

Авіаційний транспорт зараз швидко розвивається.


Слайд #14
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8) - Слайд #14

У сільському господарстві Бразилії зайнято 20% робочої сили. У промисловості зайнято 14% робочої сили, частка промисловості в ВВП становить 26,4%.


Слайд #15
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8) - Слайд #15

Торгівля• Експорт: 199 700 000 000 доларівСтатті експорту: транспортне обладнання, залізна руда, соя, взуття, кава, автомобіліПартнери по експорту: Китай - 12,49%, США - 10,5%, Аргентина - 8,4%, Нідерланди - 5,39%, Німеччина - 4,05%• Імпорт: 187 700 000 000 доларівСтатті імпорту: машини, електричне та транспортне обладнання, хімічна продукція, нафта, автомобільні запасні частини, електронікаПартнери по імпорту: США - 16,12%, Китай - 12,61%, Аргентина - 8,77%, Німеччина - 7,65%, Японія - 4,3%


Слайд #16
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8) - Слайд #16

В Бразилії буде проведено Чемпіонат світу з футболу 2014, який заплановано провести в червні-липні 2014 року. Також в Ріо-де-Жанейро відбудуться Літні Олімпійські ігри 2016.


Слайд #17
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 8) - Слайд #17

Дякую за увагу