Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6)


Рейтинг презентації 3 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #1

Бразилія
Учениця 10-А класу Клюкіна Наталія


Слайд #2
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #2

Бразилія офіційно Федерати́вна Республіка Бразилія — держава в Південній Америці, що межує на південному заході з Уругваєм, Аргентиною, Парагваєм і Болівією, на заході з Перу і Колумбією, на півночі з Венесуелою, Гайаною, Суринамом і Французькою Гвіаною, на сході омивається Атлантичним океаном.


Слайд #3
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #3

Столиця - Бразиліа
Найбільше місто - Сан-Паулу
Офіційні мови - Португальська
Державний устрій - Федеративна республіка
Президент - Ділма Руссефф  
Площа  - 8 514 877 км²
Населення  - оцінка 2011 р. 192 376 496
Густота - 22/км²
В країні переважає перший тип відтворення
Офіційна мова - португальська.
Офіційна релігія - християнство католицького зразку.
Грошова одиниця Бразилії - крузейро, яка дорівнює 100 сантимам.


Слайд #4
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #4

Географічне положення
Бразилія — найбільша держава Латинської Америки, що займає майже половину континенту. Територія — 8511,996 тис. км²., що становить 5,7 % від усієї суші світу. Бразилія — п'ята за величиною країна світу (після Росії, Китаю, Канади і Сполучених Штатів Америки).


Слайд #5
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #5

Рельєф
У Бразилії існують дві основні форми рельєфу: Амазонська низовина, що на півночі та Бразильське плоскогір'я в центральній, східній та південній частинах країни. Найвища точка бразильського нагір'я - гора Бандейра (2890 м) здіймається на південному сході країни, поблизу узбережжя Атлантичного океану.


Слайд #6
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #6

Клімат
Бразилія лежить у чотирьох кліматичних поясах: екваторіальному, субекваторіальному, тропічному та субтопічному. Загалом тут переважає жаркий клімат із середньомісячними температурами від +16 до +29 °С. В Амазонії, здебільшого у західній її частині - екваторіальний клімат. Середньомісячні температури перевищують +24 °С.


Слайд #7
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #7

Внутрішні води
Країна має величезні водні ресурси, про що свідчить наявність на її території найповноводнішої річки світу - Амазонки, повноводної та довгої річки Сан-Франциску, акумулятивної річки Парагвай та їх численних приток та ін


Слайд #8
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #8

Ґрунти
Бразилія досить забезпечена земельними ресурсами. Третю частину всієї площі Бразилії займають грунти ферралліти. У басейні Амазонки переважають червоно-жовті латеритні грунти. На південь та схід від них простяглися червоні латеритні грунти високотравних саван. На крайньому півдні - червонувато-чорні грунти прерій.


Слайд #9
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #9

Корисні копалини
В осадових породах Амазонії знайдено великі запаси нафти, природного газу, кольорових металів. Бразильське плоскогір'я багате на рудні корисні копалини6 залізну руду, золото, олов'яну та марганцеву руди, уран, цинкові руди. Є значні поклади вольфрамових руд, бокситів, алмазів, дорогоцінного каміння.


Слайд #10
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #10

Рослинний світ
"Хлібне дерево" 
Манго 
Квітки Пекі
Араукарія бразильська


Слайд #11
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #11

Тваринний світ
Лінивці
Піраньї
Папуги
Ягуари


Слайд #12
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #12

Демографія
Бразилія посідає перше місце серед країн Латинської Америки та п'яте - у світі за кількістю . Етнічний склад населення: білі - 54,7%, негри - 5,89%, мулати - 38,45%. У країні більш як 3 міліони імігрантів: японці, італійці, німці, араби, іспанці, французи та ін.
Португальська мова — єдина державна мова Бразилії
Бразилія має найбільше число католиків католиків у світі.Рахуючи протестантів разом з католиками, Бразилія займає друге місце за числом християн у світі після США


Слайд #13
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #13

Державні символи
Гімн-
Прапор
Герб


Слайд #14
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #14

Адміністративний поділ
Бразилія - федерація. Держава поділяється на 26 штатів та 1 федеральний округ, де знаходиться столиця.


Слайд #15
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #15

Політична система
Бразилія є федеральною президентською представницькою демократичною республікою, де главою держави та уряду є президент Бразилії і діє система багатопартійності. Виконавча влада здійснюється урядом. Законодавча влада здійснюється як урядом (зокрема президентом), так і двопалатним Національним Конгресом. Судова влада незалежна від виконавчої та законодавчої влади.


Слайд #16
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #16

Економіка
Бразилія має дев'яту за розміром економіку у світі . Економіка Бразилії дуже різноманітна із значними варіаціями між регіонами. Найрозвиненіша промисловість сконцентрована на Півдні і на Південному сході. Північний схід — найбідніший регіон Бразилії, але зараз він починає залучати нові інвестиції. Згідно з класифікацією ООН вона належить до групи "нових індустріальних країн" та класифікується як країна з більш високим середнім доходом


Слайд #17
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #17

Бразилія – індустріально-аграрна країна, найбільша за економічним потенціалом в Півд. Америці. Провідна галузь промисловості Бразилії - обробна промисловість. Характерна територіальна концепція промисловості: лише штат Сан-Паулу (близько 3% площі Бразилії) виробляє понад 60% усієї продукції країни. Основні галузі економіки: текстильна, взуттєва, хімічна, цементна, гірнича, авіаційна, металургійна, моторо- і машинобудівна.


Слайд #18
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #18

Промисловість
Найбільш розвинена галузь бразильської економіки - машинобудування, яке складає більш як 30% усієї продукції і представлене точним машинобудуванням, автомобіле-, літако-, суднобудуванням.
Значного розвитку набуло автомобілебудування. Щорічно виробляється більше 1 млн автомобілів, а також літаки і трактори. Морські суда виробляють у бухті Гуанабара.


Слайд #19
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #19

Гірничодобувна промисловість представлена видобуванням залізної руди (Ітабіра, Каражас). У містах Волта-Редонда та Ріо-де-Жанейро збудовано металургійні заводи, в Ітабірі - завод з виробництва спеціальних сталей.
За виробництвом сталі Бразилія увійшла до провідної десятки світу.
Виробництво алюмінію зосереджено переважно в Сорокабі, посус-ді-Калдас, Сараманжі.


Слайд #20
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #20

Бразилія - значний постачальник на світовий ринок стратегічної сировини: ніобою, берилію, танталу, цирконію, слюди. Зростає видобування радіоактивних матеріалів, що містять уран (Посус-ді-Калдас, Олніда в штаті Пернамбуку), торій (Арама, штат Мінас-Жерайс), монацитових пісків(штат Еспірінту-Санту). Видобуваються алмази, золото, дорогоцінне каміння.
Потреби держави у нафті забезпечуються на 50% за рахунок видобутку30 млн тон на родовищах морського шельфу. У містах Ріо-де-Жанейро та Кубатані працюють потужні нафтопереробні заводи.


Слайд #21
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #21

Майже 90% усієї електроенергетики виробляють ГЕС. У Бразилії побудовано найпотужнішу в світі ГЕС "Ітайпу" на річці Парані.
Інтенсивно розвивається атомна енергетика.
Хімічна промисловість Бразилії представлена виробництвом каустичної соди, різних кислот, барвників, азотних та фосфатних добрив, синтетичних волокон, синтетичного каучуку, різних пластмас тощо.


Слайд #22
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #22

Серед галузей легкої промисловості найбільш розвинуті такі галузі: текстильна, шкіряно-взуттєва. Основними промисловими центрами названих галузей є Сан-Паулу та Ріо-де-Жанейро.
Харчова промисловість представлена цукровою, м'ясною, олійною та тютюновою галузями. Значного розвитку набула кавова промисловість. Зараз Бразилія є одним із найбільших постачальників кави на світовий ринок.


Слайд #23
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #23

У Бразилії сільске господарство - традиційна, а тому одна з найбільш розвинутих галузей економіки. Тут занято 30% населення (23 млн осіб).
Вирощують у Бразилії здебільшого рис, каву, цукрову тростину, кукурудзу, сою пшеницю, бавовник, какао та інші культури. Бразилія займає одне із перших місць у світі по вирощуванню технічних культур.
П'ять основних експортних культур - кава, какао-боби, бавовна, цукрова тростина та соя. Із зернових вирощують пшеницю, ячмінь, овес; але 60% потрібної пшениці країна все ж таки змушена імпортувати.


Слайд #24
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #24

Тваринництво, переважно м'ясного напряму, забезпечує майже 2/5 (за вартістю) усього сільського господарства. Розводять велику рогату худобу, свиней, овець, кіз.
Лісом поросло понад 60% території Бразилії, яка за запасами цінних деревин посідає перше місце в світі. Найбільше значення у цій сфері господарювання мають збір латексу дикоростучих каучуконосців у лісах Амазонії, бразильськів горіхів, плодів пальми та олійного дерева (північний схід), парагвайського чаю та заготівлі хвойної деревини (південь


Слайд #25
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #25

Транспорт
Основними транспортними шляхами усередині країни є автодороги.
Залізниці у Бразилії загалом застарілі та використовуються майже виключно для перевезення вантажів. Довжина залізничних колій - 30 тис.км. Морський транспорт традиційно був дуже важливим у Бразилії, хоча зараз він також використовується майже виключно для перевезень вантажів. Також важливий річковий транспорт, особливо у Амазонії, де він є основним транспортним засобом. Всього Бразилія має біля 50 тис. км водних шляхів.
Авіаційний транспорт зараз швидко розвивається. У Бразилії діє 3 277 аеропортів.


Слайд #26
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #26

У зв'язку з швидким розвитком електроенергетики, гірничодобувної та хімічної промисловості, машинобудування, екологія країни значно погіршилась, що спричинило зникання деяких рідкісних видів рослин та тварин. Тому останнім часом в країні впроваджуються заходи по охороні навколішнього середовища. Зараз на території Бразилії відкрито багато національних парків та заповідників із унікальними природними об'єктами.


Слайд #27
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #27

Традиційно Бразилія була лідером в латиноамериканському суспільстві і грала важливу роль в системі колективної безпеки та економічній кооперації Західної півкулі. Зараз вона є членом Міжамериканського договору взаємної допомоги і член Організації американських держав.


Слайд #28
Презентація на тему «Бразилія» (варіант 6) - Слайд #28

Дякую за увагу