Презентація на тему «Астрід Емілія Ліндгрен»


Рейтинг презентації 4 на основі 6 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Астрід Емілія Ліндгрен» - Слайд #1

Астрід Емілія Ліндгрен


Слайд #2
Презентація на тему «Астрід Емілія Ліндгрен» - Слайд #2

А́стрід А́нна Емі́лія Лі́ндгрен (дівоче прізвище Ерікссон; *14 листопада 1907, Віммербю, Швеція — † 28 січня 2002, Стокгольм, Швеція) — шведська дитяча письменниця, чиї книги перекладені більш ніж 85 мовами та видані більше ніж у 100 країнах. На сьогодні вона найбільш відома своїми творами «Карлсон, який живе на даху» та «Пеппі Довгапанчоха».


Слайд #3
Презентація на тему «Астрід Емілія Ліндгрен» - Слайд #3

Астрід Ерікссон народилася 14 листопада 1907 року в південній Швеції, в невеличкому містечку Віммербю провінції Смоланд, у фермерській родині.
Після закінчення школи, у віці 16 років, Астрід Ерікссон почала працювати журналістом у місцевій газеті «Wimmerby Tidningen».


Слайд #4
Презентація на тему «Астрід Емілія Ліндгрен» - Слайд #4

Астрід влаштувалася секретаркою в Королівське товариство автомобілістів, шефом якого був Стюре Ліндгрен (1898–1952). У 1931 році вони одружилися. Через три роки Астрід народила дочку Карін, яка пізніше стала перекладачем.


Слайд #5
Презентація на тему «Астрід Емілія Ліндгрен» - Слайд #5

Тисячі шведських дітей виросли, слухаючи по радіо книги Астрід Ліндгрен в авторському виконанні. Її голос, її обличчя, її погляди, її почуття гумору були знайомі більшості шведів ще з 50-60-х років, коли вона вела на радіо й телебаченні різноманітні вікторини й розмовні програми.


Слайд #6
Презентація на тему «Астрід Емілія Ліндгрен» - Слайд #6

Перші дві повісті про детектива Блюмквіста раніше виходили українською мовою у видавництві «Веселка». Заключна книжка трилогії — «Калле Блюмквіст і Расмус» — перекладена Ольгою Сенюк, вийшла 2003 року у видавництві «Школа». Твори «Расмус-волоцюга», «Книжка про Лотту з Бешкетної вулиці», «Пригоди Еміля з Льонеберги», «Роня, дочка розбійника», «Домовичок Нільс Карлсон», «Сонячна галявина» українською мовою випустило видавництво «Махаон-Україна».


Слайд #7
Презентація на тему «Астрід Емілія Ліндгрен» - Слайд #7

Дякую за увагу!
Підготувала Слободенюк Р.
2014