Презентація на тему «Рослини символи країн світу»


Рейтинг презентації 4.22 на основі 9 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Рослини символи країн світу» - Слайд #1

Рослини символи країн світу
Підготував
учень 10-Б класу
Нововолинського ліцею-інтернату
Волинської обласної ради
Кулай Віталій


Слайд #2
Презентація на тему «Рослини символи країн світу» - Слайд #2

План
Рослини - символи:
Болгарії;
Туреччини;
Індії;
Фінляндії;
Китаю;
Японії;
Таїті;
Фіджі;
Рослини-Символи України;
Висновок


Слайд #3
Презентація на тему «Рослини символи країн світу» - Слайд #3

Символ Болгарії
В Болгарії — троянда в особливій пошані. Вона стала одним з головних символів країни, що знайшло своє відображення в національній культурі. Про троянді тут написано багато пісень, а місцеві художники часто малюють її на своїх картинах.Зображення троянди є неодмінним атрибутом у літніх національних обрядах, часто зустрічається в народних вишивках.В кінці травня за традицією, в Болгарії проводиться фестиваль троянд.


Слайд #4
Презентація на тему «Рослини символи країн світу» - Слайд #4

Символ Туреччини
У Туреччині правила квіткового етикету передаються з роду в рід. Букет із яскравих червоних кольорів символізує радість і дружнє ставлення, а синьо-біла гамма означає сум. Тюльпани є найбільш улюбленими квітами турків. У Туреччині їх дарують не тільки у святкові дні, а й просто так.Молодим дівчатам прийнято дарувати нерозпустилися бутони, що символізують непорочність. Жінкам розкриті квіти — гербери, орхідеї, троянди.


Слайд #5
Презентація на тему «Рослини символи країн світу» - Слайд #5

Символ Індії
В Індії національною квіткою є лотос. Він символізує духовний шлях, витоки життя і його порядок, творчий початок і нірвану. Зображення лотоса вважаються цілющими, тому в Індії вони всюди — на жіночих прикрасах, на колонах храму і на картинах.


Слайд #6
Презентація на тему «Рослини символи країн світу» - Слайд #6

Символ Фінляндії
У Фінляндії не прийнято торгувати квітами на вулиці — готові букети продаються тільки в спеціалізованих магазинах або на ринку. Фіни ніколи не надають значення кількості квітів у букеті. На Великдень тут прийнято дарувати букет жовтих тюльпанів. А на День матері стають дуже популярними ікебани та урочисті букети з орхідей.


Слайд #7
Презентація на тему «Рослини символи країн світу» - Слайд #7

Символ Китаю
Безперечний символ Китаю — півонія. Китайці вірять, що він приносить щастя, зберігає любов і примножує багатство.У місті Лояне, провінція Хенань, з 1982 року щороку проводять Фестиваль півоній, який збирає величезну кількість любителів цих прекрасних рослин, а по обидва боки річки Цзянь можна побачити тисячі квітучих півоній. Одне з найбільш масштабних заходів у рамках Фестивалю півоній — це урочисті одруження під девізом «Піон — свідок щастя». Сотні молодят збираються на міській площі, щоб урочисто укласти шлюб з коханою людиною.


Слайд #8
Презентація на тему «Рослини символи країн світу» - Слайд #8

Символ Японії
У Японії національний символ — сакура. Сакура — це різновид вишні, яка, на відміну від звичайної вишні, не плодоносить. Сакура символізує юність і любов, їй присвячено безліч пісень і віршів.Щовесни в садах і парках збирається маса людей, щоб помилуватися воістину чудовим і захоплюючим видовищем — цвітінням сакури. У дні цвітіння сакури по всій країні відзначають свято «розглядання квітів» — «ханамі».


Слайд #9
Презентація на тему «Рослини символи країн світу» - Слайд #9

Символ Таїті
А на Таїті вважаються символом квіти тіарі (Gardenia taitensis). Ця рослина знайшло застосування у парфумерії, ароматерапії, медицині і служить модною прикрасою для місцевих жінок.Щороку з 5 по 8 грудня на Таїті відзначають свято квітки тіарі. З 1985 року свято стало доброю традицією. На сьогоднішній день свято тіарі — це оригінальний конкурс флористики, в якому беруть участь всі бажаючі.


Слайд #10
Презентація на тему «Рослини символи країн світу» - Слайд #10

Символ Фіджі
На островах Фіджі є свято — День вогняного гибискуса. Жителі островів роблять яскраві гірлянди і прикрашають ними свої будинки. Потім починається святкова хода красивих і гарних дівчат. Закінчується свято вибором королеви квітів.


Слайд #11
Презентація на тему «Рослини символи країн світу» - Слайд #11

Символи України
 
До рослинних символів України відносяться калина, верба, дуб, тополя, барвінок, чорнобривці. Вони здавна уособлюють красу нашої України, духовну міць народу, засвідчують любов до рідної землі.
Здавна у нашому народі найбільш шанованим деревом є верба. „Без верби і калини – нема України”, – говориться в народній приказці.


Слайд #12
Презентація на тему «Рослини символи країн світу» - Слайд #12

Калина — символ життя, крові, вогню. Деякі дослідники пов'язують її назву із сонцем, жаром, паланням. Калина часто відіграє роль світового дерева, на вершечку якого птахи їдять ягоди і приносять людям вісті, іноді з потойбіччя. Та й саме дерево пов'язує світ мертвих зі світом живих.
Вишня — символ світового дерева, життя; символ України, рідної землі; матері; дівчини-нареченої.
Пшениця - символ краси життя, щасливого добробуту, тілесного і духовного багатства. Якщо житня хлібина дає здоров'я і силу, то пшеничний коровай додає до них щастя і красу
Барвінок - символ вічності буття і життєвої сили, провісник весни. Уособлює невмирущу пам'ять про покійних. Звідси, хрещатий барвінок - барвінок під хрестом на могилі.
Мальва – це символ найдорожчого, любові до рідної землі, до народу. Не було села, а в ньому хати, де б не росли під вікнами мальви – прекрасні обереги нашої духовної спадщини. 


Слайд #13
Презентація на тему «Рослини символи країн світу» - Слайд #13

Висновок:
Народні символи – це те, що найбільше любить і шанує даний народ. В одних народів їх більше, в інших менше. Називаючи народний символ, можна дізнатися, про яку країну іде мова. Так, коли ми говоримо – клен, то знаємо, що це символ Канади. Символіка Росії є береза, ромашка, ведмідь, горобина. Про народні символи складено багато пісень і легенд, вони використовуються в обрядах, звичаях. Їх вишивають на сорочках, рушниках. Народні символи – це наші святині.