Презентація "Пінгвіни"

Попередній слайд
Наступний слайд


Завантажити презентацію "Пінгвіни"
Слайд #1
Пінгвіни


Слайд #2
Пінгвінові
Пінгвінові або пінгвіни (лат. Spheniscidae) - сімейство нелітаючих морських птахів, єдине в загоні пінгвінообразних (Sphenisciformes). У сімействі 18 видів. Всі представники цього сімейства добре плавають і пірнають.
Є два варіанти звідки пішла назва «пінгвін»:
від валлійського пен (голова) та гвін (біла), що позначає вимерлу безкрилу гагарку з сімейства чістікових. І моряки назвали птахів «пінгвінами» також з причини їх схожості.
від латинського слова «товстий»; це підтверджується тим, що в багатьох європейських мовах слово «пінгвін» асоціюється зі словом «товстий».


Слайд #3
Наукова класифікація
Наукова класифікація
Царство: Тварина
Тип: Хордові
Підтип: Хребетні
Клас: Птахи
Надряд: Пінгвіни
Sphenisciformes Sharpe, 1891
Родина: Пінгвінові
Латинська назва
Spheniscidae Bonaparte, 1831
Роди
Aptenodytes
Eudyptes
Eudyptula
Megadyptes
Pygoscelis
Spheniscus


Слайд #4
Загальна характеристика
Від всіх інших птахів пінгвінів відрізняє абсолютно особлива будова тіла. Форма тіла пінгвінів обтічна, що ідеально підходить для пересування у воді. Передні кінцівки пінгвінів - ні що інше, як ласти. Мускулатура і пристрій кісток дозволяє їм під водою працювати крилами майже як гвинтами. Гребні рухи виробляються потужними грудними м'язами, які кріпляться до розвиненого кілю грудини. Грудна мускулатура розвинена надзвичайно і становить іноді до 30% маси тіла, що в кілька разів перевищує мускулатуру найпотужніших літаючих птахів.


Слайд #5
Загальна характеристика
Якщо крила пінгвінів є основним «двигуном» у воді, то перетинчасті лапи виконують функцію керма. Під водою пінгвіни здатні розвинути швидкість близько 5-10 км/год, іноді і вище - до 36 км/год (субантарктичний пінгвін). Пінгвіни здатні пірнати на глибину до 200 м і залишатися під водою до 20 хвилин. Друге явне відміну пінгвінів від інших птахів - щільність кісток. У всіх птахів кістки трубчасті, що робить їх скелет легше і дозволяє літати або швидко бігати. Але у пінгвінів вони схожі на кістки ссавців (дельфінів і тюленів) і не містять внутрішніх порожнин.


Слайд #6
Розмноження
Пінгвіни гніздяться найчастіше великими колоніями, що налічують нерідко десяток тисяч пар або більше. У насиживании яєць і вигодовуванні пташенят беруть участь обидва батьки поперемінно. Кормом пташенятам служить напівпереварена і відригнута батьками риба і ракоподібні. Дитинчата знаходять притулок від холоду в нижніх складках батьківського живота.
У холодних антарктичних районах висиджується одне яйце, в помірних і теплих регіонах яєць може бути декілька.


Слайд #7
Цікаві факти
імператорський пінгвін може голодувати до 9 тижнів під час висиджування яйця і виносити холод до - 60С;
патагонский пінгвін може плисти два-три тижні і покрити відстань до 1500 км;
чудовий пінгвін - найрідкісніший, налічується не більше 5 тисяч птахів, причому це число постійно зменшується;
кам'яні пінгвіни відрізняються дуже злим характером, крикливі й агресивні;
південнополярні пінгвіни найчисленніші на Землі - загальна їх чисельність складає 12-13 мільйонів.


Слайд #8
Імператорский пінгвін


Слайд #9
Насправді ж імператорські пінгвіни сильно відрізняються від більшості інших представників цього сімейства. Вони набагато більші і важчі за інших видів, а також є єдиними, які не будують гнізд. Замість цього вони насиджують яйця в спеціальній складці шкіри на череві, що окрім них не робить жоден з решти 16 видів пінгвінів.
Імператорські пінгвіни, або великі пінгвіни (лат. Aptenodytes) - рід птахів з сімейства пінгвінів. Їх наукова назва в перекладі з грецького означає «безкрилі нирці». Представники цього роду відомі в світі, мабуть, найбільше. Їх чорно-біле оперення і характерна жовто-оранжеве забарвлення шиї вплинули на загальний уявлення про «типового пінгвіна».


Слайд #10
Королівський пінгвін


Слайд #11
Королівський пінгвін схожий на імператорського пінгвіна, але трохи дрібніше його розмірами і яскравіше забарвленням. Довжина тіла королівського пінгвіна становить від 91 до 96 см. Дорослі птахи мають сіре спину, з боків чорної голови і на грудях великі яскраві помаранчеві плями. Черево біле. Пташенята бурого кольору.
Королівський пінгвін гніздиться на островах поблизу Вогненної Землі: Південна Георгія, Південні Сандвічеві острови, Маріон, Крозьє, Кергелен (острів), Херд, Маккуорі.


Слайд #12
Снарський пінгвін


Слайд #13
Снарський пінгвін (лат. Eudyptes robustus ) - вид чубатих пінгвінів.
     Снарський пінгвін має середні розміри: зріст близько 55 см і маса близько 4 кг. Ззаду пінгвін чорний, спереду білий, дзьоб червоний. Як і решта чубаті пінгвіни, над очима мається чубчик з жовтуватим відтінком. Гніздиться вид колоніями від декількох десятків пар до тисячі і більше. Гнізда будуються як в лісах, так і на відкритих просторах.
Самка з 5-6 річного віку відкладає два яйця, які з самцем поперемінно висиджують 32-35 днів. У більшості випадків, один з пташенят гине. Ті, що вижили пінгвінята у віці 2,5 місяців виходять годуватися в океан нарівні з дорослими. Основу харчування становить криль (близько 60 %). Іншу частину раціону складають дрібні кальмари і риби. Тривалість життя особин - 15-20 років.


Слайд #14
Пінгвін Макароні


Слайд #15
Пінгвін Макароні (лат. Eudyptes chrysolophus, також Золотоволосий пінгвін) - вид з роду чубатих пінгвінів.
Зовнішній вигляд пінгвінів Макароні схожий з пінгвінами Маккуорі,раніше їх об'єднували в один вид з поділом на два підвиди. Однак сьогодні вважається, що це два різних види. Дорослі пінгвіни Макароні мають зростання 50-70 см при масі трохи більше 5 кг. Від кладки яєць до вилуплення пташенят проходить в середньому 34 дні.
       Пінгвін Макароні вважається найпоширенішим пінгвіном, чисельність за різними оцінками - від 17 до 20 мільйонів ос.обин


Слайд #16
Пінгвін Маккуорі


Слайд #17
Пінгвін Маккуорі або Шлегеля (лат. Eudyptes schlegeli) - вид чубатих пінгвінів, жителі острова Маккуорі .
Пінгвін Маккуорі - середніх розмірів пінгвін. Дорослі особини досягають зростання 70 см і ваги близько 6 кг. Даний вид пінгвінів розмножується тільки на острові Маккуорі, за яким він і отримав свою назву. Однак, дорослі пінгвіни більшу частину часу проводять в океані далеко від острова, де харчується крилем, дрібною рибою та зоопланктоном .
Зовні пінгвін Маккуорі схожий на пінгвіна Макароні.
Клімат острова Маккуорі помірний , і на відміну від пінгвінів, що живуть в Антарктиді, самка зазвичай відкладає два яйця, з інкубаційним строком близько 35 днів.