Твір на тему: «Моя країна»


Рейтинг твору 3.67 на основі 9 голосів

Україна... І перед нами постає безліч різноманітних образів. Хтось згадає безкраї пшеничні лани й блакитне небо, працелюбних людей, перед кимось постане прекрасна княгиня Ольга, Ярослав Мудрий, відданний Хмельницький. Я уявляю нашу державу квітучою та незалежною.

Я вважаю, що розвиток нашої країни залежить від самих українців. Народ повинен розуміти, що доля держави в його руках. На жаль, ми лише на словах цінуємо й поважаємо Батьківщину. Хочемо розвинену країну - робімо все для неї!

Не можу не згадати кіноповість Олександра Довженка «Україна в огні». Автор зображує початок війни з фашистами. Письменник утверджує ідею невмирущості української нації. Найбільше мені запам’яталися слова німецького полковника Еріха фон Крауза, які він адресував своєму синові:«Ці люди абсолютно позбавлені вміння прощати один одному незгоди навіть з ім’я інтересів загальних, високих. У них немає державного інстинкту… Ти знаєш, вони не вивчають історії. Дивовижно. Вони вже двадцять п’ять літ живуть негативними лозунгами одкидання бога, власності, сім’ї, дружби! У них від слова «нація» остався тільки прикметник. У них немає вічних істин. Тому серед них.так багато зрадників…». Дуже прикро, що навіть іноземці бачать байдуже ставлення українців до своєї держави. Багато країн боролися за наші родючі землі, а ми так і не зрозуміли цінність своєї Батьківщини. Саме Олександр Довженко виявився людиною, котрий не побоявся тогочасного режиму й смітиливо та правдиво зобразив розтерзану Україну. На жаль, в Україні не досконало вивчають історію власного народу, не знають і не шанують героїв.

Багато поетів та письменників бачили недосконале ставлення українців до Батьківщини. Письменники, будучи ідеологами всього українського суспільства, робили все від них залежне, щоб прищепити українцям любов до власної батьківщини. Для цього вони написали безліч патріотичних творів, де оспівували прагнення наших предків до створення сильної і могутньої країни, показували подвиги українських героїв і всім цим намагалися донести до читача думку про те, що Україна повинна існувати, розвиватися, процвітати і ставати набагато кращою, ніж вона є. Митці закликали поважати Україну. Яскравим прикладом щирої любові до Батькіщини є Володимир Сосюра. Багато віршів поет присвятив патріотизму. Твір «Любіть Україну!» Сосюра написав у далекому 1944 році, та слова залишаються актуальними в будь-які часи.

Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води…
В годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди.

Поет прагнув донести народу, що треба бути з Батьківщиною завжди. Не можна любити країну тільки тоді, коли все добро, інакше почуття виявляться абсолютно нещирими. Елементарними словами, за допомогою простих художніх засобів автор зміг донести глибокий зміст.

Мабуть, тільки українці зазнали таких страждань, бід та втрат. Дякувати Богу, ми поки що самостійна незалежна держава. Я вірю в щасливе світле майбутнє нашої Батьківщини. Поважаймо, цінуймо Україну - і вона нам віддячить тим же.