Твір на тему: «Чи модно бути відмінником?»


Рейтинг твору 4.75 на основі 4 голосів

Ми зростаємо й живемо в період надшвидкого потоку інформації, у часи величних досягнень. І для того, щоб встигати за всіма масштабними змінами, треба гарненько попрацювати. Звичайно, усього відразу досягти неможливо, та починати потрібно з малого. Що ж можемо зробити ми, звичайні, ще такі юні школярі? Відповідь буде проста: ми маємо навчатися, адже лише гарна і якісна освіта зможе широко відкрити двері в майбутнє. Тож, я вважаю, що навчатися зараз не просто потрібно, а й модно.

Як я вже говорила, світ стрімко змінюється, а людські пріоритети, тим паче. Мабуть, усі ще пам’ятають ті часи, коли неповага до вчителів, щоденник наповнений двійками, невиконане домашнє завдання вважались елементами так званої підліткової «крутості». Чи не так? Але все це вже давно в минулому, і мені справді шкода тих людей, у головах яких досі сидить цей неактуальний стереотип. Зараз, щоб досягнути певних висот у своєму житті, потрібно виховати в собі конкурентоспроможну, обізнану, інтелігентну людину. І це не так важко, як здається, адже для цього потрібно лише сумлінне навчання і все. Бути відмінником зараз — означає бути забезпеченим у своєму, вже не такому невідомому й далекому майбутньому. Мені здається, що сучасній молоді, а особливо школярам і студентам, варто задуматись, тому що чим більш розвинений, освічений, індивідуальний ти зараз, тим більше перспектив і вибору ти маєш. Хто ж не хоче працювати за обраним фахом, насолоджуватись улюбленою роботою і, тим більше, отримувати за це величезні гроші? Хто не бажає їздити на дорогому авто, обідати в престижному ресторані або ж спочивати десь на далекому-далекому острові? До цього прагнуть усі, але не кожному вдається отримати бажане. Тому я й говорю про те, що навчатися зараз справді престижно, бо усі старання, здобуті навики завжди допоможуть у потрібний момент, розкриють прихований потенціал і заявлять про себе.

Отже, можна з упевненістю говорити, що бути відмінником модно, престижно й перспективно. Тому не витрачайте вільний час дарма, завжди примножуйте свої знання за будь-яких умов. І тільки тоді ви зможете по-справжньому насолоджуватись повнотою життя.