Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #1

Білорусія
Учениці 11 класу
Смиюхи Марії


Слайд #2
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #2

Білорусія розташована у Східній Європі, межує з Росією, Україною, Польщею, Литвою та Латвією. Територія в основному рівнинна з рідкісними височинами.   
  Білорусь є найбільшим по території європейською державою не мають виходу до моря


Слайд #3
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #3

Білорусія була заснована - 25 березня 1918;
Дата незалежності - 26 грудня 1991
Територія - 207 600 км ² (84-я в світі);
Населення - 9468074 осіб (90-е в світі);
Щільність населення - 45,6 чол. / Км ²;
Форма правління - президентська республіка;
Офіційні мови - російська та білоруська;
Столиця - Мінськ;
Найбільші міста - Мінськ, Гомель, Могильов, Вітебськ, Гродно, Брест;


Слайд #4
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #4

Білорусія була заснована - 25 березня 1918;
Дата незалежності - 26 грудня 1991
Територія - 207 600 км ² (84-я в світі);
Населення - 9468074 осіб (90-е в світі);
Щільність населення - 45,6 чол. / Км ²;
Форма правління - президентська республіка;
Офіційні мови - російська та білоруська;
Столиця - Мінськ;
Найбільші міста - Мінськ, Гомель, Могильов, Вітебськ, Гродно, Брест;


Слайд #5
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #5

Природо-ресурсний потенціал


Слайд #6
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #6

Клімат Білорусії помірно-континентальний, перехідний від морського до континентального, що формується під впливом повітряних мас Атлантики. У зимовий період нерідкі відлиги.


Слайд #7
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #7

Екологія
Білорусія сильніше за інші країни постраждала від аварії на Чорнобильській АЕС. Враховуючи тяжкість і масштабність поразки країни в результаті аварії, в липні 1991 року територія Білорусії була оголошена зоною екологічного лиха. Особливо постраждали Гомельська і Могилевська області. Екологічна ситуація посилюється і сильним розвитком хімічної та нафтохімічної промисловості, а також повсюдним будівництвом великих тваринницьких комплексів.


Слайд #8
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #8

Ліси покривають близько третьої частини території країни. У них виростають 28 порід дерев і близько 70 видів чагарників. Найбільш поширені береза​​, сосна, ялина, дуб, осика, в заболочених низинних районах на півдні маються соснові ліси. Луги і пасовища займають 20% території країни. Біля однієї третини території, в основному центральні і південно-східні рівнини, розорані.


Слайд #9
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #9

В цілому потенціал лісів Білорусії досить високий, щорічний приріст запасів деревини перевищує обсяги вирубок лісу. Вкриті лісами площі зростають. Ліс є не тільки джерелом деревини, але й має багатогранні екологічні функції, а також санітарно-оздоровчі, рекреаційні. Білоруські ліси відіграють важливу біосферную роль і вносять вагомий внесок в екологічну стабілізацію Східної та Центральної Європи


Слайд #10
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #10

Тваринний світ Білорусії налічує 457 видів хребетних (у тому числі ссавців, птахів, риб) і більше 20 тис. видів безхребетних тварин.


Слайд #11
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #11

Важливе господарське значення має промислово-мисливські види тварин - лисиця, куниця, заєць, видра, тхір, горностай, а також лось і дикий кабан.


Слайд #12
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #12

Важливе господарське значення має промислово-мисливські види тварин - лисиця, куниця, заєць, видра, тхір, горностай, а також лось і дикий кабан.


Слайд #13
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #13

Починаючи з 1996 р. стала підвищуватися продуктивність праці - основний фактор зростання промислового виробництва.      В системі легкої промисловості Білорусії розроблені та реалізуються програми реструктуризації на 13 підприємствах. Певні напрямки реструктуризації передбачено провести ще на 21 підприємстві концерну «Беллегпром». Серед них - створення філій і дочірніх підприємств, виділення об'єктів інфраструктури, інших самостійних структурних одиниць і підрозділів та ін.
Промисловість Білорусії


Слайд #14
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #14

Машинобудівний комплекс Республіки Білорусь в розпорядженні високотехнологічне виробничим і науковим потенціалом, в його складі 337 підприємств, організацій і виробництв, розвиток яких буде направлено на підвищення конкурентоспроможності продукції, що випускається, модернізації виробництв, ефективного використання трудових і фінансових ресурсів.
Машинобудівельний комлекс


Слайд #15
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #15

Хімічна та нафтохімічна промисловість займає помітне місце в народному господарстві Республіки Білорусь і є однією з найбільш великих галузей промислового комплексу. Починаючи з 1995 р. галузь придбала стійке зростання , який склав 107,2 % в 1996 р. , 119,4 % - в 1997 р. , 106 % - у 1998 р. За підсумками 1998 р. її частка в загальному обсязі промислового виробництва Білорусі склала 13,1 % (проти 9 % в 1990 р.) і приблизно на цьому рівні продовжує зберігатися . Провідне місце за чисельністю працівників і обсягом виробленої продукції займають промисловість хімічних волокон і ниток , гірничохімічна (виробництво калійних добрив) , основна хімія і нафтохімічні галузі. Підприємства перерахованих галузей , а також синтетичних смол і пластичних мас входять до складу концерну "" Белнефтехімпром "" і разом виробляють 92,6 % загального обсягу продукції галузі. Вони ж є основними експортерами хімічної продукції. На їх частку припадає понад 12 % загального експорту Республіки Білорусь .


Слайд #16
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #16

Залізниці та автомобільний транспорт - основні види транспортного сполучення в країні. Мережа залізниць орієнтована на головну магістраль, що проходить через Оршу, Мінськ і Брест, яка з'єднує Білорусь з Москвою на сході і Варшавою на заході. Експлуатаційна довжина шляхів - 5512 км. На тисячу жителів у Білорусії припадає 261 автомобіль
Транспортна система


Слайд #17
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #17

У Білорусії приблизно 80% населення належать до Російської православної церкви (Білоруський екзархат), 10% до Римсько-католицької церкви і 2% до інших релігійних груп, включаючи протестантизм, іслам, іудаїзм та ряд інших. У Білорусії є прихильники грекокатолицької церкви («Уніати») і православних груп.
Релігія


Слайд #18
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #18

Відомі люди Білорусії
Жорес Алфьоров - народився у Вітебську в 1930 році. Був удостоєний Нобелівської премії з фізики в 2000 році.
Петро Климук - перший білоруський космонавт , народився у Комарівці Брестського р- на в 1942 году.Провел в космосі 78,76 доби.
Марк Шагал - народився в 1887 році у Вітебську. Найзнаменитіший уродженець Білорусі , відомий у всьому світі як класик авангарду в образотворчому мистецтві.
Франциск Скорина - народився в Полоцьку в 1486 році. Білоруський і східнослов'янський першодрукар . Переклав на білоруську мову і видав 23 книги Біблії.
Ігор Макаров - завоював золоту медаль в дзюдо на Олімпійських іграх в Афінах у 2004 році.
Юлія Нестеренко - завоювала золоту медаль у бігу на 100 метрів на Олімпійських іграх в Афінах у 2004 році.
Максим Мирний - найвідоміший тенісист Білорусі , завоював серію міжнародних нагород у парному розряді і вивів білоруську збірну на краще місце за всю її історію на Кубку Девіса.
Дарина Домрачева - триразова чемпіонка Олімпійських ігор в Сочі ( 2014 ) в гонці переслідування , ідивідуальними гонці на 15 км , мас -старті ( 12,5 км) .


Слайд #19
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #19

Національна кухня Білорусії
Значну частину національної білоруської кухні складають страви з тертої картоплі: деруни, галушки, чаклуни, драчена, картопляні запіканки, баба та ін При цьому існує кілька способів терки картоплі та отримання картопляної маси:
Таркованна;
клинкованна ;
варено-товчена;
тушкована картопля з м'ясом і (або) грибами.
деруни і галушки - страви з додаванням картоплі.      
Картопля також використовується при приготуванні деяких салатів. Природні умови Білорусі визначили наявність в білоруській кухні грибів, ягід, риби і різних овочів.


Слайд #20
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #20

Залізничний вокзал, Мінськ


Слайд #21
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #21

Мінськ, панорама міста


Слайд #22
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #22

Національна бібліотека, Мінськ


Слайд #23
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #23

Ворота (башти)міста Мінська


Слайд #24
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #24

Мирский замок, Гродно


Слайд #25
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #25

Брестська фортеця, Брест


Слайд #26
Презентація на тему «Білорусь» (варіант 6) - Слайд #26

Костел Різдва Діви Марії в селі Відзи