Твір у форматі ЗНО: «Книга — наш друг і порадник»


Рейтинг твору 3.85 на основі 52 голосів


Дуже прикро, що сьогодні книжка не має такої цінності, як навіть десять років тому. А насправді вона може бути справжнім другом і порадником. Я переконана, що книга може не просто залишити після себе приємне враження, а й вплинути на світогляд людини. На підтвердження своєї думки можу навести переконливі аргументи.

По-перше, хоча ми звикли, що читаємо вигадані історії, проте більшість з них мають повчальний характер і спонукають людину чинити морально в конкретних випадках.

По-друге, як би самотньо людині не було, вона завжди може знайти розраду в книжці. Адже тут зібрані найрізноманітніші думки, ідеї, які мотивують жити й творити.

На думку одразу спадає головний герой повісті Рея Бредбері «451 градус за Фаренгейтом» Гай Монтег. Він був змушений спалювати книжки, нищити останні зв’язки людей з духовним світом. Та опинившись серед тих, хто читав книги й усвідомлював усю їхню цінність, Гай сам почав надихатись їхньою працею й долучився до їхньої діяльності.

Інколи з книгою вечір провести приємніше, аніж з людиною. У книгах можна знайти підтримку, пораду. Леся Українка також шукала мотивації, ідеї в книгах. Вона була надзвичайно обізнаною особистістю, могла годинами розмовляти на будь-яку тему. І джерелом її знань була саме книжка. Коли хворіла, почувалась самотньою, проте, читаючи книги, знову знаходила мотивацію жити й творити.

Отже, можна впевнено сказати, що без книг наше життя стало б одноманітним, нецікавим. Тому якої б заміни не виникало книзі, вона назавжди залишиться в житті людей, які вміють її цінувати, розуміють усю важливість цього скарбу. Якщо правильно ставитись до книги, вона буде другом і порадником.