Твір на тему: «Від кохання до жінки народилось все прекрасне на Землі»


Рейтинг твору 5 на основі 2 голосів


Жінка й кохання — вічні теми, які ніколи не зникали з літератури. І жінка, і кохання приносили водночас страждання й насолоду, біль і щастя. Беззаперечно можна стверджувати, що від кохання до жінки народилося все прекрасне на Землі. Але кохання до жінки не раз ставало причиною великих трагедій.

Хто ж вона — жінка, та, що так сильно впливає на долю інших, та й нерідко на історію? Існує стільки літератури, що розповідає про те, яка природа жінки, роль жінки в суспільстві, її місце та функції. Однак, такі характеристики схожі здебільшого на опис якоїсь машини, що має своє конкретне призначення, термін придатності… Жінка — унікальне створіння, що отримала дар давати життя, відроджувати й продовжувати його. Ніколи жінка не залишається байдужою до того, що відбувається навколо неї. Проте вона вміє здаватись прохолодною, якщо вона знає, що хоче отримати.

Жінка — натхненниця. Почуття до жінки, які виникають, — сильні, хай це кохання чи ненависть. Інколи, керуючись своїми емоціями, чоловіки чинять шаленства, яким немає пояснення. Саме натхнення працювати, рухатись вперед дарують чоловікам жінки. Для того, щоб завоювати жінку, чоловіки здатні на багато речей. Підтверджують мою думку приклади з історії і літератури. Згадати тільки, скільки художніх, музичних, образотворчих творів присвячено жінці, скільки написано про її красу, мудрість, а інколи й засудження її поведінки. Одна з найталановитіших картин у світі, написана Леонардо да Вінчі, «Посмішка Джоконди», заворожує вже протягом кількох століть. А створена вона була саме через кохання до жінки.

А ще від кохання до жінки народжується на землі найпрекрасніше — нове життя. На мою думку, найвагоміше призначення жінки на Землі — надихати на створення нового і прекрасного.

Жінка — неймовірне творіння. Обожнюючи її, чоловіки протягом тисячоліть створюють мистецтво завойовувати її увагу, її повагу, її любов.

Однак, надихаючи на прекрасне, водночас жінка може спонукати до конфліктів. Неодноразовими були випадки в історії, коли кохання до жінки ставало причиною трагедій і війн. Згідно з грецькою легендою, кривава Троянська війна розпалилася саме через жінку.

Можна зробити висновок, що від кохання до жінки народилось все прекрасне на Землі, однак у той самий час через кохання до прекрасної частини людства ставалися справжні трагедії. Така неоднозначність її природи викликає жваве зацікавлення, суперечки, протистояння у всі часи, але не було такого часу, коли жінку не возвеличували, не милувались її красою і мудрістю.