Твір у форматі ЗНО: «Кохання у стосунках — не головне?»


Рейтинг твору 3.72 на основі 99 голосів


На мою думку, саме кохання — головне в стосунках. Статки, соціальний статус, слава — все це не може стати основою щасливих стосунків без кохання.

По-перше, щасливі та довготривалі стосунки будуються на прекрасному почутті — любові. Інколи доводиться обирати між щирими почуттями та славою, визнанням, матеріальними статками. Що обрати? Це питання для кожного з нас, проте моя відповідь, звичайно, — кохання.

Прикладом з історії, що ілюструє мій аргумент, є стосунки американки Уолліс Сімпсон та британського короля Едуарда VIII. Щоб одружитися з Уолліс, король Великобританії мав зректися престолу. Навіть влада та багатство не стали на заваді: Едуард VIII обрав кохання, пожертвувавши престолом та всіма своїми надбаннями.

По-друге, кохання має бути справжнім, відданим. Інколи людина стоїть перед вибором «кохання чи зручність», інакше кажучи, має обрати або людину, яку справді кохає, або людину, з якою жити легше та зручніше.

Драма-феєрія Лесі Українки «Лісова пісня» — приклад з української літератури, що підкреслює мій аргумент найвлучніше. Лукашеві доводиться обирати між справжнім коханням (Мавка) та жінкою, що вправна в господарстві (Килина). Лукаш обрав Килину, прирікши на нещасливе життя і свою родину, і Мавку, сповнену почуттям любові навіть після зради коханого. Та Мавка не шкодує про своє кохання: «...але ніяка сила в цілім світі не дасть мені бажання забуття».

Отже, головне в стосунках — вірне, віддане, щире та чисте кохання. Саме воно стає підґрунтям щасливої родини.