Твір у форматі ЗНО: «Довгий шлях починається з першого кроку»


Рейтинг твору 3.92 на основі 104 голосів

Я погоджуюся з думкою, запропонованою темою твору, бо твердо переконаний, що довгий шлях до успіху завжди починається з перших маленьких кроків та помилок. Але для того, щоб пройти ці складні випробування, потрібно бути наполегливим, цілеспрямованим та готовим до самовдосконалення.

Свої глибокі переконання можу підтвердити такими аргументами: по-перше, перший крок є головним у будь-якій справі: чи то найважливішій, чи буденній, адже саме початкові зусилля допомагають нам боротися самим з собою, долати лінь та самовдосконалюватися, аби в майбутньому досягти «землі обітованої». По-друге, ніякі звершення неможливі без першого кроку, саме він часто стає вирішальним, підґрунтям для більш серйозних завдань та цілей.

Переконливим доказом мого першого аргументу є образ Мойсея з однойменного оповідання Івана Франка. Пророк 40 років вів свій народ з рабства до «землі обітованої», кращого майбутнього, а почалося все з маленького кроку, рішення позбутися кайданів фараонів і відчути смак свободи.

Для доведення свого другого аргументу маю ще й приклад з власного життя. Цього року я закінчую школу й тому, як і більшість випускників, я вже обрав свою майбутню професію. Саме цей вибір став вирішальним у моєму житті, адже від нього залежить усе моє майбутнє.

Отже, не треба боятися робити перші кроки впевнено, адже від них залежатиме наше майбутнє, саме з такого починається довгий шлях до успіху, і, аби пройти його й подолати всі перешкоди на шляху, треба бути самовпевненою, цілеспрямованою та готовою до самовдосконалення людиною.