Презентація на тему «Рей Дуглас Бредбері»


Рейтинг презентації 3.83 на основі 6 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Рей Дуглас Бредбері» - Слайд #1

Рей Дуглас Бредбері
Я повинен примусити вас повірити у любов,у життя...


Слайд #2
Презентація на тему «Рей Дуглас Бредбері» - Слайд #2

Рей Бредбері народився 22 серпня 1920 року в місті Уокіган, штат Іллінойс. Друге ім'я - Дуглас - він отримав на честь знаменитого актора того часу Дугласа Фербенкса.
Дитинство і юнацтво письменника пройшли за часів Великої депресії, коштів на університетську освіту в нього не було, тим не менш, прийнявши чи не в 12 років рішення стати письменником, Рей із завидною завзятістю йому слідував, ніколи не замислюючись про іншої професії.


Слайд #3
Презентація на тему «Рей Дуглас Бредбері» - Слайд #3

Рея Бредбері часто називають метром фантастики, одним з кращих письменників-фантастів і основоположником багатьох традицій жанру. Фактично ж Бредбері не є фантастом, оскільки його творчість слід віднести до «великої», позажанрова літературі, та й істинно фантастичних творів у нього лише мала частка. Тим не менш, Бредбері є володарем декількох нагород у галузі фантастики ,крім безлічі загальнолітературних премій.


Слайд #4
Презентація на тему «Рей Дуглас Бредбері» - Слайд #4

Твори Бредбері - це короткі оповідання нерозважального характеру, що містять короткі замальовки, з психологічним моментам, побудовані в основному на діалогах, монологах, роздумах героїв, ніж на дії. Незважаючи на явний талант до вигадування різних сюжетів, часто цікавих і оригінальних, письменник часто обмежується безсюжетні замальовками, дуже метафорично, повними прихованого сенсу або ж не несучими певної смислового навантаження взагалі.


Слайд #5
Презентація на тему «Рей Дуглас Бредбері» - Слайд #5

І якщо від інших своїх творчих принципів Бредбері і відходив, то його «мова», тобто способи викладу образів, думок, практично ніколи не змінювався. Характерні риси його мови - це «акварельні», мінімум деталей, описів, подробиць, дій. Має місце навіть не стільки фантастичність ,скільки нехтування значенням правдоподібності. Ця риса стосується і сюжетів та мови: Бредбері нехтує описами місць дій, зовнішності героїв, іменами, датами, цифрами. Природно, в його творах не зустріти технічних подробиць і вимислу в технічній сфері.


Слайд #6
Презентація на тему «Рей Дуглас Бредбері» - Слайд #6

Відповідно, не зводячи сюжетну основу в абсолют, Бредбері легко змінює стилі та жанри своїх творів. У розповідях одного і того ж року написання легко можна зустріти і фантастику, і мелодраму, і детектив, і фентезі, історичні замальовки, вірші та інше.
.


Слайд #7
Презентація на тему «Рей Дуглас Бредбері» - Слайд #7

Бредбері ратує за духовні цінності і перш за все за фантазію, творчість. Чи не вищою цінністю Бредбері оголошує внутрішній світ людини, його світогляд, фантазію. Здатність людини відчувати, співпереживати письменник визнає головною якістю.


Слайд #8
Презентація на тему «Рей Дуглас Бредбері» - Слайд #8

Також у своїх творах співчуває перш за все людям мистецтва ,ніж усім іншим. Найчастіше при цьому на сторінках своїх книг Бредбері жорстоко розправляється з «ворогами» - черствими людьми, позбавленими фантазії, міщанами, чиновниками, політиками - тими, хто перешкоджає нормальній життя творчих людей, самовираженню, спілкуванню, хто зводить культуру до умовностей, масовості, стандартизації, робить життя сухий, нудною, духовно бідної, прісною.


Слайд #9
Презентація на тему «Рей Дуглас Бредбері» - Слайд #9

451° за Фаренгейтом
Інтерв'ю Плейбоя
Інтерв'ю журналу
Бетономішалка
Були вони смагляві й золотоокі
Винятково досконале вбивство
Гра в котика-мишки
Друг Ніколаса Ніклбі - Мій Друг
Калейдоскоп
Кульбабове вино
……
Його твори…


Слайд #10
Презентація на тему «Рей Дуглас Бредбері» - Слайд #10

Виконано ученицею 6 класу
Іващук Іриною