Презентація на тему «Червоне і чорне» (варіант 1)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Червоне і чорне» (варіант 1) - Слайд #1

«Червоне і чорне» Жульєн Сорель
Роман «Червоне і чорне» — правдива оповідь про суспільство епохи Реставрації у Франції. Це соціально-психологічний роман, в основі якого лежить конфлікт особистості із суспільством. Шлях головного героя Жульєна Сореля наштовхує на думку, що в епоху Наполеона він міг би стати героєм, а в епоху Реставрації змушений або пристосуватися, або загинути.


Слайд #2
Презентація на тему «Червоне і чорне» (варіант 1) - Слайд #2

Це почалося давно. Ромен Коломб, виконувач духівниці і перший біограф Стендаля, в біографічній замітці про свого покійного друга писав: «Вже більше року я бачив на письмовому столі Бейля рукопис, на обкладинці якої великими літерами стояло:" Жюльєн "; ми ніколи про це не розмовляли. Якось вранці, в травні 1830 року, він раптом перервав бесіду, яку ми вели, і сказав мені: "А що якщо ми назвемо його" ​​Червоне і чорне ". Не розуміючи, що він має на увазі цією фразою, яка не має ніякого відношення до предмета нашої розмови, я запитав його, що це означає. Але він, продовжуючи свою думку, відповів: "Так, його потрібно назвати" Червоне і чорне ". І, взявши рукопис, він замінив цими словами назву "Жюльєн" ».
Астьє протиставляє чорному кольору Конгрегації червоний колір мантії суддів, що засудила Жюльєна до смерті. До того ж думку, не без деяких коливань, приходить і П'єр-Жорж Кастекс.
Жорж Садуль стверджує, що « Жюльєн Сорель борються ... чорні сутани прихильників Карла X і червоні знамена 1793 ».
Чому роман називався «Червоне і чорне»?


Слайд #3
Презентація на тему «Червоне і чорне» (варіант 1) - Слайд #3

Жульєн Сорель — представник покоління початку 20-х років XIX століття. Йому властиві риси романтичного героя: незалежність, почуття власної гідності, бажання змінити долю, бажання боротися і досягати мети. Він — яскрава особистість, у ньому все понад норму: сила розуму, воля, мрійливість, цілеспрямованість.
ПРИМЕЧАНИЕ
Чтобы изменить изображение на этом слайде, выберите и удалите его. Затем нажмите значок "Вставка рисунка"
в заполнителе, чтобы вставить нужное изображение.


Слайд #4
Презентація на тему «Червоне і чорне» (варіант 1) - Слайд #4

ПРИМЕЧАНИЕ
Чтобы изменить изображение на этом слайде, выберите и удалите его. Затем нажмите значок "Вставка рисунка"
в заполнителе, чтобы вставить нужное изображение.
Фото з фільму «Червоне і чорне»
Наш герой — син теслі. Він живе в маленькому провінційному містечку Вер'єрі з братами і батьком і мріє вирватися звідси у великий світ. У Вер'єрі його ніхто не розуміє. «Усі домашні нехтували ним, і він ненавидів своїх братів і батька...»


Слайд #5
Презентація на тему «Червоне і чорне» (варіант 1) - Слайд #5

ПРИМЕЧАНИЕ
Чтобы изменить изображение на этом слайде, выберите и удалите его. Затем нажмите значок "Вставка рисунка"
в заполнителе, чтобы вставить нужное изображение.
І от перша перемога, перший «вихід у світ». Жульєна запрошує до себе в будинок вихователем дітей мер Вер'єра пан де Реналь. Уже через місяць діти обожнювали молодого вихователя, голова сімейства перейнявся до нього повагою, а пані де Реналь відчувала до нього щось більше, ніж проста повага.
Фото з театральної сцени «Червоне і чорне»


Слайд #6
Презентація на тему «Червоне і чорне» (варіант 1) - Слайд #6

Життя в будинку пана де Реналя було наповнене лицемірством, прагненням до наживи, боротьбою за владу, інтригами і плітками. «Совість Жульєна стала нашіптувати йому: «Ось воно — це брудне багатство, якого і ти можеш досягти і насолоджуватися ним, але тільки в цій компанії. О Наполеон! Які прекрасні були твої часи!..» Жульєн почував себе самотнім у цьому світі. Завдяки заступництву кюре Шелана Сорель потрапляє в Безансонську духовну семінарію. «Якщо Жульєн лише очерет, що гойдається, нехай загине, а якщо це людина мужня, нехай пробивається сам»,
Фото зі театральної сцени «Червоне і чорне»


Слайд #7
Презентація на тему «Червоне і чорне» (варіант 1) - Слайд #7

Учився він гарно, але від семінаристів тримався осторонь. Незабаром побачив, що «знання тут і в гріш не ставлять», тому що «успіх у науках здається підозрілим». Жульєн зрозумів, що заохочується: лицемірство, «аскетичне благочестя». І нарешті — перше підвищення: його призначили репетитором з Нового і Старого завіту. Жульєн відчував підтримку абата Пірара і був вдячний йому за цеЖульєн переїжджає в Париж, у будинок маркіза де Ла-Моля і стає його особистим секретарем. Ще одна перемога. Починається життя в особняку маркіза. Що ж він бачить?


Слайд #8
Презентація на тему «Червоне і чорне» (варіант 1) - Слайд #8

Перед ним відкрився новий світ. Але цей новий світ був таким самим, як і світ у Вер'єрі і Безансоні. Усе було засновано на лицемірстві і наживі. Матильду, цю пересичену світську красуню, приваблювали в Жульєні його розум, неординарність і безмежне честолюбство. Але кохання це було зовсім не схоже на яскраве і світле почуття, яке зв'язувало Жульєна з пані де Реналь. Кохання Матильди і Жульєна скоріше нагадувало дуель двох честолюбців. Але воно цілком могло б закінчитися шлюбом, якби не лист пані де Реналь, написаний під впливом братів-єзуїтів. «Скільки чудових планів — і от в одну мить... усе це розсипається на порох», — думає Сорель.


Слайд #9
Презентація на тему «Червоне і чорне» (варіант 1) - Слайд #9

Лист пані де Реналь зруйнував всі плани Жульєна і поставив крапку на його кар'єрі. Прагнучи помститися, він робить безглуздий учинок — у вер'єрській церкві стріляє в пані де Реналь. Отже, усе, чого так довго і цілеспрямовано прагнув Жульєн, доводячи, що він Особистість, було зруйновано. Після цього будуть в'язниця, суд, вирок. Жульєн знаходить у собі мужність гідно зустріти смерть. Так гине розумна і неординарна людина, яка зважилася зробити кар'єру, не гребуючи ніякими засобами. 


Слайд #10
Презентація на тему «Червоне і чорне» (варіант 1) - Слайд #10

Презентацію виконували учні 10 класу
Семенець Олег
Ковальчук Аліна Олександрівна
Допомога по цитатам
Сокольвак Катерина
Інші завдання(тести)
Юрченко Анна


Слайд #11
Презентація на тему «Червоне і чорне» (варіант 1) - Слайд #11

К
І
Н
Е
Ц
Ь