Презентація на тему «Антон Павлович Чехов» (варіант 5)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Антон Павлович Чехов» (варіант 5) - Слайд #1

Антон Павлович Чехов


Слайд #2
Презентація на тему «Антон Павлович Чехов» (варіант 5) - Слайд #2

Великий росіянин письменник і драматург Антон Павлович Чехов був породжений 29-ого січня 1860-ого року в Таганрозі. Його родителями були купці. Жила сім'я Чехових небідно. Маленький Антон Павлович співав у церковному хорі, допомагав батькові.


Слайд #3
Презентація на тему «Антон Павлович Чехов» (варіант 5) - Слайд #3

Своє утворення майбутній письменник почав у грецькій школі в Таганрозі. Учитель - грек по національності був дуже строгим учителем, він бив дітей, ставив у кут на коліна. Після закінчення цієї гімназії Антон Павлович Чехов стає студентом медичного факультету Московського університету. У студентські роки він починає займатися творчістю, співробітничає з деякими виданнями, подрабативает репетитором.


Слайд #4
Презентація на тему «Антон Павлович Чехов» (варіант 5) - Слайд #4

Широка популярність приходить до Антона Павловичу Чехову в 1884-ом року, коли виходить перша книга його оповідань - «Казки Мельпомени». Величезний вплив на значеннєву складову цих добутків зробило творчість Лева Миколайовича Толстого. У цей час Чехов завершує навчання в Московському університеті й починає свою медичну діяльність. Паралельно він присвячує дуже багато часу творчості .


Слайд #5
Презентація на тему «Антон Павлович Чехов» (варіант 5) - Слайд #5

Біографія Чехова сильно міняється, коли він відправляється на Сахалін, де письменник знайомиться з життям людей, засланих державою в посилання. Надалі його думці про побачений у тих краях відіб'ються у творах Чехова - «Палата №6», «Острів Сахалін», «У посиланні» і багатьох інших.


Слайд #6
Презентація на тему «Антон Павлович Чехов» (варіант 5) - Слайд #6

Після повернення із Сахаліну, Антон Павлович Чехов здобуває собі невеликий маєток. У цей час, крім літератури, він займається суспільною діяльністю. Їм були написані його знамениті добутки - «Вишневий сад», «Чайку», «Три сестри» і багато інші.


Слайд #7
Презентація на тему «Антон Павлович Чехов» (варіант 5) - Слайд #7

Через серйозне захворювання письменник змушений перемінити клімат, для чого він і переїжджає в Ялту. У цей час виходять величезні томи його добутків. Чехів дуже дружить із Толстим, Куприним Олександром Івановичем, Буніним Іваном Олексійовичем, Максимом Горьким, художником Левитаном і іншими видатними людьми. Але незабаром йому доводиться переїхати в Німеччину, для лікування свого захворювання.


Слайд #8
Презентація на тему «Антон Павлович Чехов» (варіант 5) - Слайд #8

Саме там, 15-ого липня 1904-ого року й умирає великий письменник Антон Павлович Чехов. Багато хто його добутки дотепер стають головними постановками різних театрів усього мира.