Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #1

Чарлз Діккенс


Слайд #2
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #2

Чарлз Діккенс - письменник вікторіанської епохи, який не тільки відобразив її у своїх творах і порушив проблеми, котрі хвилювали англійське суспільство, а й намагався їх розв'язувати.


Слайд #3
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #3

Його активна літературна й громадська діяльність сприяла великим змінам - ліквідації боргових тюрем, реформ у галузі освіти і судочинства, збільшенню кількості доброчинних організацій і відродженню меценацтва.


Слайд #4
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #4

Його любов до бідних і скривджених була справжньою, а не фальшивою, для нього вони були такими ж повноправними членами суспільства, як і заможні, їм він дарував усю силу свого таланту, усю свою любов, відкривши їм поезію їхнього буденного життя, і став символом Англії прозаїчної. 


Слайд #5
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #5

Народився Чарлз Діккенс 7 лютого 1812 року в сім'ї дрібного чиновника морського казначейства Джона Діккенса. Спочатку батьки Чарлза жили порівняно благополучно, проте через деякий час почали з'являтися проблеми. 


Слайд #6
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #6

Причиною негараздів було те, що батько письменника занадто легковажно ставився до сімейного добробуту, дуже захоплювався театром і вином, часто позичав гроші, не маючи змоги найближчим часом їх повернути. Крім того, він нехтував вихованням сина, який це назавжди запам'ятав. Бракувало Чарлзові також материнської ласки та уваги. Мати просто не мала для нього часу, бо намагалася дати раду усім своїм дітям (а їх було восьмеро)


Слайд #7
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #7

Отже, книжки й саме життя були найголовнішими його вихователями, початкову освіту Чарлз здобув у Чатемській школі, де тоді вчителював випускник Оксфорда Вільям Джілс; він і прищепив хлопчикові любов до англійської літератури й до читання взагалі


Слайд #8
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #8

Так маленький Чарлз створив у своїй уяві майбутній діккенсівський Лондон. Він проклав шляхи своїм героям: у якому завулку цього міста вони б не ховалися, він побував там раніше.


Слайд #9
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #9

Ідилія юних літ тривала недовго: батько геть заплутався у боргах, і сім'я подалася до Лондона. Ситуація погіршувалася. Коли батько Чарлза потрапив-таки у боргову тюрму Маршалсі, сім'я перебралася до нього (за англійськими законами це дозволялося).


Слайд #10
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #10

Щоб якось зарадити лихові, Чарлза влаштовують на фабрику. Шість місяців, проведених у брудному старому приміщенні, були для вразливого хлопчика чи не найстрашнішими: одноманітна праця тривала з ранку до вечора. Це була й моральна травма для Чарлза, котрий прагнув учитися. 


Слайд #11
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #11

  У цей час у хлопця з'явилося ще одне захоплення - Лондон. Діккенс міг годинами блукати вулицями. Саме тут, у лондонських нетрях він, навіть цього не підозрюючи, дістав своє-справжнє виховання.


Слайд #12
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #12

Материного спадку, що дістався Джону та Вільяму Діккенсам, вистачило на те, аби розплатитися з кредиторами й забезпечити сім'ї більш-менш пристойне життя. Чарлз із неабиякою радістю залишив фабрику й продовжив навчання у приватній школі, після закінчення якої почав працювати молодшим клерком у адвоката Блекмора.


Слайд #13
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #13

З 1832 року Чарлз працював у місцевій газетці, потім був співробітником часопису "Дзеркало парламенту", що належав його родичеві. 


Слайд #14
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #14

З 1832 року Чарлз працював у місцевій газетці, потім був співробітником часопису "Дзеркало парламенту", що належав його родичеві. 


Слайд #15
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #15

Переконавшись, що нариси мають успіх у читачів, Діккенс наважився видати їх окремою книжкою. Так, у 1836 р. з'явилися на прилавках "Нариси Боза" у двох томах. 


Слайд #16
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #16

 Діккенс є справжнім майстром міського пейзажу. Лондон для нього не тільки населений пункт, а й частина його життя. 


Слайд #17
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #17

Величезний успіх записок змусив автора повірити у власні сили й він, не закінчивши цього твору, підписав договір на новий роман "Пригоди Олівера Твіста". 


Слайд #18
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #18

6 січня 1842 р. Діккенс разом із дружиною відплив до США. Намір побувати за океаном з'явився у письменника давно. Спочатку це було прагнення поїхати до Америки, аби самому переконатися в перевагах американської демократії, про яку американці галасували на весь світ.


Слайд #19
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #19

Після розриву з видавництвом у 1844 р. він подорожує Італією, Францією, Швейцарією. Враження від мандрівки відтворені у циклі "Картини Італії".


Слайд #20
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #20

Чарлз Діккенс не зміг закінчити свій останній роман "Таємниця Едвіна Друда". 8 червня 1870 року йому стало погано; Звістка про смерть улюбленого письменника буквально приголомшила Англію. Це була національна трагедія. Його поховано в куточку поетів у Вестмінстерському абатстві.


Слайд #21
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #21

Дякую вам за увагу 
Грицишин Софія


Слайд #22
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #22

Цікаві факти:
Одним з найулюбленіших розваг Діккенса були походи в паризький морг, де виставлялися непізнані тіла.
А ще Діккенс захоплювався гіпнозом, або, як тоді говорили, месмеризм.


Слайд #23
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #23

Оскар Уайльд не сприймав серйозно твори Діккенса і по будь-якому приводу насміхався над ними. Взагалі, сучасні Чарльзу Діккенсу критики без кінця натякали на те, що він ніколи не увійде до списку найкращих британських письменників.


Слайд #24
Презентація на тему «Чарлз Діккенс» (варіант 2) - Слайд #24