Презентація на тему «Єсенін Сергій Олександрович» (варіант 1)


Рейтинг презентації 4.25 на основі 4 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Єсенін Сергій Олександрович» (варіант 1) - Слайд #1

Єсенін Сергій Олександрович21 вересня (3 жовтня) 1895 — †28 грудня 1925)


Слайд #2
Презентація на тему «Єсенін Сергій Олександрович» (варіант 1) - Слайд #2

Сергій Олександрович Єсенін, самобутній російський поет, народився 3 жовтня 1895 року в селі Константинові Рязанської губернії.


Слайд #3
Презентація на тему «Єсенін Сергій Олександрович» (варіант 1) - Слайд #3

Не все спокійно було в сім'ї Єсеніним, так як батько Сергія, Олександр Микитович Єсенін, зігравши весілля з молодою дружиною Тетяною Федорівною Титової, негайно повернувся до Москви, де ослужіл прикажчиком у купця, а дружину залишив у будинку свекрухи.


Слайд #4
Презентація на тему «Єсенін Сергій Олександрович» (варіант 1) - Слайд #4

Коли Сергій народився, батько навіть не приїхав подивитися ні на новонародженого, ні на свою дружину. До того ж Олександр Микитович вважав за краще висилати платню матері, а не дружині.


Слайд #5
Презентація на тему «Єсенін Сергій Олександрович» (варіант 1) - Слайд #5

Можливо, саме це послужило пусковим моментом конфлікту, і в результаті сварки, мати і батько Сергія довгий час жили роздільно. Коли хлопчикові виповнилося три роки, Тетяна пішла з сім'ї Єсеніним і оселилася у свого батька, який став першим вихователем і провідником у життя Сергія Єсеніна.


Слайд #6
Презентація на тему «Єсенін Сергій Олександрович» (варіант 1) - Слайд #6

В школі написав чимало віршів, які надсилав у московські та петроградські журнали. Потім і сам приїхав до Москви, де відвідував заняття літературно-музичного гуртка ім. Івана Сурикова, який об'єднував поетів — вихідців з народу.


Слайд #7
Презентація на тему «Єсенін Сергій Олександрович» (варіант 1) - Слайд #7

Хоча Москва була охоплена революційним рухом, молодий поет не захоплювався робітничим життям і не поклав його в основу своєї творчості. Він тягнувся до зображання патріархального минулого Русі, зокрема села.


Слайд #8
Презентація на тему «Єсенін Сергій Олександрович» (варіант 1) - Слайд #8

1915 року поїхав у Петроград, де познайомився з О.Блоком, який високо оцінив Єсеніна “Стихи свежие, чистые, голосистые”.


Слайд #9
Презентація на тему «Єсенін Сергій Олександрович» (варіант 1) - Слайд #9

 У літературних салонах, де Єсенін читав свої вірші, його називали «селянським пастушком».
Популярність Єсеніна зростала, особливо після появи його першої збірки поезії Проводи у 1916 році.
Жовтневу революцію поет зустрів з піднесенням. У статті «Про себе» він писав: У рою революції був цілком на боці Жовтня, але приймав усе по-своєму, з селянським ухилом.


Слайд #10
Презентація на тему «Єсенін Сергій Олександрович» (варіант 1) - Слайд #10

Важливою стороною життя і творчості поета було його перебування за кордоном (з травня 1922 року по серпень 1923 року). У своїйАвтобіографії він писав: «Об'їздив усю Європу і Північну Америку. Задоволений більш за все тим, що повернувся у радянську Росію. Мені подобається цивілізація. Але дуже не люблю Америки…» Характерно, що на Заході С.Єсєніна вразило духовне убозтво. Змінилися його погляди на рідну країну. Адже повернувшись, побачив багато нового. І у своїй творчості став частіше звертатися до тематики соціалістичних перетворень. Твори С.Єсєніна проникали й у журнали Західної України.


Слайд #11
Презентація на тему «Єсенін Сергій Олександрович» (варіант 1) - Слайд #11

Поет на диво тонко уміє передати стан душі людини, красу російської природи. Коли читаєш вірші Єсеніна, відчуваєш, ніби з тобою говорить людина відкритого і ніжного серця. Він довіряє тобі найзаповітніше, все, що пережив – і хороше і погане, все на виду.


Слайд #12
Презентація на тему «Єсенін Сергій Олександрович» (варіант 1) - Слайд #12

Життя Єсеніна – вічна загадка.На жаль великий поет закінчив своє життя самогубством. Пам'ять письменника вшановують пам`ятними спорудами.


Слайд #13
Презентація на тему «Єсенін Сергій Олександрович» (варіант 1) - Слайд #13

Сергій Єсенін – тонкий лірик, великий і сміливий майстер вірша, його глибинні і вражаючі образи - завжди справжнє художнє відкриття. Вірші Єсеніна увійшли до золотого фонду російської поезії. Найкращі твори: вірші “Гой, ті Русь, моя родная...”, “Песнь о собаке”, “Исповедь хулигана”, “Не жалею, не зову, не плачу...”, “Письмо матери”, “Письмо к женщине” та інші.


Слайд #14
Презентація на тему «Єсенін Сергій Олександрович» (варіант 1) - Слайд #14

Дякую за увагу !