Презентація на тему «Собака Баскервілів»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #1

Собака Баскервілі


Слайд #2
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #2

Сер Артур Ігнатіус Конан Дойл


Слайд #3
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #3

Сер А́ртур Ігна́тіус Ко́нан Дойл — англійський письменник, відомий перш за все своїми творами про Шерлока Холмса.
Найбільш відомі його детективні твори про Шерлока Холмса, науково-фантастичні про професора Челленджера, а також історичні романи. Крім того, він писав п'єси та вірші.
Справжнє прізвище письменника — Дойл, Конан — його середнє ім'я, проте в зрілому віці він став використовувати це ім'я як частину прізвища — Конан Дойл. Також зустрічаються варіанти написання Конан Дойль, а також Конан-Дойль і Конан-Дойл.


Слайд #4
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #4

Сер А́ртур Ігна́тіус Ко́нан Дойл — англійський письменник, відомий перш за все своїми творами про Шерлока Холмса.
Найбільш відомі його детективні твори про Шерлока Холмса, науково-фантастичні про професора Челленджера, а також історичні романи. Крім того, він писав п'єси та вірші.
Справжнє прізвище письменника — Дойл, Конан — його середнє ім'я, проте в зрілому віці він став використовувати це ім'я як частину прізвища — Конан Дойл. Також зустрічаються варіанти написання Конан Дойль, а також Конан-Дойль і Конан-Дойл.


Слайд #5
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #5

Біографія
Сер Артур Конан Дойл народився 22 травня 1859 р. в шотландському місті Единбург, в сім'ї Чарльза Алтамонта Дойла архітектора і художника. Велику роль в житті Конан Дойла грала його мати Мері Фолі. Від неї він успадкував свій інтерес до рицарських традицій, подвигів і пригод. Конан Дойл говорив: «Справжня любов до літератури, схильність до письменництва йде в мене, я вважаю, від матері».
Шкільне життя письменника пройшло в «похмурих баштах і стінах» підготовчої школи Годдера, а потім єзуїтського коледжу Стоніхерст (графство Ланкашир) (1869—1876). З шкільних років у Конан Дойлі буквально «заговорив» розповідач. Почуте від матері, гра уяви, що прокинулася, все це стало матеріалом для усних розповідей, якими він бавив своїх знайомих.
Усидливий студент за книгами - такий портрет Конан Дойла в Единбурзькому університеті, 1876—1881.


Слайд #6
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #6

У жовтні 1879 з'явилася його розповідь «Таємниця Сесасської долини». Йому пощастило, канікули передостаннього року навчання в університеті він провів в плаванні. На судні він був корабельним лікарем і побував в арктичних водах. У 1881 році Конан Дойл отримав університетський диплом, став бакалавром медицини. Тому 1882—1890 роки опинилися зайняті лікарською практикою. У 1882 році він знову в плаванні, цього разу південному. Він побачив Західну Африку.
У 1891 р. Конан Дойл залишив діяльність лікаря. Література стала для нього професією.


Слайд #7
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #7

У 1885 р. Конан Дойл одружується на Луїзі Хокінс, яка страждала туберкульозом і померла 1906 року. У 1907 році Дойль одружується на Джині Лекі, яку знав з 1897 року. Дойл мав п'ятеро дітей: двоє від першої дружини — Мері і Кінгслі, і троє — від другої — Джин, Деніс і Адріан.
Конан Дойл помер від серцевого нападу 7 липня 1930 р. в своєму будинку в Кроуборо


Слайд #8
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #8

Сюжет


Слайд #9
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #9

У роду Баскервілів існує одна моторошна родинна легенда, яку вони передають з покоління в покоління. Легенда ця оповідає про примарного собаку, який вночі переслідує всіх Баськервілів на болотах Грімпенської трясовини. Згідно з легендою, вперше примара з'явилася для того, щоб покарати одного з Баскервілів - безпутного пройдисвіта Гуго, що жив у XVII столітті. З того часу собака інколи з'являвся знову, щоб забирати життя у нащадків Гуго. Диявольська примара описується у легенді як велетенський собака чорної масті, з очима, що світяться та величезною пащею.


Слайд #10
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #10

Доктор Мортімер благає детектива про допомогу, бо з Америки до родового «гнізда» прибуває останній нащадок роду Баскервілів, баронет Генрі Баскервіль, якому теж загрожує небезпека. Холмс вирішує доручити Ватсону супроводжувати сера Генрі до його маєтку та залишатися там з молодим Баскервілем до подальших розпоряджень.
Врешті-решт, вбивцею виявляється один із сусідів Баскервіля — Джек Стэплтон, який насправді був племінником сера Чарльза та кузеном сера Генрі.


Слайд #11
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #11

Почувши переказ моторошної легенди від самого Чарльза Баскервіля, Степлтон вирішив використати її у своїх цілях. Знаючи, що сер Чарльз хворий і може померти від сильного переляку, він придбав величезного пса, якого потім тримає на болоті. У потрібний момент Степлтон розмалював тварину фосфором, який не мав запаху та світився у темряві, і натравив на сера Чарльза. Той, налякавшись, почав тікати і помер від серцевого нападу.


Слайд #12
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #12

Вдруге Степлтон вирішив повторити цю пригоду з Генрі Баскервілем. Але в останню мить, коли собака кинулася на баронета, її застрелив Холмс.
Степлтон, намагаючись втекти від правосуддя, потопає у болоті.


Слайд #13
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #13

Шерлок Холмс


Слайд #14
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #14

Шерлок Холмс


Слайд #15
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #15

Шерлок Холмс— детективний персонаж, головний герой книги Артура Конана Дойла «Оповідання про Шерлока Холмса». В оповіданнях про Шерлока Холмса зазвичай мова йде від імені його друга і супутника — доктора Джеймса Вотсона, але трапляються й виключення, наприклад в оповіданні «Левова грива» Шерлок Холмс сам веде розповідь. Детектив веде свої розслідування використовуючи логіку та метод дедукції.
Це худий і високий чоловік, у минулому чудовий боксер. Знавець хімії (у вільний час проводить у своїй кімнаті хімічні експерименти). Талановитий скрипаль. Блискучий актор і майстер імітацій — вміння перевтілюватись допомагають Холмсу дізнаватися багато інформації та залишатись непоміченим. Вік — 41 рік.


Слайд #16
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #16

Першою справою Холмса був випадок з батьком його друга Віктора Тревора, описаний в оповіданні «Глорія Скотт». У роки навчання розроблення методу дедукції було звичайним захопленням, а після поради Тревора-старшого юнак вперше подумав про можливість заробляти на життя детективною роботою.
Після 2-ох років навчання у коледжі Шерлок вперше приїхав до Лондона і оселився на Монтегю-стріт, просто за рогом Британського музею. Життя там минало повільно і він мав можливість заповнювати вільний час вивченням тих наук, які необхідні майбутньому детективові.


Слайд #17
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #17

Місце проживання: Лондон, Бейкер-стріт, 221-б


Слайд #18
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #18

Місце проживання: Лондон, Бейкер-стріт, 221-б


Слайд #19
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #19

Місце проживання: Лондон, Бейкер-стріт, 221-б


Слайд #20
Презентація на тему «Собака Баскервілів» - Слайд #20

Час від часу до Шерлока Голмса зверталися зі своїми справами колишні товариші з коледжу, бо метод Голмса широко обговорювали в останні роки навчання у коледжі. Про цей період оповідає історія «Обряд родини Масгрейвів», де клієнтом детектива був колишній випускник коледжу — аристократ Реджинальд Масгрейв. Він звернувся за допомогою і порадою щодо дивного обряду. Традиція виявилась планом, що веде до місця, де лежить колишня діадема династії Стюартів, що її було довірено сім'ї Масгрейвів на тимчасове зберігання.