Презентація на тему «Віртуальна подорож до музею Лесі Українки»


Рейтинг презентації 5 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Віртуальна подорож до музею Лесі Українки» - Слайд #1

Віртуальна подорож до музею Лесі Українки
“Кримські сторінки Лесі Українки”


Слайд #2
Презентація на тему «Віртуальна подорож до музею Лесі Українки» - Слайд #2

Кримські перлини…
Перед тим як повести вас у чарівну мандрівку,хочу запитати.Хто не бував у Криму??Адже це чарівний пів-острів,який приваблює нас своєю природою,та пам'ятками народу…
А скільки міст там!! Сімферополь,Севастополь,Євпаторія,Ялта… На цьому місті ми зупинимося й підемо далі…


Слайд #3
Презентація на тему «Віртуальна подорож до музею Лесі Українки» - Слайд #3

Зупинилися ми на Ялті не дарма…Адже саме там знаходиться велика кількість цінних пам'яток… Ластівчине гніздо,пам'ятники,яких є велике множество, та звісно Дім-Музей Лесі Українки…


Слайд #4
Презентація на тему «Віртуальна подорож до музею Лесі Українки» - Слайд #4

Музей Лесі Українки в Ялті - один з чотирьох українських музеїв, присвячених великій поетесі нашого народу. У кожного з них своя історія. Але історія Ялтинського музею, мабуть, найскладніша.
Три роки з прожитих поетесою 42-х припадає на Крим, з них два вона провела в Ялті. Тисячу днів і ночей її серце билось в унісон з прибоєм Чорного моря. Тут народжувались твори, у яких зупинялись кримські миттєвості, щоб зберегтись в обіймах слова Лесі Українки на віки - "Кримські спогади", Кримські відгуки", "Над морем", "Кассандра" та ін.


Слайд #5
Презентація на тему «Віртуальна подорож до музею Лесі Українки» - Слайд #5

На початку 70-х років, напередодні 100-літнього ювілею поетеси, в Ялті виникла ініціативна група зі створення музею Лесі Українки. В результаті зусиль ініціативної групи було споруджено пам'ятник Лесі Українці, установлено меморіальну дошку на будинку, де 1897 року вона проживала, започатковано збір експонатів.
Однак гоніння національної інтелігенції припинило конструктивну роботу над музеєм. Натомість у будинку, звільненому від мешканців з метою вшанування Лесі Українки, була відкрита експозиція так званого "Музею дореволюційної прогресивної російської та української культури" - відділу Ялтинського краєзнавчого музею.


Слайд #6
Презентація на тему «Віртуальна подорож до музею Лесі Українки» - Слайд #6

Повністю реставрація будинку завершилась в період краху СРСР. Тоді наступила смуга гострої полеміки: "Яким бути музею?" Відповіддю на поставлене запитання стало відкриття 1991 р. експозиції "Леся Українка і Крим" (до 120-річчя з Дня народження Лесі Українки). Незабаром, 10 вересня 1993 року, під тиском Ялтинського міського товариства "Просвіта", осередку Союзу українок, принципової позиції громадськості опір можновладців було остаточно подолано і в Ялтинському міськвиконкомі прийняли рішення про надання експозиції "Леся Українка і Крим" статусу "Музей Лесі Українка"


Слайд #7
Презентація на тему «Віртуальна подорож до музею Лесі Українки» - Слайд #7

Мандруйте,вражайтесь,насолоджуйтесь…
Веранда…В ній Леся поринала у свої думки…


Слайд #8
Презентація на тему «Віртуальна подорож до музею Лесі Українки» - Слайд #8

Гарна зала..


Слайд #9
Презентація на тему «Віртуальна подорож до музею Лесі Українки» - Слайд #9

Тиха та затишна кухня


Слайд #10
Презентація на тему «Віртуальна подорож до музею Лесі Українки» - Слайд #10

І звісно чаріна домашня бібліоте ка нашої знаменитої письменниці.


Слайд #11
Презентація на тему «Віртуальна подорож до музею Лесі Українки» - Слайд #11

Вічно пам'ятайте….
У Лесі Українки була не легка доля,але вона усупереч хворобі дарувала людям радість. Писала душевні, допомогаючі людям жити,вірші. Я сподіваюся що усі будуть носитипам'ять про Лесю Українку у своєму серці та душі.Адже не дарма сказали:”Що людина живе на землі доти,доки її пам'ятають..”