Презентація "Довженко – видатний кінорежисер і письменник"

+2
Попередній слайд
Наступний слайд


Завантажити презентацію "Довженко – видатний кінорежисер і письменник"
Слайд #1
Довженко – видатний кінорежисер і письменник.
Підготував: Трибулько Саня


Слайд #2
Олександр Довженко(1894 – 1956)


Слайд #3
Кредо письменника: “краса і чисте золото правди”.


Слайд #4
Згадуючи матір, писав: ”Народжена для пісень, вона проплакала усе життя, проводжаючи назавжди”.


Слайд #5
З особливою любов’ю згадує батька: ”Багато я бачив гарних людей, але такого, як батько, не бачив.”


Слайд #6
Діяльність Олександра Довженка
1918-1919 рр. – служить в армії;
1920 р. – вступ до партії;
1921-1922 рр. – дипломатична служба у Польщі, Франції, Англії, Німеччині;
1923-1926 рр. – працює художником-ілюстратором у газеті у Харкові;
1926-1928 рр. – режисер і сценарист Одеської кіностудії.
1929-1941 рр. – режисер і сценарист Київської кінофабрики;
З 1946 р. – режисер і сценарист кіностудії “Мосфільм”


Слайд #7
Характеристика митця
кінорежисер;
сценарист;
письменник;
художник;
публіцист.


Слайд #8
Творчий доробок
документальні і художні фільми;
кіносценарії;
кіноповісті;
драми;
оповідання;
публіцистичні статті;
Кадр із фільма А.Довженко 'Земля'


Слайд #9
У 1964 році на кіностудії імені Олександра Довженка було знято художній фільм “Зачарована Десна”.


Слайд #10
Довженкова думка: “Велике щастя бачити зорі навіть у буденних калюжах на життєвих шляхах.”


Слайд #11
Фільмографія
Рік
Назва кіноповісті
1926 рік
“Ягідка кохання”
1926 рік
“Вася – реформатор”
1927 рік
“Сумка дипкур'єра”
1928 рік
“Звенигора”
1928 рік
“Арсенал”
1930 рік
“Земля”
1932 рік
“Іван”
1935 рік
“Аероград”


Слайд #12
1939 рік
“Щорс”
1939 рік
“Буковина, Земля українська”
1940 рік
“Визволення”
1943 рік
“Битва за нашу Радянську Україну”
1943 рік
“Україна в огні” (заборона)
1945 рік
“Країна рідна”
1945 рік
“Перемога на Правобережній Україні”
1948 рік
“Мічурін”
1959 рік
“Поема про море”
1960 рік
“Повість полум'яних літ”
1965 рік
“Зачарована Десна”


Слайд #13
Дякую за увагу