Презентація на тему «Ліна Костенко» (варіант 19)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Ліна Костенко» (варіант 19) - Слайд #1

Ліна Костенко
Не було епохи для поетів, але були поети для епох! (Ліна Костенко)


Слайд #2
Презентація на тему «Ліна Костенко» (варіант 19) - Слайд #2

Ліна Костенко — одна з тих, хто не втратив людської гідності в часи випробувань, і її шістнадцятирічне мовчання не виглядало як слабкість чи компроміс з владою.
Держава – держить. Бо вона держава. У неї скипетр влади у руці. (Ліна Костенко)


Слайд #3
Презентація на тему «Ліна Костенко» (варіант 19) - Слайд #3

“Мрію писати вірші не з політичним забарвленням, а “малювати птиць срібним олівцем на лляному полотні”. (Ліна Костенко)
Ліна Василівна Костенко народилася 19 березня 1930 року в містечку Ржищеві на Київщині в родині вчителів. З дитинства вона дивилася на світ аналітичним, навіть критичним поглядом.
Війна - це найтяжча з усіх робіт на землі, вона вимагає двадцять чотири години на добу без перерви, вихідних і відпусток. Окрім цього, це ще жорстокий тест на витривалість, міцність нервів і сили духу, вона загартовує, ламає, зцілює і навчає виживати особливо молоде, красиве дівча, яке лише підіймається на ноги.
Біографічні довідки


Слайд #4
Презентація на тему «Ліна Костенко» (варіант 19) - Слайд #4

Творчий розвиток
Обмеження свободи творчої думки, різні "опали" в часи застою призвели до того, що досить тривалий час вірші Л. Костенко практично не потрапляли до друку.
Страшні слова, коли вони мовчать. (Ліна Костенко)


Слайд #5
Презентація на тему «Ліна Костенко» (варіант 19) - Слайд #5

На цій землі головне набутися разом.(«Записки українського самашедшего» Ліна Костенко)
Також Ліна Костенко має чимало нагород: почесний доктор Чернівецького національного університету (2002); лауреат Державної премії ім. Т.Шевченка (1987, за роман "Маруся Чурай" і збірку "Неповторність"); лауреат Міжнародної літературно-мистецької премії ім. О. Теліги (2000).
“Відома поетеса сучасної епохи”


Слайд #6
Презентація на тему «Ліна Костенко» (варіант 19) - Слайд #6

Ліна Костенко її ім'я вивищується, як прапор нашої держави. Вважаю, що українській літературі дуже поталанило, бо є в ній постать, яка усім своїм життям і творчістю утверджує чесність і непідкупність одвічних мистецьких принципів.
Є боротьба за долю України. Все інше – то велике мискоборство. (Ліна Костенко)


Слайд #7
Презентація на тему «Ліна Костенко» (варіант 19) - Слайд #7

Риси творчості
Прикметною рисою творчості поетеси є інтелектуалізм — рух, поезія, злети думки, яка осягає великі історичні простори, напружено шукаючи ключів до таємниць буття людини, нації, людства… Пошук цей нерідко пов'язаний з “інтенсивним переживанням культури”, а не лише з безпосереднім спогляданням плину життя.


Слайд #8
Презентація на тему «Ліна Костенко» (варіант 19) - Слайд #8

«Записки українського самашедшого»
17 грудня вийшла в світ перша прозова книжка Ліни Костенко «Записки українського самашедшого» (видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га»). На це видання очікували, адже чутки про нього переповідалися давно. Іван Малкович із цього приводу пожартував: «Я не сподівався отримати рукопис цього року, злегка сподівався на весну, а думав, що буде восени» — і поділився таємницею, що насправді йому посприяв святий Миколай. А опісля вже серйозно додав: «Книжка вражає по-справжньому».


Слайд #9
Презентація на тему «Ліна Костенко» (варіант 19) - Слайд #9