Презентація на тему «Микола Гурович Куліш» (варіант 3)


Рейтинг презентації 4.5 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Микола Гурович Куліш» (варіант 3) - Слайд #1

Микола Гурович Куліш
(1892-1937)


Слайд #2
Презентація на тему «Микола Гурович Куліш» (варіант 3) - Слайд #2

“Поринути в твори Куліша – це значить поринути в український національний світ на всю його глибину. А що Куліш не був ніколи засліплений своєю безмежною любов'ю до України й української людини і викрив її найтрагічніші суперечності і слабкості, то шлях через його український світ раз у раз виводить нас із вершини, з яких видно людство і вічність”. Юрій Лавриненко.


Слайд #3
Презентація на тему «Микола Гурович Куліш» (варіант 3) - Слайд #3

Микола Куліш – одна з найтрагічніших художніх постатей, в якій сфокусувалася складність розвитку української літератури періоду “Розстріляного відродження”.


Слайд #4
Презентація на тему «Микола Гурович Куліш» (варіант 3) - Слайд #4

Життя та творчість
Микола Гурович Куліш - український письменник, режисер, драматург, громадський діяч, газетяр і редактор, діяч української освіти, педагог. Микола Куліш став драматургом, творчість якого відкрила нові напрямки у розвитку світового драматичного мистецтва 20 і 21 століть.


Слайд #5
Презентація на тему «Микола Гурович Куліш» (варіант 3) - Слайд #5

Перші літературні спроби
Загалом у літературному розвитку Миколи Куліша містечко Олешки посідає особливе місце, адже тут він починає писати. Перші його твори — це сатиричні вірші, фейлетони, епіграми, що з'являються на сторінках учнівських рукописних журналів «Наша жизнь», «Колючка», «Стрела», «Веселое язычество», ініціатором і редактором яких він сам і був. Інші, недруковані твори поширювалися у списках серед підлітків та молоді і згодом мали значний вплив на них. В Олешках також з'являються перші драматичні спроби Куліша — колоритні малюнки з колишнього життя. 1913 року він пише першу п'єсу «На рыбной ловле» російською мовою, що згодом лягла в основу комедії «Отак загинув Гуска».


Слайд #6
Презентація на тему «Микола Гурович Куліш» (варіант 3) - Слайд #6

Творчість
Микола Куліш займався літературною діяльністю майже все своє життя — 30 років із 45. Драматург писав навіть тоді, коли перебував на Соловках, в ув'язненні. За 1923 — 1934 роки Микола Куліш створив близько 15 п'єс. Проте тексти першої («На рыбной ловле») і останньої («Такі») творів були вилучені у мисьменника під час арешту, і тому вважаються втарченими.


Слайд #7
Презентація на тему «Микола Гурович Куліш» (варіант 3) - Слайд #7