Презентація на тему «Рубенс»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Рубенс» - Слайд #1

Рубенс – видатний фламандський живописець ХVІІ ст.


Слайд #2
Презентація на тему «Рубенс» - Слайд #2

Дитинство Пітер Рубенс провів спочатку в Зігені, а потім в Кельні, і лише 1587 року, після смерті Яна Рубенса, його сім'я отримала можливість повернутися на Батьківщину, в Антверпен.
Загальну освіту Рубенс здобув в єзуїтській колегії, після чого служив пажем у графині Лаленг. Займатися живописом Рубенс почав дуже рано. Його вчителями були Тобіас Вергагт, Адам ван Ноорт та Отто ван Вен, що працювали під впливом італійського Відродження та змогли, особливо останній, вселити в молодого художника любов до всього античного.


Слайд #3
Презентація на тему «Рубенс» - Слайд #3

1598 року Рубенса прийняли вільним майстром в Антверпенську гільдію св. Луки. 1600 року він відправився закінчувати свою художню освіту до Італії. У 1601 році він служив при дворі мантуанського герцога Вінченцо Гонзагі, де залишався на службі протягом всього свого перебування в Італії.
За дорученням герцога, він відвідав Рим і вивчав там італійських майстрів, після чого, проживши якийсь час в Мантуї, був посланий із дипломатичним дорученням до Іспанії. Судячи з копій, зроблених Рубенсом з картин Тіціана, Тінторетто, Корреджо, Леонардо да Вінчі і інших, можна сказати, що в цю пору він побував у всіх найважливіших художніх центрах Італії, щоб вивчити здобутки італійського живопису Епохи Відродження.


Слайд #4
Презентація на тему «Рубенс» - Слайд #4

 італійський період своєї діяльності, Рубенс, не прагнув до самостійної творчості. В цей час їм було виконано лише невелике число самостійних робіт, з яких слід назвати: «Спорудження Хреста», «Терновий вінець» та «Розп'яття», «Втечу Лота», «Христа та Грішницю», «Воскресіння Лазаря», «Вакханалія», «Вакха» та інші.
У 1626 році померла перша дружина Рубенса, Ізабелла, а в 1630 році він узяв другий шлюб з Елен Фурман, яка відтоді почала з'являтися майже в кожній картині свого чоловіка. Останні десять років життя Рубенса були настільки ж продуктивні, як і перші періоди його діяльності.
Італійський період


Слайд #5
Презентація на тему «Рубенс» - Слайд #5

Портрети Елен Фурман


Слайд #6
Презентація на тему «Рубенс» - Слайд #6

Спорудження Хреста»


Слайд #7
Презентація на тему «Рубенс» - Слайд #7

«Терновий вінець»


Слайд #8
Презентація на тему «Рубенс» - Слайд #8

«Розп'яття»


Слайд #9
Презентація на тему «Рубенс» - Слайд #9

«Втеча Лота»


Слайд #10
Презентація на тему «Рубенс» - Слайд #10

«Втеча Лота»


Слайд #11
Презентація на тему «Рубенс» - Слайд #11

« Прикутий Прометей»


Слайд #12
Презентація на тему «Рубенс» - Слайд #12

Святий Ієронім»


Слайд #13
Презентація на тему «Рубенс» - Слайд #13

“ Полювання на тигрів та левів”


Слайд #14
Презентація на тему «Рубенс» - Слайд #14

“Портрет королеви Марії Медичі”


Слайд #15
Презентація на тему «Рубенс» - Слайд #15

З циклу картин “Процвітання Франції під регентством Марії Медичі”


Слайд #16
Презентація на тему «Рубенс» - Слайд #16

Полотна Рубенса можна розділити на три категорії: ті, які він малював сам, ті, які він малював частково, зазвичай руки й обличчя, та ті, які були намальовані під його загальним керівництвом. Як було заведено в ті часи, він мав велику майстерню, в якій працювали числення підмайстри й учні. Деякі з них, наприклад Антоніс ван Дайк теж стали славетними художниками. Рубенс також запрошував для виконання певних деталей великих композицій, таких як тварини й натюрморти, спеціалістів, таких як Франс Снейдерс або Якоб Йорданс.