Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5)


Рейтинг презентації 4 на основі 12 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #1

СВІТОВЕ
КІНОМИСТЕЦТВО
виконали
учні 11-А класу
Грибан Ірина та
Панін Євгеній


Слайд #2
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #2

Кіномистецтво - вид мистецтва, твори якого створюються за допомогою кінозйомки реальних, спеціально інсценованих або відтворених засобами мультиплікації подій дійсності.


Слайд #3
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #3

Створення перших фільмів
У 1895 році два французи, брати Огюст і Луї Люмьер, представили публіці свій кінематограф, що дав ім'я новому виду мистецтва. Ще кілька років кіно для багатьох залишалося дивиною, яку показували на ярмарках і в мюзикхолах.


Слайд #4
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #4

На першому в світі публічному кіносеансі в Парижі у грудні 1895 р. демонстрували фільм "Вихід із заводу": з воріт виходили чоловіки й жінки, потім виїжджали в екіпажі хазяї, і сторож замикав за ними ворота. Ось і вся "кінокартина".


Слайд #5
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #5

«Прибуття потягу на вокзал Ла-Сьота» -документальний  коротко-метражний фільм1896 року, один з перших фільмів, знятих 
і публічно показаних братами 
Огюстом і Луї Люм'єр.
Першопрохідником був і француз Жорж Мельєс, чий знаменитий фільм "Подорож на Місяць" (1902) розкрив найбагатший потенціал кінокамери в створенні всіляких трюків і спецефектів.


Слайд #6
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #6

Показували тоді і "кінокомедію": садівник поливає з шланга квіти; хлопчик непомітно наступає ногою на шланг, і вода перестає текти. Садівник, гадаючи, що шланг забився, заглядає в отвір, тоді хлопчик прибирає ногу, і вода б'є в обличчя садівникові. Ця "художня" картина - "Политий поливальник" - викликала особливе захоплення у публіки.


Слайд #7
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #7

Для глядача було новим і незвичним, що фотографії "оживають", рухаються.У ті роки знімання було дуже просте. Знімальний апарат встановлювали нерухомо, і все, що відбувалося перед ним, фіксувалося на плівці "з однієї точки", як говорять кінематографісти, на зразок того як ми бачимо, коли сидимо в театрі і дивимось на сцену.Перше десятиріччя XX ст. характеризувалось бурхливим зростанням кіно у Франції, Італії, СШЛ. Правда, основну масу кінопродукції тоді становили посередні розважальні фільми.


Слайд #8
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #8

У Франції кінодіяч Жан Мельєс починає робити трюкові зйомки - всякого роду зникнення і появи. Він знімає "привидів", літаючих звірів, екранізує відомі опери: "Фауст", "Севільський цирульник".


Слайд #9
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #9

Особливо швидкими темпами розвивалась кінематографія в США. За три-чотири дні американці ухитрялися знімати цілу картину. Це були в основному пригодницькі фільми, комедії і сентиментальні драми, нічим не примітні з художнього боку.
Серед американських кінорежисерів того часу багато зробив для розвитку кіномистецтва Д. Гріффітс. Він творчо застосував уже відомий італійцям прийом знімання, що полягав у пересуванні знімальної камери. Камеру присували близько до актора і знімали його крупним планом, тобто так, що його обличчя заповнювало весь кадр, а потім склеювали з планом, знятим з більш далекої відстані ("загальний план").


Слайд #10
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #10

Величезний вплив на передове зарубіжне кіно вже пізніше, в 20-х рр., почала робити гуманна і високоідейна радянська кінематографія. Світове визнання дістали фільми, зняті чудовими радянськими кінорежисерами
С. Ейзенштейном і В. Пудовкіним.


Слайд #11
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #11

У 20-х рр. всесвітньої популярності досяг англійський актор Чарлі Чаплін, який працював тоді в США. Він створив образ невдахи і бродяги - доброго, життєрадісного і, незважаючи на свої невдачі і злигодні, бадьорого, по-своєму щасливого, веселого і разом з тим сумного. Нема в світі країни, де не посміхалась би з екрана маленька зворушлива людина в котелку і великих черевиках, з паличкою і вусиками.


Слайд #12
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #12

У 30-х рр. Ч. Чаплін виступив уже не тільки як актор, а й як режисер-сценарист. Його фільми "Вогні великого міста", "Нові часи", "Диктатор" відомі в усіх країнах світу. Особливо великий успіх мав фільм "Нові часи", в якому Чаплін виступає з різкою критикою "американського способу життя", заснованого на владі грошей і власної вигоди. У фільмі "Диктатор" він гнівно викриває Гітлера і фашизм.


Слайд #13
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #13

Кінематограф
Кінемато́граф  — це галузь культури та економіки, що об'єднує всі види професійної діяльності, пов'язаної з виробництвом, розповсюдженням, зберіганням та демонструванням фільмів, а також навчально-наукову роботу.


Слайд #14
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #14

Класифікація кіно


Слайд #15
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #15

Голлівуд
Голлівудський кінематограф безумовно є найпопулярнішим в світі. Він представляє з себе гігантську кіноіндустрію, яка поширила свій вплив на весь світ. Щорічно в Голлівуді створюються тисячі фільмів - це справжній налагоджений конвеєр.


Слайд #16
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #16

«Оскар» — найпрестижніша нагорода в кінематографі США та щорічний приз із багатьма номінаціями. Вручається з 1929 року Американською академією кіномистецтва, створеною Луїсом Маєром з кіностудії Metro-Goldwyn-Mayer у 1927. Сам приз — позолочена статуетка, знана з 1939 як «Оскар».


Слайд #17
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #17

ЗОРЯНИЙ НЕБОСХИЛ ГОЛЛІВУДУ


Слайд #18
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #18

Анджеліна Джолі
Джулія Робертс


Слайд #19
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #19

Бред Пітт
Ештон Катчер


Слайд #20
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #20

Скарлетт
Йохансон
Міла Куніс


Слайд #21
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #21

Джонні Депп
Йен Сомерхолдер


Слайд #22
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #22

Дженніфер Еністон
Камерон Діаз


Слайд #23
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #23

Леонардо Ді Капріо
Бен Аффлек


Слайд #24
Презентація на тему «Світове кіномистецтво» (варіант 5) - Слайд #24

Дякуємо за увагу!