Презентація на тему «Графіка» (варіант 4)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Графіка» (варіант 4) - Слайд #1

Графіка
вид образотворчого мистецтва, для якого характерна перевага ліній і штрихів, використання контрастів білого і чорного


Слайд #2
Презентація на тему «Графіка» (варіант 4) - Слайд #2

Графіка поділяється на такі різновиди:станковакнижковаплакатнаприкладнаархітектурна


Слайд #3
Презентація на тему «Графіка» (варіант 4) - Слайд #3

Станкова графіка - рід мистецтва графіки, твори якого:- Самостійні за призначенням і формою;- Не включені в ансамблі книги або альбому;- Не входять в контекст вулиці або суспільного інтер'єру;- Не мають прикладного призначення.Основними видами станкової графіки є: станковий малюнок і станковий лист друкованої графіки (естамп).Основними форми побутування станкової графіки є музейні і виставкові колекції та експозиції.


Слайд #4
Презентація на тему «Графіка» (варіант 4) - Слайд #4

Книжкова графіка - це суперобкладинка, обкладинка, форзац, титул та блок сторінок ілюстрації, зовнішні та внутрішні оздоби (віньєтки, заставки, ініціали, шрифт).


Слайд #5
Презентація на тему «Графіка» (варіант 4) - Слайд #5

Плакатна графіка– це вітальні листівки, календарі, марки, етикетки на різних упаковках, дипломи, грамоти тощо. Плакатна графіка об'єднує твори, виконані з агітаційною, рекламною та навчальною метою.


Слайд #6
Презентація на тему «Графіка» (варіант 4) - Слайд #6

До прикладної графіки відносяться графічні твори, розраховані на практичне застосування в побуті. У завдання прикладної графіки входить художнє оформлення предметів побуту. Іноді цей вид графіки називають графікою малих форм, художньо-виробничої графікою або (не зовсім точно) промислової графікою.
Прикладна графіка


Слайд #7
Презентація на тему «Графіка» (варіант 4) - Слайд #7

Архітектурна графіка — графічний образ ідеї архітектора в кресленні з масштабом. Це детальна розробка плану майбутньої будівлі(або саду у ландшафтного архітектора)з використанням умовних позначок майбутніх фундаментів, стін, пілонів або колон, з позначкою майбутніх вінок, дверей тощо.