Презентація на тему «Воронцовський палац»


Рейтинг презентації 4.25 на основі 4 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Воронцовський палац» - Слайд #1

Воронцовський палац (Алупка)
Cкрипка В. 10-А


Слайд #2
Презентація на тему «Воронцовський палац» - Слайд #2

На відміну від застиглих форм пізнього класицизму, що панував в Росії, палац побудовано з використанням історичних стилів Англії (пізня готика, тюдорівський стиль 16-17 століть, тобто романтизм початку 19 ст.). В стилі класицизму побудували лише павільйон Чайний будиночок в Нижньому парку.


Слайд #3
Презентація на тему «Воронцовський палац» - Слайд #3

Етапи будівництва
- Столовий корпус, 1830–1834- Центральний корпус, 1831–1837- добудова Більярдної до -Столового корпусу, 1841-42- Гостьовий корпус, вхідні флігелі, усі башти, п'ятикутник госп. корпусів, 1838–1844
- Бібліотечний корпус, 1842–1846 Усе будівництво тривало з 1828 по 1848 рр. Північний фасад палацу виходить у маленький двір, з якого відкривається панорама гори Ай-Петрі.


Слайд #4
Презентація на тему «Воронцовський палац» - Слайд #4

Парадна їдальня оздоблена балконом для музик, камінами, колекціями порцеляни, кришталю, визолоченої бронзи. В оздоби їдальні введені великі за розмірами полотна художника з Франції на ім'я Гюбер Робер.


Слайд #5
Презентація на тему «Воронцовський палац» - Слайд #5

Аристократичний палац неможливо уявити без колекції живопису. Своя колекція картин є і в Воронцовському палаці Алупки.Англійське виховання власника палацу графа Воронцова спричинило появу в палацовій збірці меблів і картин англійських майстрів, що було рідкісним на теренах Російської імперії. Але домінували твори художників Фландрії, Голландії, Італії, Франції. 


Слайд #6
Презентація на тему «Воронцовський палац» - Слайд #6

Тут мешкало три покоління Воронцових. Після 1917 року вони вимушено емігрували за кордон. Нащадки живуть у США.При СРСР палац націоналізували, з 1921 р. створено музей. Палацова бібліотека налічувала 25.000 томів. Після більшовицького перевороту 1917 року бібліотека вивезена в Росію.


Слайд #7
Презентація на тему «Воронцовський палац» - Слайд #7

У роки Другої світової Крим був захоплений німецько-фашистськими військами. У палаці був будинок відпочинку німців. Колекції музею не встигли евакуювати, і їх пограбували. Відомо про вивезення 537 предметів мистецтва, картин і гравюр. Після війни частину їх повернули в музей. Приміщення палацу врятували, що є величним вчинком наукового співробітника музею С. Г. Щеколдіна.


Слайд #8
Презентація на тему «Воронцовський палац» - Слайд #8

Під час Кримської (Ялтинської) конференції у Воронцовському палаці Алупки розмістили делегацію з Британії.З 1956 р. за наказом з Москви тут відновлено роботу музею.