Презентація на тему «Зв’язок математики з іншими науками»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Зв’язок математики з іншими науками» - Слайд #1

Підготували: Учениці 11 класу Матвієнко Катерина та Ільїна Наталія
Зв'язок математики
з іншими науками


Слайд #2
Презентація на тему «Зв’язок математики з іншими науками» - Слайд #2

Математика і фізика-це мова плюс міркування, це концентрований результат точного мислення багатьох людей. Фізик не може не знати цю мову. Тому що нею написана книга природи, яку йому судилося читати. Фізик не може міркувати інакше, як тільки математично, тому що він претендує на точність.
Математика і фізика


Слайд #3
Презентація на тему «Зв’язок математики з іншими науками» - Слайд #3

Математика, фізика і астрономія - рідні сестри дуже поважного віку, які не старіють, а лише молодіють, що живуть в дружбі й союзі. Плід цього союзу - наші «Зв`язки», що перетинають безмежний простір, що отримали з легкої руки Піфагора назву «Космос».
Математика і
астрономія


Слайд #4
Презентація на тему «Зв’язок математики з іншими науками» - Слайд #4

.
Математика і хімія
Вже більше двохсот років пройшло з тих пір , як хімія перестала бути описаною наукою. Після того , як геніальний М.В Ломоносов ввів в хімічну практику терези , знання з математики стало необхідним для кожного хіміка. Ще в 1741 р. М.В. Ломоносов у своєму творі « Елементи математичної хімії » писав: .. якщо математики із зіставленням багатьох ліній виводять багато істини , то і для хіміків я не бачу ніякої іншої причини, внаслідок якої вони не могли б вивести великі закономірності з такого виду наявних дослідів, окрім незнання математики ». Хімік - технолог наших днів у своїй практичній роботі повсякденно використовує величезний апарат всіх своїх розділів вищої математики.


Слайд #5
Презентація на тему «Зв’язок математики з іншими науками» - Слайд #5

Математика іфізкультура
«Великий майстер фехтування» -
іспанець Луїс Пачеко де Нарвасс,
автор книги «Великі шпаги» розвинув теорію фехтування, засновану на математичних принципах. Сьогодні очікують, що застосування її дозволитьзамінити суб'єктивізм аналізу. Вже написана не одна робота із застосуванням математичних методів до аналізу різних оцінок в спорті.


Слайд #6
Презентація на тему «Зв’язок математики з іншими науками» - Слайд #6

Думки в техніці найчастіше виражаються за допомогою чисел і малюнків з числами. Теоретичною основою креслення є нарисна геометрія. Відомі слова російського вченого В.І.Курдюшова про те, що «креслення є мовою техніки, а нарисна геометрія - граматикою цієї мови». У свою чергу нарисна геометрія - одна з гілок геометрічної науки. Не випадково її засновником є найвідоміший французький математик Гаспар Монж, а його попередниками в розробці теорії перспективи, були математики та художники.
Математика і креслення


Слайд #7
Презентація на тему «Зв’язок математики з іншими науками» - Слайд #7

Військова математика, тобто математика, пристосована до військових потреб була вже у римлян, що відносились не тільки без інтересу, але навіть із зневагою до цієї науки,за словами Цицерона. Виникнення у США в 40-х роках електронно - обчислювальних машин було пов'язано з військовими завданнями. Наприклад такий розділ, як теорія вироблення рішень, теорія ігор, теорія масового обслуговування.
Математика і
військова справа


Слайд #8
Презентація на тему «Зв’язок математики з іншими науками» - Слайд #8

Математика ігеографія
Перша, досить вдала для свого часу спроба зміни Землі була зроблена в 2 ст. до н. е.. олександрійським вченим Ератосфером, який нам відомий більше як автор способу знаходження простих чисел «решето Ератосфера». Рішенням завдань успішно займалися математики Мольвейде, Гаусс та інші. На наших очах відбувається процес створення нової дисципліни теоретичної чи математичної географії, мета якої - встановлення просторових закономірностей.


Слайд #9
Презентація на тему «Зв’язок математики з іншими науками» - Слайд #9

Біологи давно звертаються до математики. Кожен біолог - дослідник повинен узгодити отримані ним результати із статичними критеріями, а встановлені співвідношення зазвичай зображаються кривими з аналітичної геометрії. Рівняння з тернодинаміки широко використовуються в біохімії. Статичні методи відіграли важливу роль у розшифровці генетичного коду і в складанні хромосомних карт. Все це - традиційна математика.
Математика і біологія