Презентація на тему «Маастрихтський договір»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Маастрихтський договір» - Слайд #1

Маастрихтський договір


Слайд #2
Презентація на тему «Маастрихтський договір» - Слайд #2

Європейський Союз є результатом кількадесятилітніх старань, спрямованих на інтеграцію Європи. Потреба побудови європейської спільноти з'явилась після закінчення Другої світової війни. Створення понаддержавних структур повинно було сприяти відбудові Європи і забезпечити мирне співіснування народів. Ідею створення “Сполучених Штатів Об'єднаної Європи” вперше висунув Вінстон Черчіль, виступаючи у 1946 р. з промовою у Цюріху. Впродовж майже п'ятдесяти років на реалізацією цієї ідеї працювало багато знаних політиків, яких часто називають "батьками-засновниками" ЄС.


Слайд #3
Презентація на тему «Маастрихтський договір» - Слайд #3

Маастрихтський договір-один із найважливіших правових актів в історії ХХ ст.,є логічним продовженням понад 40-річної історії євроінтеграції. На початку ХХІ ст. Європейський союз значно розширив свій склад . У 2004 році членами цієї міжнародної організації стали ще 10країн:Польща,Чехія,Угорщина,Кіпр,Латвія,Литва,Естонія,Мальта,Словаччина,Словенія,а в 2007 р.до ЄС приєдналися Болгарія та Румунія


Слайд #4
Презентація на тему «Маастрихтський договір» - Слайд #4

Маастрихтський договір (офіційно "Договір про Європейський Союз") - договір, підписаний 7 лютого 1992 в місті Маастрихт ( Нідерланди), що поклав початок Європейському союзу. Договір вступив в силу 1 листопада 1993. Договір завершив справу попередніх років щодо врегулювання грошовій і політичної систем європейських країн.
Адміністративний будинок в якому був підписаний Маастрихтський договір.


Слайд #5
Презентація на тему «Маастрихтський договір» - Слайд #5

Мета створення ЄС:
Створити єдиний внутрішній ринок Європи
Сприяти розвиткові науково-технічного прогресу
Об*єднати спільні зусилля країн-членів ЄС
Поглибити суспільний поділ праці
Розвивати міжнародну спеціалізацію та кооперацію
Сприяти конкурентноспроможній протидії щодо економічної експансії США та Японії
Забеспечити охороно навколишнього середовища й соціальний захист європейців


Слайд #6
Презентація на тему «Маастрихтський договір» - Слайд #6

Маастрихтський договір передбачав запровадження спільної валюти євро та засновану на трьох стовпах структуру ЄС. Європейський Союз об'єднав Європейські спільноти та дві інших підвалини політичної співпраці: спільну зовнішню та безпекову політику і співпрацю у сфері правосуддя та внутрішніх справ. Також договором запроваджувалися посади європейського омбудсмена, європейського інспектора з захисту даних, Комітет регіонів, узгоджувалась процедура спільного ухвалювання рішень, а також розширювалась сфера застосування процедури голосування кваліфікованою більшістю. Ратифікація Договору про ЄС наразилася на значні перешкоди. Зокрема, референдум у Данії 1992 року відкинув її; лише повторний референдум наступного року відкрив шлях до ратифікації Угоди.


Слайд #7
Презентація на тему «Маастрихтський договір» - Слайд #7

Початково регулювання в межах Європейських спільнот стосувалось переважно питань у сфері економіки та торгівлі. Серед владних інституцій найширші владні повноваження отримали Європейська Комісія та Європейський суд, обидва формально незалежні від урядів країн цієї спільноти, маючи багато повноважень всередині країн-членів. Європейський парламент обирається безпосередньо громадянами членів Європейської спільноти.Підписання договору.