Презентація на тему «Теракт в США»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Теракт в США» - Слайд #1

11 вересня 2001 року
Трагедія в США


Слайд #2
Презентація на тему «Теракт в США» - Слайд #2

Що сталося?
Вранці того дня дев'ятнадцять терористів , імовірно , мають відношення до « Аль- Каїди» , розділившись на чотири групи , захопили чотири рейсові пасажирські авіалайнери . Кожна група мала як мінімум одного члена , що пройшов початкову льотну підготовку. Загарбники направили два з цих лайнерів у вежі Всесвітнього торгового центру. Третій літак був спрямований у будівлю Пентагону. Четвертий перехопили і знешкодили ВПС США .
В результаті атак загинули 2974 людини , 2603 людини - у Нью - Йорку , в будівлях ВТЦ і на землі , 125 - в будівлі Пентагону. Загинули громадяни США і ще 91 держави , у тому числі 96 громадян та вихідців з країн колишнього СРСР. 24 людини залишаються в списках зниклих безвісти.


Слайд #3
Презентація на тему «Теракт в США» - Слайд #3

Зруйнування


Слайд #4
Презентація на тему «Теракт в США» - Слайд #4

Міжнародна реакція
Події 11 вересня спричинили за собою великі політичні наслідки. Атаки були засуджені засобами масової інформації та урядами по всьому світу , загальну ідею співчуття американцям висловила французька газета «Монд» , яка написала , «Ми всі американці ». Найбільш широко відомими виключеннями стали палестинці , що святкували з приводу атак на Америку . Також журналісти повідомляли про демонстрації в Пекіні в підтримку атак , в яких брали участь китайські студенти. Лідери більшості країн Близького Сходу , включаючи Афганістан , засудили теракти . Ірак став помітним виключенням , офіційно заявивши , що « американські ковбої пожинають плоди своїх злочинів проти людяності».
Багато країн , такі як Великобританія , Індія , Австралія , Франція , Німеччина , Індонезія , Китай , Канада , Росія , Пакистан , Йорданія , Маврикій , Уганда і Зімбабве , внесли на розгляд « антитерористичні » зміни в законодавстві , і заблокували банківські рахунки компаній та окремих осіб , підозрюваних у співпраці з « Аль- Каїдою ».