Презентація на тему «Джон Кеннеді» (варіант 1)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Джон Кеннеді» (варіант 1) - Слайд #1

Джон кеннеді Фицджеральд


Слайд #2
Презентація на тему «Джон Кеннеді» (варіант 1) - Слайд #2

Раннє життя
Джон Фицджеральд Кеннеді народився в Брукліні, штат Массачусетс, був другим з дев'яти дітей у сім'ї. Здобув освіту в університеті Гарварда.
Через рік вступив на службу у військово-морський флот США і був направлений на Тихий океан, де, беручи участь у різних військових операціях, заслужив чин лейтенанта.
Після Другої світової війни Кеннеді спочатку працював журналістом, але незабаром, погодившись на вмовляння батька, вирішив піти в політику.


Слайд #3
Презентація на тему «Джон Кеннеді» (варіант 1) - Слайд #3

Одруження
У 1953 Кеннеді одружився з Жаклін Лі Боувіер. Подружжя мало трьох дітей: дочка, Кароліна і два сини, Джон, і Патрик Боувіер.


Слайд #4
Презентація на тему «Джон Кеннеді» (варіант 1) - Слайд #4

Початок політичної карьєри
В 1946 Кеннеді бере участь в Демократичних виборах в у конгрес в 11-ому виборчому окрузі штату Массачусетс, де впевнено переміг. Потім Кеннеді легко виграв переобрання у Конгрес і у 1948 і 1950 роках.
Президентські вибори 1956 року Кеннеді програв, але участь його у виборчій кампанії зробила його відомим в широких верствах населення. Він починає готуватись до виборів 1960р


Слайд #5
Презентація на тему «Джон Кеннеді» (варіант 1) - Слайд #5

Президент Сполучених Штатів
У 1958 Джон Кеннеді був знову переобраний в Сенат і 2 січня 1960 оголосив про своє рішення балотуватися в президенти. Його противником від республіканської партії виявився Річард Ніксон. Завдяки підтримці сенатора Джонсона і перемозі на передвиборних теледебатах, Кеннеді вдалося добитися перемоги, і 20 січня 1961 він прийняв присягу президента США


Слайд #6
Презентація на тему «Джон Кеннеді» (варіант 1) - Слайд #6

Внутрішня політика
Створення Корпусу Миру (мета цієї програми полягала в тому, щоб зміцнювати мир в усьому світі і дружбу з країнами, що розвиваються) .
Схвалення законопроекту, щод пониження митних тарифів.
Прийняття законопроекту, що збільшував мінімальну зарплату, і законопроект, що надавав федеральну допомогу регресуючим областям Сполучених штатів.
Закон про рівність цивільних прав білих та чорних американців .
За підтримки Кеннеді Конгрес виділив понад один мільярд доларів, на фінансування відправленння людини на Місяць до 1970 року.


Слайд #7
Презентація на тему «Джон Кеннеді» (варіант 1) - Слайд #7

Зовнішня політика
Березнь 1961 року “Союз заради Прогресу” ( метою було з зміцнення демократичних установ в Латинській Америці ).
Протистояння СРСР щодо інтересів США в усьому світі.
Кубинська криза та її усунення ( уникнення ядерної війни та таємний договір з Кубою ).
Криза в Південно-Східній Азії ( укладення міжнародної угоди, що допомагала коаліційному уряду в Лаосі, а згодом його усунення ).
Договір про заборону ядерних іспитів (5 серпня 1963 року, Сполучені Штати підписали обмежений договір про заборону ядерних іспитів з Великобританією і СРСР) .


Слайд #8
Презентація на тему «Джон Кеннеді» (варіант 1) - Слайд #8

Останні роки життя
У ході нової передвиборної кампанії 22 листопада 1963 Джон Кеннеді був смертельно поранено під час проїзду по Далласу (штат Техас). За звинуваченням у вбивстві поліція заарештувала 24-річного Лі Харві Освальда. Джон Кеннеді був похований 25 листопада 1963 року на Арлінгтонському меморіальному кладовищі.


Слайд #9
Презентація на тему «Джон Кеннеді» (варіант 1) - Слайд #9

Висновок
Кеннеді, Джон Фицджеральд (1917-1963), 35-ий президент Сполучених штатів (1961-1963), був наймолодшою особою, яка коли-небудь була обрана президентом. Він був також першим римо-католицьким президентом, першим президентом, який народився у ХХ сторіччі.
Кеннеді був убитий перш ніж закінчився його третій рік президентства. Однак, його вплив і участь у розв'язанні так званої Кубинської ракетної кризи, можливо запобіг появі Третьої Світової війни.