Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2)


Рейтинг презентації 4.57 на основі 7 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #1

Проект на тему:«Франклін Делано Рузвельт»
Виконав:
Учень 10 класу
Пурій Руслан
Вчитель:
Коцій М. В.
Слов'ятинський НВК
Слов'ятин 2013


Слайд #2
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #2

Зміст
Вступ
Біографія
Початок політичної кар'єри
Перше президенство
«Новий курс» Рузвельта
Друге президентство
Третє президентство
Четверте президентство
Цікаві факти
Висновок
Використана література


Слайд #3
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #3

Вступ
Франклін Делано Рузвельт є найвидатнішим, наймогучнішим і найрезультативнішим політиком США в XX столітті. Він був президентом воєнного часу. В свій час сучасники не тільки безмежно поважали його, але й різко критикували і навіть ненавиділи. Однак, Рузвельт був великим переможцем Другої світової війни, і коли він помер, США стали новою супердержавою світу.


Слайд #4
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #4

Мета даної роботи: Познайомити вас з визначним державним і політичним діячем ХХ століття Франкліном Делано Рузвельтом.
Завдання, які були поставленні:
Вивчити біографію 32-ого президента США.
Показати значимість проведених реформ.
Дослідити взаємодію великого політика на соціальні верстви населення.
Проаналізувати передумови і етапи формування політики «ізоляцизму».
На основі об'єктивного аналізу, показати підсумки і наслідки зовнішньої політики США напередодні війни.


Слайд #5
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #5

Біографія
Майбутній президент народився 30 січня 1882 року в сім'ї Джеймса Рузвельта і його другої дружини Сари Делано. Батько Рузвельта володів спадковим володінням Гайд-Парк на ріці Гудзон і солідними пакетами акцій у ряді вугільних и транспортних компаній. Мати Рузвельта, Сара Делано, також приналежала до місцевої аристократії.


Слайд #6
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #6

Біографія
В дитинстві Рузвельт щоліта подорожував з батьками по Європі (тому він непогано володів іноземними мовами) і відпочивав на морському узбережжі Нової Англії або на канадському острові Кампобелло (поблизу Іст-Порту, штат Мен), де захопився мореплавством.


Слайд #7
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #7

Біографія
До 14 років Рузвельт отримував домашню освіту. В 1896—1899 рр. він навчався в одній із кращих привілейованих шкіл в Гротоні (штат Массачусетс). В 1900—1904 рр. Рузвельт продовжив навчання в Гарвардському університеті, де здобув ступінь бакалавра. В 1905—1907 рр. він відвідував юридичну школу Колумбійського університету і дістав право на адвокатську практику, яку розпочав в солідній юридичній фірмі на Уолл-стріт.


Слайд #8
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #8

Початок політичної кар'єри
В 1910 році Рузвельт прийняв принадну пропозицію від Демократичної партії США в своєму рідному адміністративному окрузі балотуватися в якості сенатора в легіслатуру штату Нью-Йорк і здобув перемогу.


Слайд #9
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #9

Початок політичної кар'єри
Недопрацювавши третього строку в легіслатурі штату, Рузвельт перебрався в Вашингтон. Будучи помічником морського міністра (1913—1921), он виступав за посилення флоту, укріплення обороноздатності США, сильну президентску владу і активну зовнішню політику.


Слайд #10
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #10

Початок політичної кар'єри
В 1920 році під лозунгом вступу США в Лігу Націй Рузвельт балотувався від Демократичної партії в віце-президенти США на пару з кандидатом в президенти Дж. Коксом. Пробувши два строки на пості губернатора, Рузвельт отримав досить цінний стаж, що пригодився йому в роки президентства.


Слайд #11
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #11

Перше президентство
На президентських виборах 1933 року Рузвельт отримав більшість голосів. За нього проголосували — 22,8 млн. осіб (Г. Гувер — 15,7 млн.). Він став 32-м президентом США.


Слайд #12
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #12

Перше президентство
Вступаючи на посаду в холодний похмурий день 4 березня 1933 р. , біля стін Капітолію перед 100 тисячами присутніх Рузвельт звернувся до друзів американців зі словами: «Прийшов час сказати правду, всю правду- відверто і сміливо. Не личить нам також ухилятися від чесної оцінки становища, в якому перебуває сьогодні наша країна ... Єдине, чого нам слід боятися - самого страху, безрозсудного, безликого, невиправданого жаху, який паралізує зусилля, необхідні для перетворення відступу у наступ». Рузвельт закликав американців діяти негайно, усвідомити взаємозалежність один від одного. Не можна просто брати, треба і віддавати. 


Слайд #13
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #13

Перше президентство
Країна переживала найглийшу і наймасштабнішу економічну кризу в своїй історії. До моменту офіційного вступу Рузвельта на посаду президента банківська і фінансова системи США зазнали повного краху. Банки не могли нормально функціонувати, і губернатори майже всіх штатів оголосили про їх закриття.


Слайд #14
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #14

Перше президентство
Тому свій перший робочий день президент Рузвельт змушений був почати з вживання термінових надзвичайних заходів з порятунку банків, яких у США налічувалося близько 14207, з них федеральними були 4897 банків, а решта - місцевими.


Слайд #15
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #15

Перше президентство
У Франкліна Делано Рузвельта була сильна «зброя» — ділове і відверте спілкування з більшістю американців. Він створював стійке переконання, що його уряд не протистоїть народу, а виконує його волю, відгукується практичними справами на потреби й турботи людей. Така політика докорінно змінювала погляди американців на роль уряду, кликала до співпраці, до спільних дій.


Слайд #16
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #16

«Новий курс» Рузвельта
«Новий курс» - назва економічної політики, що проводилась адміністрацією Франкліна Делано Рузвельта починаючи з 1933 року з метою виходу з масштабної економічної кризи (Великої депресії), що охопила США в 1929-1939.


Слайд #17
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #17

«Новий курс» Рузвельта
Економічні програми «Нового курсу» були проведені через Конгрес під час першого президентського терміну Рузвельта в 1933-1936 роках. Їх метою було полегшення становища безробітних, відновлення економіки і реформа фінансової системи з метою запобігання повторення Великої депресії.


Слайд #18
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #18

«Новий курс» Рузвельта
Перетворення Рузвельта за «Новим курсом» охоплювали практично всі сфери суспільного життя, його реформи полягали в наступному: стабілізація грошової системи, реформи в сільському господарстві, боротьба з безробіттям, закони про відновлення промисловості, закони про працю, пенсійні фонди, житлове будівництво.


Слайд #19
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #19

Друге президентство
1936 - знову президентські вибори. «Новий курс» поправив обстановку: 8 млн. людей отримали работу. Індекс промислового виробництва піднявся з 58 пунктів у 1932 році до 101 пункту в 1934 році. Обсяг соціального страхування склав 3 млрд. доларів, національний дохід збільшився на 30 відсотків.


Слайд #20
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #20

Друге президентство
Другий термін відзначився спадом виробництва навесні 1938 року. У виступах біля каміна звучали нові теми: про заходи щодо стабілізації економіки, про введення справедливих норм праці, наданні допомоги безробітним, збереженні урядових витрат на громадські роботи, про розширення банківського кредиту та інші.


Слайд #21
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #21

Третє президентство
У 1940 році, напередодні президентських виборів, Рузвельт вирішив не висувати свою кандидатуру на третій термін. Коли на конвенті демократичної партії, що проходив у Чикаго, почали зачитувати послання Рузвельта про небажання балотуватися, зал вибухнув вигуками: «Америка хоче Рузвельта » , «Всі за Рузвельта»... Наступного дня його одностайно обрали кандидатом. В цей відповідальний момент Рузвельт змушений був погодитися. На виборах він отримав 27,2 млн. голосів , за республіканського кандидата було віддано 22,3 млн. голосів. Вперше в історії США Рузвельт третій раз поспіль став президентом США.


Слайд #22
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #22

Третє президентство
1941 - 1942 роки стали переломними у внутрішній і зовнішній політиці США. У зв'язку з вступом Сполучених Штатів у війну почалася велика перебудова економіки у бік розвитку оборонних галузей. Держава фінансувала спорудження військових заводів, виділяла кошти приватному сектору для укладання військових контрактів. Створювався механізм управління мобілізаційною програмою.


Слайд #23
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #23

Четверте президентство
У 1944 році Рузвельт дав згоду балотуватися на пост президента на четвертий термін. Головнокомандувач не міг залишити свою армію і хотів реалізувати ідею про створення після війни Організації Об'єднаних Націй.


Слайд #24
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #24

Четверте президентство
Президент вже обмірковував свій виступ на майбутньому засіданні ООН. «Світ, який ми будуємо, - зазначав Рузвельт, - повинен бути світом, що базуються на спільних зусиллях всіх країн ...». Кримська конференція «покликана позначити кінець системи односторонніх дій, замкнутих блоків, сфер впливу, балансу сил і всіх інших подібних методів, які використовувалися століттями і завжди невдало ...».


Слайд #25
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #25

Четверте президентство
Після напружених місяців Рузвельт вирішив відпочити в його улюбленому «Ворм-Спрінг». Там в сонячний і теплий день 12 квітня 1945 його наздогнала смерть - крововилив у мозок. Виконюючи його волю, Рузвельта поховали в Гайд-парку, на його батьківщині, де він провів своє дитинство, де почав свою політичну кар'єру.


Слайд #26
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #26

Цікаві факти
Франклін Рузвельт відзначився серед людей, які намагалися воскресити образ знаменитого літературного героя, придуманого Артуром Конан Дойлем, написавши твір «Бейкер-стріт фоліо: п'ять записок про Шерлока Холмса від Франкліна Делано Рузвельта» (1945).


Слайд #27
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #27

Цікаві факти
На честь Франкліна Рузвельта в радянські часи названа вулиця в Ялті.


Слайд #28
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #28

Висновок
Ім'я Франкліна Делано Рузвельта ввійшло в історію не тільки США, але й інших країн. Його діяльність залишила глибокий слід не тільки в подіях міжнародної історії, але й в сфері внутрішньої соціально-економічної політики в плані подолання найтяжчих наслідків економічної кризи і депресії, що обрушилися на США в тридцяті роки XX століття. Різнобічний досвід і уроки його політики мають велике значення і в багатьох випадках співзвучні з тими економічними і соціальними проблемами, з якими зіштовхується наша держава на протязі останніх років. До його ідей, практичних кроків в політиці люди будуть повертатися знову і знову. Шукати відповіді на свої питання.


Слайд #29
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 2) - Слайд #29

Використана література
Яковлев Н.Н. Франклин Рузвельт - человек и политик. М., 1981 Мальков В.Л. Франклин Рузвельт. М., 1988
Н. Я. Надеждин. Франклин Делано Рузвельт: «Америка обновленная»: Биографические рассказы. М.: Майор, Осипенко, 2011. 192 с., Серия «Неформальные биографии», 2000 экз., ISBN 978-5-98551-148-2
Н. Н. Яковлев. Франклин Д. Рузвельт — человек и политик. 5-е изд. М.: РИПОЛ КЛАССИК, 2003. 592 с. Серия «Законы власти», 5000 экз., ISBN 5-7905-1764-1.
Мальков В. Л. Франклин Рузвельт. Проблемы внутренней политики и дипломатии: Историко-документальные очерки. М., 1988.
В. Л. Мальков. «Новый курс» в США. Социальные движения и социальная политика.: Изд-во Наука, 1973.
«Электронная еврейская энциклопедия» http://www.eleven.co.il/article/13619
«Мегаэнциклопедия Кирилла и Мефодия» http://www.megabook.ru/Article.asp?AID=668725
«Академик» http://dic.academic.ru/dic.nsf/enc_colier/
«Википедия» https://ru.wikipedia.org/
«HappyBai» http://www.happybai.ru/2012/02/blogpost_1346.html
«Slovoblog» http://www.slovoblog.ru/bes/ruzvelt_franklin_delano_1882_19
Переклад з російської мови Руслана Пурія.