Презентація на тему «Віденський конгрес»


Рейтинг презентації 3.33 на основі 3 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Віденський конгрес» - Слайд #1

Віденський конгрес
 Конференція послів великих держав Європи, очолювана австрійським дипломатом Клементом Венцель Лотар фон Меттерніхом, яка проходила у Відні з 1 листопада 1814 р. до 8 червня 1815 р.
Підготував Венцеславський Данило


Слайд #2
Презентація на тему «Віденський конгрес» - Слайд #2

Його мета полягала в тому, щоб врегулювати питання і перекроїти континентальну політичну карту після розгрому наполеонівської Франції попередньої весни, яка також відображатиме зміни після розпуску Священної Римської імперії вісім років тому. Обговорення продовжувалося, незважаючи на повернення з вигнання і відновлення влади у Франції екс-імператора Наполеона I у березні 1815 року, завершальний акт Конгресу був підписаний за дев'ять днів до його остаточної поразки при Ватерлоо 18 червня 1815 р.
Незвичайною особливістю «Віденського конгресу» є те, що він не був традиційним конгресом — учасники ніколи не зустрічалися на пленарному засіданні, і велика частина обговорень відбулася протягом неофіційних засідань серед великих держав, без великої кількості делегатів від менших держав.
Конгрес був стурбований з визначенням стану всієї Європи після наполеонівських війн, — та переробка умови миру між Францією і Шостою коаліцією, які вже були визначені Паризьким договором, підписаним кілька місяців тому.


Слайд #3
Презентація на тему «Віденський конгрес» - Слайд #3

Участники конгресу
Прусія 
Гарденберг і Гумбольдт
Росія
 
Олександр І, 
Нессельроде 
і Розумовський.
Великобританія 
 Каслрі і Веллінгтон
Австрія
ФранцII
 і Меттерніх
Франція
 Талейран


Слайд #4
Презентація на тему «Віденський конгрес» - Слайд #4

З меншими повноваженнями були представники:
Іспанія
Португалія
Швеція
Норвегія
Нідерланди
Швейцарія
Баварія
Брауншвейг-Люнебург
Вюртемберг