Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2)


Рейтинг презентації 4 на основі 5 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #1

Президенти США
Роботу виконали:
учні 11 класу
Гусак Христина та Боровець Іван


Слайд #2
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #2

Президент США (англ. President of the United States) обирається раз у чотири роки з 1789 року. Він є главою держави й уряду Сполучених Штатів, а також Верховним Головнокомандувачем Збройних сил Сполучених Штатів. У разі смерті або відставки президента його повинен замінити віце-президент. Обов'язковою вимогою до кандидатів у президенти є вік понад 35 років і громадянство США від народження.


Слайд #3
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #3

Першим президентом Сполучених Штатів Америки став Джордж Вашингтон, а чинним, 44-тим президентом, є Барак Обама(з 2009 року). Традиційно кілька послідовних термінів президентства нумеруються як одне, але обидва президентстваГровера Клівленда позначаються як 22-ге і 24-те, оскільки вони не проходили підряд. Таким чином, за всю історію посади президента США її займало 43 особи.
Найстаршим президентом на момент обрання був Рональд Рейган, що обійняв посаду у віці 69 років і переобраний на другий термін у віці 73 років. Наймолодшим президентом був Теодор Рузвельт, який зайняв пост у віці 42 роки і 10 місяців. До Франкліна Рузвельта жоден президент не висував свою кандидатуру більше, ніж на два терміни. Ця традиція склалася ще з часів Джорджа Вашингтона. Рузвельт був обраний чотири рази підряд (помер під час четвертого терміну). Після його смерті заборона балотуватися більше двох разів була закріплена конституційно.


Слайд #4
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #4

Найкоротший час на посаді президента провів Вільям Генрі Гаррісон (32 дні), а найдовший — Франклін Рузвельт (майже 13 років). Єдиним римо-католиком на посаді президента США був Джон Кеннеді, а єдиним темношкірим — чинний глава держави Барак Обама. Посаду президента Сполучених Штатів ніколи не займала жінка. Із 43 осіб, які були президентами США, четверо померли на посту з природних причин (Вільям Генрі Гаррісон, Закарі Тейлор Воррен Гардінг і Франклін Рузвельт), четверо були вбиті (Авраам ЛінкольнДжеймс Гарфілд Вільям Мак-Кінлі і Джон Кеннеді[8]), а Річард Ніксон пішов у відставку[


Слайд #5
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #5

Джордж Вашингтон1789-1797


Слайд #6
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #6

Головнокомандувач  Континентальної армії, перший президент США, знакова особа в американській історії (його називають навіть «батьком американської нації»). Брав участь у Філадельфійському конвенті. Більшість президентських традицій країни походять саме від Джорджа Вашингтона. Однак за його правління економічна ситуація в США залишалася нестабільною; податок на алкоголь призвів до повстання віскі.


Слайд #7
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #7

Джон Адамс1797-1801


Слайд #8
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #8

Один з творців Декларації незалежності Сполучених Штатів 1776 року, підписав Паризький мирний договір, що завершив війну за незалежність США. Президентство Адамса характеризується численними політичними інтригами, спричиненими двопартійною системою виборів. За його правління погіршились стосунки з Францією, відбулася неоголошена війна з цією державою. Джон Адамс став першим господаремБілого дому.


Слайд #9
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #9

Томас Джефферсон1801-1809


Слайд #10
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #10

Основний автор Декларації незалежності. Підтримував демократизацію влади, провів скорочення чисельності війська, заснував Військову академію у Вест-Пойнті. За правління Джефферсона Сполучені Штати придбали Луїзіану, був зменшений обсяг работоргівлі.


Слайд #11
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #11

Джеймс Медісон1809-1817


Слайд #12
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #12

Один із ключових авторів Конституції США. На початку президентства заборонив торгівлю з Англією й Францією через їхню економічну політику щодо США. Згодом скасував заборону щодо Франції, але не зробив цього щодо Англії, що призвело до війни з нею, яку Америка виграла попри невдалий для неї початок. За Медісона остаточно розпалася Федералістська партія, яка відмовилася підтримати війну.


Слайд #13
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #13

Джон Тайлер1841-1845


Слайд #14
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #14

Не виправдав надій партії вігів, від якої був обраний, бо спирався на політику демократів. За це був вигнаний із партії. Провадив курс на розвиток економіки, але не надто вдало, тому швидко втратив популярність як у народі, так і в політичних колах. Конфліктував з Конгресом.


Слайд #15
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #15

Авраам Лінкольн1861-1865


Слайд #16
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #16

Один із засновників Республіканської партії. Був обраний на посаду президента напередодні Громадянської війни, яка завершилася перемогою Півночі; роль Лінкольна у перемозі була досить значною. Внаслідок війни було ліквідоване рабство в країні (він підписав Прокламацію про звільнення рабів іАкт про гомстеди), визначено курс розвитку США. Авраама Лінкольна вбив Джон Бут через декілька днів після закінчення бойових дій.


Слайд #17
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #17

Теодор Рузвельт1901-1909


Слайд #18
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #18

Займав пост віце-президента, став президентом внаслідок вбивства Мак-Кінлі. Наймолодший президент за всю історію США, лауреат Нобелівської премії миру. Продовжив курс попередника на відмову від ізоляціонізму і посилення впливу США у світі. Боровся із монополіями, приділяв увагу захисту природних ресурсів. Рузвельту належить вислів «політика великого кийка».


Слайд #19
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #19

Томас Вудро Вільсон1913-1921


Слайд #20
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #20

На початку Першої світової війни  ввів пацифістську політику, не бажаючи втягувати країну у війну; утім, у квітні 1917 року США все-таки вступили у неї. Вільсон — автор названих його іменем «Чотирнадцяти пунктів». Був одним з найвпливовіших учасниківПаризької мирної конференції. Ініціатор створення Ліги Націй, до якої, утім, США не ввійшли через опір республіканців у Конгресі. 23 грудня 1913 підписав закон про створення Федеральної резервної системи США, яка діє по сьогодні. За Вільсона у Сполучених Штатах було введено Сухий закон. В останні два роки президентства, переживши інсульт, був недієздатним.


Слайд #21
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #21

Гаррі Трумен1945-1953


Слайд #22
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #22

Займав пост віце-президента, став президентом внаслідок смерті Рузвельта. Ініціатор бомбардування Хіросіми і Нагасакі, автор доктрини Трумена, прихильник створення НАТО. Під час президентства Трумена розпочалася Холодна війна між СРСР і США. Президент підтримував  план Маршалла. За його наказом США втрутилися у Корейську війну.


Слайд #23
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #23

Дуайт Ейзенхауер1953-1961


Слайд #24
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #24

Його правління ознаменувалося боротьбою з Комуністичною партією і серйозними расовими конфліктами в країні. Завершилася війна в Кореї, було видано закон про освіту. Ейзенхауер був прихильником продовження Холодної війни та гонки озброєнь.


Слайд #25
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #25

Джон Фітцджеральд Кеннеді1961-1963


Слайд #26
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #26

Один з найбагатших президентів США, єдиний президент-католик. Його президентство характеризується успішно вирішеною Карибською кризою, серйозними успіхами у боротьбі за права чорношкірих та початку програми «Аполлон» з висадки на Місяць. Також Кеннеді добився певних економічних успіхів (зокрема, було зменшено податки і незначно збільшено мінімальну зарплату). Був убитий 22 листопада 1963 року Лі Гарві Освальдом. Причини вбивства досі точно не відомі.


Слайд #27
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #27

Джиммі Картер1977-1981


Слайд #28
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #28

Мав намір зменшити масштаби кризи в економіці, але не досяг мети: за його правління США опинилися у наймасштабнішій економічній скруті з часів Великої депресії, хоча певні кроки для подолання кризи все ж були зроблені. Афішував близькість до простолюду, наносив візити у маленькі провінційні містечка, де проводив зустрічі з громадськістю. Його президентство ознаменувалося погіршенням дипломатичних відносин із СРСР внаслідок вторгнення останнього в Афганістан; 1980 року США бойкотували Олімпійські ігри. Провадив доктрину, згідно з якою регіон Перської затоки оголошувався зоною впливу Сполучених Штатів.


Слайд #29
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #29

Рональд Рейган1981-1989


Слайд #30
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #30

Успішно долав економічну кризу шляхом зменшення інфляції та безробіття, послаблення ролі держави в економіці. Провів значні реформи у сфері боротьби з наркотиками і нелегальною міграцією до США. На початку правління Рейгана Холодна війна загострилася, але після приходу до влади в СРСРМихайла Горбачова стосунки між двома державами вдалося покращити, внаслідок чого протистояння між ними закінчилося без війни. 1986 року спалахнув скандал «Іран-контрас», коли стало відомо, що адміністрація Рейгана незаконно продає зброю в Іран, порушуючи ембарго проти цієї країни.


Слайд #31
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #31

Джордж Герберт Вокер Буш1989-1993


Слайд #32
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #32

Продовжував економічну політику попередника, але зіткнувся з економічними проблемами, пов'язаними з дефіцитом бюджету. Його президентство ознаменувалося остаточною перемогою в Холодній війні і політикою, спрямованою на зменшення запасів стратегічної зброї. За правління Буша США провеливійну в Перській затоці, а також вторгнення в Панаму. Сприяв об'єднанню Німеччини


Слайд #33
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #33

Білл Клінтон1993-2001


Слайд #34
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #34

Оголосив курс на зміцнення статусу США як наддержави, якій належить керувати світом. Мав намір провести реформу системи охорони здоров'я, але не досяг в цьому успіху. Висунув нову економічну програму: зменшення податків та інфляції, створення нових робочих місць. Економіка країни за президентства Клінтона залишалася відносно стабільною. США взяли участь у врегулюванні війни в Югославії, НАТО провела операцію в Боснії та Герцеговині. Закінчення президентського терміну Клінтона ознаменувалося сексуальним скандалом зМонікою Левінскі.


Слайд #35
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #35

Джордж Вокер Буш2001-2009


Слайд #36
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #36

Через декілька місяців після вступу Буша на посаду, 11 вересня 2001 року, у США відбулася серія терактів, тому президент оголосив глобальну «війну проти тероризму». За його правління США вторглися доІраку та Афганістану. Була проведена реформи системи охорони здоров'я і освіти. Утім, другий термін Буша ознаменувався різким падінням його популярності через економічну кризу, невдалу протидію урагану Катріна і затягнуті конфлікти з Іраком й Афганістаном.


Слайд #37
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #37

Барак Обамаз 2009


Слайд #38
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #38

Чинний президент США, перший в історії держави темношкірий громадянин, який обіймає цю посаду. Лауреат Нобелівської премії миру (2009). Провадить політику зменшення дефіциту бюджету і зовнішнього боргу держави, розгортає реформу охорони здоров'я. У передвиборчій кампанії декларував, що завершить війну в Іраку, що і відбулося 5 грудня 2011 року. У травні 2011 було оголошено просмерть очільника терористичної організації «Аль-Каїда» Усами бен Ладена. 6 листопада 2012 року Обама був переобраний на другий термін. Влітку 2013 року у США розгорівся скандал через викриття Едвардом Сноуденом масового стеження АНБ за світовими інформаційними системами. У жовтні 2013 року політичний конфлікт через непогоджений бюджет на 2014 рік між Демократичною і Республіканською партіями спричинив до призупинки роботи уряду. У 2014 році американська влада наклала жорсткі санкції на Росію у зв'язку з анексією Криму та її роллю у конфлікті на сході України.


Слайд #39
Презентація на тему «Президенти США» (варіант 2) - Слайд #39

Дякуємо за увагу
Слава Україні! Героям слава!