Презентація на тему «Вплив християнства на державність Київської Русі»


Рейтинг презентації 3.2 на основі 5 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Вплив християнства на державність Київської Русі» - Слайд #1

Презентаціяна тему: «Вплив християнства на державність Київської Русі».


Слайд #2
Презентація на тему «Вплив християнства на державність Київської Русі» - Слайд #2

Христия́нство (від грец. Χριστός — «помазанник», «месія») — один з напрямків єдинобожжя. Поряд з ісламом та буддизмом входить в число трьох світових релігій. Характерною особливістю християнства, яка відрізняє його від інших напрямків єдинобожжя, є віра в Ісуса Христа як втілення і прояв Бога заради спасіння всього людства і людського суспільства і настанови в істині.
В наш час християнство є найпоширенішею у світі релігію — його притримуються близько 2,2 млрд чоловік, що становить більше третини людства. Християнство посідає перше місце у світі за географічним поширенням, тобто майже в кожній країні світу є хоча б одна християнська громада.
Христия́нство — один з напрямків єдинобожжя. Характерною особливістю християнства, яка відрізняє його від інших напрямків єдинобожжя, є віра в Ісуса Христа як втілення і прояв Бога заради спасіння всього людства і людського суспільства і настанови в істині.


Слайд #3
Презентація на тему «Вплив християнства на державність Київської Русі» - Слайд #3

Виникнення християнства на території
Київської Русі
Хрестити Київську Русь і проголосити християнство державною релігією припало
князю Володимиру Великому. І сама ж світового значення подія хрещення звершилася 988 року в Києві. Беззаперечним є той факт, що ця історична подія відбулася в Києві — столиці Київської держави, яка в той час була язичницькою країною, хоч християнство на її території існувало ще в I ст., коли Євангеліє Христове тут проповідував святий апостол Андрій Первозванний і промовив пророчі слова про пагорби, на яких з часом постав Київ.


Слайд #4
Презентація на тему «Вплив християнства на державність Київської Русі» - Слайд #4

Основоположник християнства в Україні
Володимир Святославич — руський державний і політичний діяч з варязької династії Рюриковичів, князь новгородський (973–980), великий князь Київський (978 (або 980)-1015). Відомий також як Володимир Великий, Володимир Святий, Володимир І.


Слайд #5
Презентація на тему «Вплив християнства на державність Київської Русі» - Слайд #5

Хрещення Русі Володимиром Святим


Слайд #6
Презентація на тему «Вплив християнства на державність Київської Русі» - Слайд #6

Значення прийняття християнства для міждержавних відносин Київської держави
З прийняттям християнства культура Київської Русі піднялася на новий, більш високий щабель, зміцнилися зв'язки з Візантією, а також християнськими країнами Заходу, які, хоча й конкурували з православною Візантією, але чітко відрізняли християнство від поганства.


Слайд #7
Презентація на тему «Вплив християнства на державність Київської Русі» - Слайд #7

Прийняття християнства сприяло зростанню міжнародного авторитету держави. Хрещення Русі та одруження на Багрянородній сестрі візантійського імператора ввели Володимира у коло християнської сім'ї європейських правителів, а Давньоруській державі відкрили шлях до її визнання європейською християнською спільнотою.


Слайд #8
Презентація на тему «Вплив християнства на державність Київської Русі» - Слайд #8

Розповсюдження християнства.


Слайд #9
Презентація на тему «Вплив християнства на державність Київської Русі» - Слайд #9

Чому вчить християнство?
Християнство вчить способу життя , при якому виявляються кращі сторони людини і суспільства. Таким чином він досягає вершину свого духовного, душевного і фізичного розвитку. Християнство є повна і закінчена філософська система. Вона не надумана, а це є Істина про людину, суспільство, світ і про Самого Господа Бога. Можна сказати , що християнське вчення «природно» для людини.


Слайд #10
Презентація на тему «Вплив християнства на державність Київської Русі» - Слайд #10

Християнська любов
Нормальне життя будь-якої істоти в світі вимагає від його батьків - на самому початку його життя - багато любові і турботи. Вимоги любові закладено не тільки в кожній людині ,але і в кожній істоті у світі і воно є істинним ключем і двигуном світу. Християнство пояснило нам природу любові, а також відкрило велику істину , що вона - основа життя.


Слайд #11
Презентація на тему «Вплив християнства на державність Київської Русі» - Слайд #11

Гріх і доброчесність
Християнство поділяє всю людську діяльність на хорошу і погану ,тобто на доброчесність і гріх. Гріх - це руйнівна поведінка, а чеснота -творчість. Таким чином гріх створює шкоду для людини і суспільства, а чеснота навпаки творить їх. Християнство вчить не грішити ні в справах, ні в словах, ні в думках і таким чином створює спокійну, добру і велелюбну людину.


Слайд #12
Презентація на тему «Вплив християнства на державність Київської Русі» - Слайд #12

Церкви України
Церква — культова споруда у православних, католицьких та окремих протестантських християн, у якій відбуваються релігійні богослужіння.


Слайд #13
Презентація на тему «Вплив християнства на державність Київської Русі» - Слайд #13

Михайлівська церква
Володимирський собор


Слайд #14
Презентація на тему «Вплив християнства на державність Київської Русі» - Слайд #14

Андріївська церква
Софіївський собор


Слайд #15
Презентація на тему «Вплив християнства на державність Київської Русі» - Слайд #15

Дякую за увагу!
Презентацію підготувала
Тертична Дар'я
учениця 8-Б класу.