Презентація на тему «Корольов Сергій Павлович» (варіант 1)


Рейтинг презентації 3.6 на основі 15 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Корольов Сергій Павлович» (варіант 1) - Слайд #1

Корольов Сергій Павлович
Академік АН СРСР (з 1958). Конструктор перших штучних супутників Землі і космічних кораблів.
Радянський український вчений у галузі ракетобудування та космонавтики, 
конструктор.


Слайд #2
Презентація на тему «Корольов Сергій Павлович» (варіант 1) - Слайд #2

Батьки
Народився 12 січня 1907 року в Житомирі в сім'ї викладача російської словесності у гімназії Павла Яковича
. Мати вчилась на Київських вищих жіночих курсах і працювала там у канцелярії, у вільний час навідуючись до Сергійка. Згодом курси і її перевели до Саратова. Від батька хлопчину геть відгородили. 


Слайд #3
Презентація на тему «Корольов Сергій Павлович» (варіант 1) - Слайд #3

ДИТИНСТВО
Друзів-однолітків Сергій не мав, життя його йшло буденно, одноманітно й нудно. Рано навчившись читати й писати, він відкрив для себе арифметику. Давалась вона йому дуже легко. «Він мав виняткову пам'ять, — згадувала потім мати, — добре вчився: завзято, наполегливо, без примусу. Він легко запам'ятовував. Навколо в сусідів не було малюків, він не знав галасу і метушні дитячого гурту. Граючись сам, мимоволі мусив виявляти ініціативу, винахідливість, учився мислити самостійно. Силу волі загартовували невдачі. Плакати не годилось».


Слайд #4
Презентація на тему «Корольов Сергій Павлович» (варіант 1) - Слайд #4

ОСВІТА
У 1922 р., склавши екстерном усі іспити, Сергій вступає у передвипускний клас Першої одеської будпрофшколи. Але його стихія — авіація. Це більше, ніж юнацька мрія, це покликання. І Сергій стає членом щойно організованого Товариства авіації і повітроплавання України та Криму.
Перша одеська будпрофшкола
Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»
З осені 1924-го Сергій Корольов — студент механічного факультету Київського політехнічного інституту, що привабив його насамперед славетним професорсько-викладацьким складом, наявністю планерного гуртка й тим, що в його стінах навчався Ігор Сікорський.


Слайд #5
Презентація на тему «Корольов Сергій Павлович» (варіант 1) - Слайд #5

Наприкінці літа 1926 р. ректор В.Бобров визнав, що його спроби відкрити при механічному факультеті авіаційне відділення виявились марними. І порадив бажаючим отримати цю спеціальність перевестися до Москви — у Вище технічне училище або Військово-повітряну академію. С.Корольов не вагався — вибрав аеромеханічний факультет МВТУ ім. М.Баумана


Слайд #6
Презентація на тему «Корольов Сергій Павлович» (варіант 1) - Слайд #6

Для дипломної роботи він затвердив двомісний літак власної конструкції. Науковим керівником погодився бути А.Туполєв. Після захисту проект літака С.Корольова «СК-4» перейшов у виробничу стадію. Сергій днює і ночує в цеху — аж до завершення робіт. 


Слайд #7
Презентація на тему «Корольов Сергій Павлович» (варіант 1) - Слайд #7

КАР'ЄРА
Восени 1929 р. на VI всесоюзних планерних змаганнях у Криму вперше було заявлено та продемонстровано планер конструкції двох Сергіїв, Корольова й Іллюшина, названий ними на честь місця проведення польотів «Коктебель». Випробував планер К.Арцеулов. 15 жовтня підніме «Коктебель» у небо й сам Корольов.


Слайд #8
Презентація на тему «Корольов Сергій Павлович» (варіант 1) - Слайд #8

Основним місцем роботи лишається ЦАГІ, Центральний аерогідродинамічний інститут ім. М. Є.Жуковського.


Слайд #9
Презентація на тему «Корольов Сергій Павлович» (варіант 1) - Слайд #9

ГУЛАГ
27 червня 1938 р. у біографії Корольова — чорний день. Арешт. 27 вересня — закрите судове засідання. І вирок: десять років виправно-трудових таборів із позбавленням прав на п'ять років та конфіскацією майна.
Місце покарання — Колима.
27 липня 1944 р. президія верховної ради СРСР приймає рішення про дострокове звільнення Корольова з-під арешту і знімає з нього судимість.
Корольов не здавався. Він звертається до верховної прокуратури, особисто до Й.Сталіна з проханням переглянути його справу. 2 березня 1940 р. Сергія Павловича етапують до Москви й запроторюють до Бутирської в'язниці. Чотири місяці нестерпного очікування в надії на краще — і 10 липня 1940-го особлива нарада при НКВС під головуванням Л.Берії визначає йому термін… вісім років тих самих виправно-трудових таборів!


Слайд #10
Презентація на тему «Корольов Сергій Павлович» (варіант 1) - Слайд #10

ГОЛОВНИЙ КОНСТРУКТОР
1946 р. Корольова призначають головним конструктором балістичних ракет і начальником відділу НДІ-88. Десять років праці, творчих мук, радісних звершень і злетів, утім, мало кому відомих. На все накладено гриф «цілком таємно». То була справді державна таємниця надзвичайної ваги і значення.
27 серпня 1957 р. здійснено запуск наддалекої міжконтинентальної багатоступінчастої балістичної ракети. Людство аплодує повідомленню про виведення 4 жовтня того ж року першого в історії штучного супутника Землі. 


Слайд #11
Презентація на тему «Корольов Сергій Павлович» (варіант 1) - Слайд #11

ГОЛОВНИЙ КОНСТРУКТОР
1946 р. Корольова призначають головним конструктором балістичних ракет і начальником відділу НДІ-88. Десять років праці, творчих мук, радісних звершень і злетів, утім, мало кому відомих. На все накладено гриф «цілком таємно». То була справді державна таємниця надзвичайної ваги і значення.
27 серпня 1957 р. здійснено запуск наддалекої міжконтинентальної багатоступінчастої балістичної ракети. Людство аплодує повідомленню про виведення 4 жовтня того ж року першого в історії штучного супутника Землі. 


Слайд #12
Презентація на тему «Корольов Сергій Павлович» (варіант 1) - Слайд #12

Під керівництвом головного конструктора С.Корольова створено перші космічні апарати серій «Луна», «Венера», «Марс», «Зонд», деякі супутники серії «Космос», а також проект космічного корабля «Союз». Він не обмежував своєї діяльності 


Слайд #13
Презентація на тему «Корольов Сергій Павлович» (варіант 1) - Слайд #13

14 січня 1966 р. Сергій Корольов, не доживши до 60 років, помер.


Слайд #14
Презентація на тему «Корольов Сергій Павлович» (варіант 1) - Слайд #14

14 січня 1966 р. Сергій Корольов, не доживши до 60 років, помер.


Слайд #15
Презентація на тему «Корольов Сергій Павлович» (варіант 1) - Слайд #15

Музей космонавтики імені Сергія Павловича Корольова
В 1970 році в м. Житомирі було відкрито меморіальний
будинок-музей академіка Сергія Павловича Корольова. А в 1987 році — Музей космонавтики імені Сергія Павловича Корольова.