Презентація на тему «Історія Іванівського району»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Історія Іванівського району» - Слайд #1

Історія
Іванівського району


Слайд #2
Презентація на тему «Історія Іванівського району» - Слайд #2

Виникла Іванівка в кінці XVIII ст. на землях майора Баранова.У першій половині XIX ст. населений пункт називався Малої Баранівкою. Село зростало за рахунок припливу селян, які втекли від жорстоких утисків поміщиків з центральних губерній Росії та України. За даними сьомий ревізії його населення в 1815 році становило 432 душі.
Іванівка


Слайд #3
Презентація на тему «Історія Іванівського району» - Слайд #3

У 1858 році власником містечка став шляхтич Ян Лемпер, і воно отримало назву Янівка.
Населення Янівці переважно було неписьменним. Царський уряд відпускало мізерні суми на народну освіту. У однокласній церковноприходській школі в 90-х роках XIX ст. з 237 дітей шкільного віку навчалося всього 40.


Слайд #4
Презентація на тему «Історія Іванівського району» - Слайд #4

На початку XX століття Іванівка була промисловим центром,відомим на всю область. 1977.У Іванівці працювали кілька промислових підприємств: олійниця, хлібо-і маслосирозаводі, харчокомбінат і побудований в дев'ятій п'ятирічці комбікормовий завод, що виробляв за добу 250-300 тонн високопоживних кормів. Своєю продукцією завод забезпечував тваринницькі ферми усього району.
У цеху Іванівського маслосироза-воду.


Слайд #5
Презентація на тему «Історія Іванівського району» - Слайд #5

Початок створення коноплянської сільської ради припадає на 1919 рік,коли ці землі стали володінням Росії. В першій половині ХІХ століття в наших степах, рятуючись від поневолення, селилися втікачі. Саме німецькі поселенці на початку ХІХ століття заснували с.Розенфельд (Трояндове поле), пізніше- с.Конопляне.


Слайд #6
Презентація на тему «Історія Іванівського району» - Слайд #6

Село Фріденфельд – село Силівка («Мирне поле») засноване німецькими колоністами в першій половині ХІХ століття.
Село, де сьогодні розташовано Шерово, також було засноване німецькими колоністами і називалось Ней-Гейм, пізніше сюди (1900 р.) переселилися переселенці з Болгарії, і село почало називатися Шарово (можливо, через прізвище одного із багатих переселенців – пана Шарова).


Слайд #7
Презентація на тему «Історія Іванівського району» - Слайд #7

Засноване наше село у 1926 році німецькими переселенцями,на території Яновського району. Самі німці назвали його-Феліксдорф.
Пізніше,за радянської влади,село було перейменоване на Курсакове.Тільки за незалежної України наше село здобуло сучасну назву-Богунове.
Богунове


Слайд #8
Презентація на тему «Історія Іванівського району» - Слайд #8

Дорого дісталась нашим солдатам перемога у війні... 19 солдатів поховано в с.Силівка, 10 - в Євгенівці, 20 – в Новомиколаївці, 210 – в Богуново. Є братські могили в с.Тарасівка, Люботаївка, Шерове.
Дорого дісталась нам перемога...


Слайд #9
Презентація на тему «Історія Іванівського району» - Слайд #9

В Іванівському районі проживає 27 200 чол. Налічується 159 фермерських господарства; 17 інших формувань.Головною окрасою нашого району-є наші школи.Найкращою школою визнана Богунівська ЗОШ-ДС.


Слайд #10
Презентація на тему «Історія Іванівського району» - Слайд #10

Наш район вже давно втратив своє промислове значення,він має лише споживче значення і є аким собі «спальним районом».
Але я вірю,що молодь підніме бувалу міць і могутність Іванівського району. І він процвітатиме,як у бувалі часи!