Презентація на тему «Історія комп’терной графіки»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Історія комп’терной графіки» - Слайд #1

Історія комп'терной графіки.
Підготувала
учениця другого курсу
природничого класу
Ніжинського ліцею
Ніжинської міської ради
при НДУ ім. М. Гоголя
Савченко Анна


Слайд #2
Презентація на тему «Історія комп’терной графіки» - Слайд #2

Этапи розвитку комп'ютерної графіки


Слайд #3
Презентація на тему «Історія комп’терной графіки» - Слайд #3

1940-1970р - час великих комп'ютерів (ера до персональних комп'ютерів). Графікою займалися тільки при виведенні на принтер. У цей період закладені математичні основи. Особливості: користувач не мав доступу до монітора, графіка розвивалася на математичному рівні і выводилась у вигляді тексту, що нагадує на великій відстані зображення. Графобудівники з'явилися наприкінці 60-х років і практично були не відомі.


Слайд #4
Презентація на тему «Історія комп’терной графіки» - Слайд #4

1971-1985р - з'явилися персональні комп'ютери, тобто з'явився доступ користувача до дисплеїв. Роль графіки різко зросла, але спостерігалося дуже низька продуктивність комп'ютера. Програми писалися на асемблері. З'явилося кольорове зображення (256). Особливості: цей період характеризувався зародженням реальної графіки. 


Слайд #5
Презентація на тему «Історія комп’терной графіки» - Слайд #5

1986-1990рр. - поява технології Multimedia (Мультимедіа). До графіку додалися обробка звуку та зображення, спілкування користувача з комп'ютером розширилося. Особливості: поява діалогу користувача з персональним комп'ютером; поява анімації і можливості виводити кольорове зображення.


Слайд #6
Презентація на тему «Історія комп’терной графіки» - Слайд #6

1991-2008 роках. - поява графіки нашого дня Virtual Reality. З'явилися датчики переміщення, завдяки яким комп'ютер змінює зображення за допомогою сигналів посилають на нього. Поява стереоочков (монітор на кожне око), завдяки високій швидкодії яких відбувається імітація реального світу. Уповільнення розвитку цієї технології з-за побоювання медиків, оскільки завдяки Virtual Reality можна дуже сильно порушити психіку людини, завдяки потужному впливу кольору на неї.


Слайд #7
Презентація на тему «Історія комп’терной графіки» - Слайд #7

Наукова графіка.
Наукова графіка - це напрям, яке з'явилося найпершим.
Призначення - візуалізація об'єктів наукових досліджень, графічна обробка результатів розрахунків, проведення обчислювальних експериментів з наочним поданням їх результатів.


Слайд #8
Презентація на тему «Історія комп’терной графіки» - Слайд #8

Ділова графіка.
Ділова графіка - технологія створення зображень із супроводжуючим текстом для потреб комерції.


Слайд #9
Презентація на тему «Історія комп’терной графіки» - Слайд #9

Конструкторська графіка.
Конструкторська графіка використовується в роботі інженерів-конструкторів, архітекторів, винахідників нової техніки. Цей вид комп'ютерної графіки є обов'язковим елементом САПР (систем автоматизації проектування). Засобами конструкторської графіки можна отримувати як плоскі зображення (проекції, перетину), так і просторові тривимірні зображення


Слайд #10
Презентація на тему «Історія комп’терной графіки» - Слайд #10

Ілюстративна графіка
Ілюстративна графіка - це довільне малювання і креслення на екрані комп'ютера. Пакети ілюстративній графіки відносяться до прикладного програмного забезпечення загального призначення. Найпростіші програмні засоби ілюстративної графіки називаються графічними редакторами


Слайд #11
Презентація на тему «Історія комп’терной графіки» - Слайд #11

Художня і рекламна графіка.


Слайд #12
Презентація на тему «Історія комп’терной графіки» - Слайд #12

Комп'ютерна анімація