Презентація на тему «Електронна пошта» (варіант 9)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Електронна пошта» (варіант 9) - Слайд #1

Електронна пошта
Що це? І як її використовувати?
Модно!
Сучасно!
Зручно!
Виконала:
Учениця 10-А класу
Качан Кароліна


Слайд #2
Презентація на тему «Електронна пошта» (варіант 9) - Слайд #2

Зміст:
Що таке електронна пошта?
Які ж переваги електронної пошти?
Що потрібно для електронної пошти?
Адреса електронної пошти. Що це?
Що таке клієнт сервер?
Сучасні поштові клієнти. Які вони?
Чи існують проблеми електронної пошти?
Фальшиві адреси відправника 
Романтична історія створення собачки
Собачка в інших країнах


Слайд #3
Презентація на тему «Електронна пошта» (варіант 9) - Слайд #3

Електронна пошта — це типовий сервіс відкладеного зчитування (off-line). Після відправлення повідомлення, як правило, у вигляді звичайного тексту, адресат отримує його на свій компьютер через деякий період часу, і знайомиться з ним, коли йому буде зручно
Що ж це таке – електронна пошта?


Слайд #4
Презентація на тему «Електронна пошта» (варіант 9) - Слайд #4

Які переваги електронної пошти?
електронною поштою повідомлення в більшості випадків доставляється набагато швидше, ніж звичайною
коштує це дешевше
для відправлення листа декільком адресатам не потрібно друкувати його в багатьох екземплярах, досить один раз ввести текст у комп'ютер
якщо потрібно перечитати, виправити отриманий або складений вами лист, або використати цитати з нього, це зробити легше, оскільки текст уже знаходиться в машині
зручніше зберігати велику кількість листів у файлі на диску, ніж у шухляді столу; у файлі легше також шукати
 і, нарешті, заощаджується папір


Слайд #5
Презентація на тему «Електронна пошта» (варіант 9) - Слайд #5

Що потрібно для електронної пошти?
Підключення до Інтернету.
Програма електронної пошти або служба веб-пошти
Адреса електронної пошти


Слайд #6
Презентація на тему «Електронна пошта» (варіант 9) - Слайд #6

Адреса електронної пошти? Що це?
В мережі Інтернет є багато сайтів та порталів, які надають послуги відкриття безкоштовних поштових скриньок з наданням електронних адрес (E-mail)
Іноземні поштові сервери:пошта від mail.ru – для реєстрації натисніть посилання “Регистрация в почте”пошта від Яндекс – для реєстрації натисніть посилання “Завести поштову скриньку”пошта від Рамблер – для реєстрації натисніть посилання “Завести почту“.пошта від GMail – для реєстрації натисніть посилання “Создайте аккаунт“.Українські поштові серверипошта від ukr.net – для реєстрації натисніть посилання “Регистрация“.пошта від meta.ua – для реєстрації натисніть посилання “Создать почтовый ящик”.пошта від i.ua – для реєстрації натисніть посилання “Реєстрація“.


Слайд #7
Презентація на тему «Електронна пошта» (варіант 9) - Слайд #7

Що таке клієнт-сервер?
Функціонування електронної пошти побудовано на принципі клієнт-сервер, стандартному для більшості мережевих сервісів. Для обміну листами з поштовим сервером, потрібна спеціальна програма-клієнт. Існує багато різних програм-клієнтів електронної пошти, які можуть відрізнятися окремими функціями, можливостями та інтерфейсом, в тому числі й такі, що працюють на сервері (в режимі on-line). Проте загальні функції у більшості пакетів однакові.


Слайд #8
Презентація на тему «Електронна пошта» (варіант 9) - Слайд #8

Сучасні поштові клієнти. Які вони?
До популярних поштових програм-клієнтів відносять:
Eudora Mail
Evolution
KMail
Mozilla Mail
Mozilla Thunderbird
Netscape Mail
Novell GroupWise
Opera Mail (M2)
Outlook
Outlook Express
TheBat!


Слайд #9
Презентація на тему «Електронна пошта» (варіант 9) - Слайд #9

Чи існують проблеми електронної пошти?
Основні протоколи передачі пошти (SMTP, РОРЗ, ІМАР4), як правило, не здійснюють надійної автентифікації, що дозволяє легко створити листи з фальшивими адресами. Жоден із цих протоколів не використовує криптографію, яка могла б гарантувати конфіден-ційність електронних листів. Хоча існують розширення цих протоко-лів, рішення про їх використання повинне бути прийняте як складова частина політики адміністрації поштового сервера. Деякі такі розширення використовують уже наявні засоби автентифікації, а інші дозволяють клієнтові й серверові погодити тип автенти-фікації, який використовуватиметься в цьому з'єднанні.


Слайд #10
Презентація на тему «Електронна пошта» (варіант 9) - Слайд #10

Фальшиві адреси відправника
Адресі відправника в електронній пошті Інтернету не можна довіряти, тому що відправник може вказати фальшиву зворотну адресу, або заголовок може бути модифікований у ході передачі листа, або відправник може сам з'єднатися з SMTP-портом на машині, від імені якої він хоче відправити лист, і ввести текст листа.


Слайд #11
Презентація на тему «Електронна пошта» (варіант 9) - Слайд #11

Романтична історія створення собачки 
 «Давним-давно, коли комп'ютери були великими, а дисплеї - виключно текстовими, жила-була популярна гра з немудрящий назвою« Adventure »(« Пригода »). Сенсом її була подорож по створеному комп'ютером лабіринту в пошуках скарбів і битви з шкідливими підземними тваринами. При цьому лабіринт на екрані був намальований символами «!», «+» І «-», а грає, скарби і ворожі монстри позначалися різними буквами і значками. Причому за сюжетом у гравця був вірний помічник - пес, якого можна було відправляти у катакомби на розвідку. І позначався він, звичайно ж, значком @ ». Чи це стало першопричиною загальноприйнятого нині назви, або, навпаки, значок був обраний тому, що вже так називався, - про це легенда мовчить. 


Слайд #12
Презентація на тему «Електронна пошта» (варіант 9) - Слайд #12

Як називають символ @ в інших країнах.
Болгарія - «кльомба» або «маймунско а» (мавпа А), Нідерланди - «apenstaartje» (мавпячий хвостик), Ізраїль - «штрудель» (вир), Іспанія - як і міра ваги «arroba», Франція - та ж міра ваги «arrobase»,  Україна - «равлик» (равлик), «песик» або «собака», «мавпочка» ( «мавпочка») Польща, Хрватія, Голландія, Румунія, Словенія - «malpa» (мавпа) Фінляндія - котячий хвіст. Греція - мало макаронів. Угорщина - черв'як, кліщ Латвія - et ( «пов»), запозичення з англійської. Литва - eta ( «ця»), запозичення з англійської з литовської морфеми в кінці.


Слайд #13
Презентація на тему «Електронна пошта» (варіант 9) - Слайд #13

Дякую за увагу 