Презентація на тему «Операційна система Windows»


Рейтинг презентації 4 на основі 3 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #1

Операційна система Windows


Слайд #2
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #2

Операційна система.
Операційна система(ОС) - це сукупність програм, яка забезпечує цілісне функціонування комп'ютера та його пристроїв при взаємодії з користувачем в процесі вирішення ним різних інформаційних завдань на комп'ютері.
17.03.2015
2


Слайд #3
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #3

Основі функції ОС :
Організація узгодженого виконання всіх процесів у комп'ютері.
Забезпечення зберігання інформації у зовнішній пам'яті і обмін з пристроями введення-виведення.
Реакція на помилки і аварійні ситуації.
Здійснення діалогу і спілкування з користувачем.


Слайд #4
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #4

Історія створення Windows
Історія Windows бере свій початок в 1986 році, коли з'явилася перша версія системи. Вона являла собою набір програм, що розширюють можливості існуючих операційних систем для більшої зручності в роботі. Найбільше поширення в нашій країні отримала система Windows 95. Її особливістю було можливість автоматичного налаштування додаткового обладнання комп'ютера, а так само можливість роботи з інтернетом. Розвиток Windows не стоїть на місці. Зараз найбільш поширені системи Windows XP і Windows Vista.


Слайд #5
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #5

Загальні характеристики
.
Windows - інтегрована програма. Під управлінням оболонки Windows можуть працювати не тільки спеціальні програми, розроблені для експлуатації в середовищі Windows, але і «звичайні» програми. Дана оболонка забезпечує ефективний і комфортабельний обмін інформацією між окремими програмами, що виконуються під її управлінням. Користувачів приваблює в середовищі Windows специфіка реалізованих в середовищі додатків. У фірмовій постачання Windows є кілька додатків. Вони чудово ілюструють можливості оболонки і забезпечують певний мінімальний сервіс


Слайд #6
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #6

Windows 1.0
Коли фірма Microsoft скликала прес-конференцію на виставці Comdex, що проходила в листопаді 1985 року в Лас-Вегасі, багато хто вважав цю подію останнім шансом, особливо після того як середовище Windows не була випущена, як було обіцяно, в червні того ж року. Прес-конференція плавно перетекла в презентацію нового продукту - Microsoft Windows 1.0


Слайд #7
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #7

Windows 9x/NT
Wndows - повсюдно поширена, по суті, стандартна багатозадачна операційна система для сучасних IBM - сумісних комп'ютерів. Існують два головних її сімейства: умовно кажучи, для домашнього використання (Windows версії 3.1, 3.11, 95, 98 і me) і для професійних застосувань ( Windows NT версії 3.5, 4.0, 2000 і ХР). Системи першого типу ставлять, звичайно ж, не тільки на домашніх комп'ютерах, але і в більшості установ, фірм, інститутів. NT ж використовують тоді, коли хочуть створити локальну або глобальну мережу підприємства або навчального закладу (втім, тут у Windows NT є серйозні конкуренти ) або коли необхідно забезпечити підвищену стійкість системи, що, взагалі кажучи, бажано для всіх, але для професіоналів просто життєво необхідно.З точки зору прийомів роботи, виду екрана і вікон, кнопок і меню системи обох сімейств дуже схожі. Так що якщо ви вмієте працювати в Windows 95, то і в NT 4.0 у вас особливих проблем не виникає . А якщо освоїли Windows 98 і Мо , то в Win 2000 можете і зовсім ніякої різниці не помітити .


Слайд #8
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #8

Ні, дещо зауважимо: 98-й і Мо частенько зависають, видають малозрозумілі збої, після яких доводиться перезавантажуватися, а 2k і ХР. цього нічого не роблять. Фірма Microsoft збирається поступово перевести всіх домашніх користувачів на нову технологію (NT в перекладі - New Technology), для чого, і були створені системи Windows 2000 , а потім - ХР. Розробка «старої технології» припинено через Millennium'розум нічого вже не буде. Системи першого покоління (Windows 3.1 і 3.11, а також NT 3.5), вельми популярні середині 90-х років, практично вимерли .


Слайд #9
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #9

Windows XP
Вона була випущена 25 жовтня 2001 року і є розвитком Windows 2000 Professional. Назва XP походить від англ. experience (досвід). Назва увійшла в практику використання, як професійна версія.


Слайд #10
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #10

Деякими з найбільш помітних поліпшень у Windows XP в порівнянні з Windows 2000 є:Нове оформлення графічного інтерфейсу, включаючи більш округлі форми і плавні кольору; а також додаткові функціональні поліпшення (такі, як можливість подання папки у вигляді слайд-шоу в провіднику Windows).Можливість швидкого перемикання користувачів, що дозволяє тимчасово перервати роботу одного користувача і виконати вхід в систему під іменем іншого користувача, залишаючи при цьому програми, запущені першим користувачем, включеними.


Слайд #11
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #11

Функція «віддалений помічник», яка дозволяє досвідченим користувачам і технічного персоналу підключатися до комп'ютера з операційною системою Windows XP по мережі для вирішення проблем. При цьому допомагає користувач може бачити вміст екрану, вести бесіду (з дозволу віддаленого користувача) брати управління у свої руки.Програма відновлення системи, призначена для повернення системи в певний попередній стан (ця функція є розвитком аналогічної програми, включеної в Windows ME), а також поліпшення інших способів відновлення системи. Так, при завантаження останньої вдалої конфігурації завантажується також і колишній набір драйверів, що дозволяє в ряді випадків легко відновити систему за проблеми, що виникли в результаті встановлення драйверів; можливість відкоту драйверів і т. д.


Слайд #12
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #12

Windows Vista
Windows Vista вийшла через 5 років після XP. Нова система підтримує як 32-, так і 64-розрядні системи (ми працювали з 32-розрядною версією), має вдосконалені механізми для роботи з мобільними пристроями, а також можливості по управлінню і обслуговуванню великої кількості комп'ютерів у великих компаніях.Vista буде на 15 % швидше, ніж Windows XP, запускати додатки. Завантаження Vista буде відбуватися наполовину швидше; настільки ж скоротиться кількість перезавантажень, виконуваних при установці оновлень. Час виходу операційної системи з режиму очікування складе всього 2 с. Крім того, за оцінками Microsoft, міграція на нову ОС зажадає на три чверті менше часу, а на її установку системний адміністратор витратить всього близько


Слайд #13
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #13

Великий плюс цієї системи в тому, що 32- і 64-розрядні версії розробляються одночасно. Так що користувачі, що працюють з більш вимогливими додатками, отримують відповідну всім вимогам 64-розрядну систему. Втім, є у неї поки і великий недолік:64-розрядні операційні системи все ще не мають належної підтримки з боку виробників апаратних компонентів, так як багато з них ще не випустили драйверів для свого обладнання.


Слайд #14
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #14

Windows 7
Операційна система надійшла в продаж 22 жовтня 2009 року, менше ніж через три роки після випуску попередньої операційної системи, Windows Vista. До складу Windows 7 увійшли як деякі розробки, виключені з Windows Vista, так і нововведення в інтерфейсі і вбудованих програмах. Зі складу Windows 7 були виключені гри Inkball, Ultimate Extras; додатки, що мають аналоги в Windows Live (Пошта Windows, Календар Windows та інші), технологія Microsoft Agent, Windows Meeting Space; з меню «Пуск» зникла можливість повернутися до класичного меню і автоматична пристыковка браузер і клієнт електронної пошти.


Слайд #15
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #15

Windows 7 підтримує псевдоніми для папок на внутрішньому рівні. Наприклад, папка Program Files в деяких локалізованих версіях Windows була переведена і відображалась з переведеним ім'ям, однак на рівні файлової системи залишалася англомовної.Нова версія DirectX 11, вперше випущена саме у складі цієї операційної системи, має наступні покращення: додано підтримку нових обчислювальних шейдерів, можливість багатопотокового рендеринга, покращено тесселяція, з'явилися нові алгоритми компресії текстур і ін.Програвач Windows Media Player 12 отримав новий інтерфейс і став воістину «всеїдним», на відміну від попередника, якому вимагалося велика кількість кодеків для відтворення.


Слайд #16
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #16

Переваги Windows
1. Зручність і підтримка пристроїв. 2. Єдиний користувальницький інтерфейс. 3. Підтримка шрифтів.4. Підтримка мультимедіа.5. Багатозадачність6. Засоби обміну даними7. Можливості для розробників


Слайд #17
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #17

Недоліки Windows
Головний недолік Windows для користувачів полягає в тому, що описані переваги Windows досягаються за рахунок значного збільшення навантаження на апаратні засоби комп'ютера.Windows не є універсальним рішенням, придатним для всіх користувачів і на всі випадки життя.Має свої негативні сторони і програмування під Windows. Справа в тому, що Windowsв примусовому порядку примушує програмістів використовувати засоби програмного інтерфейсу Windows (API) 600 функцій.


Слайд #18
Презентація на тему «Операційна система Windows» - Слайд #18

Висновок
Windows-найпоширеніша операційна система, і для більшості користувачів вона найбільш підходить через свою простоту, непоганого інтерфейсу, прийнятної продуктивності і величезної кількості прикладних програм для неї.