Презентація на тему «Суперкомп’ютери у світі»


Рейтинг презентації 4 на основі 4 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Суперкомп’ютери у світі» - Слайд #1

Суперкомп'ютериу світі
Підготував Розмаїтий Дмитро, 8-Б клас


Слайд #2
Презентація на тему «Суперкомп’ютери у світі» - Слайд #2

Самі потужні комп'ютери
Недавно була опублікована чергова, 39 за рахунком, редакція списку TOP500. Як завжди, найбільшу кількість систем в списку по-будовано на мікропроцесорах AMD, IBM і Intel. Говорячи точніше, 372 позиції списку належать суперкомп'ютерам на процесорах Intel, 63 - на процесорах AMD, 58 - на процесорах IBM.


Слайд #3
Презентація на тему «Суперкомп’ютери у світі» - Слайд #3

8 рекордсменів
Sequoia
K Computer
IBM BlueGene/Q
SuperMUC
Tianhe-1A
Cray XK6
IBM BlueGene/Q
IBM BlueGene/Q


Слайд #4
Презентація на тему «Суперкомп’ютери у світі» - Слайд #4

Sequoia
Новий штатівський суперкомп'ютер планують застосовувати для обробки математичних формул моделювання ядерної зброї, що допоможе повністю відмовитися від тестових випробувань під землею. Дана машина здатна виробляти обчислення, на які пішло б близько трьохсот двадцяти років роботи групи людей з 6700000000 фахівців, що роблять обчислення на звичайних калькуляторах.


Слайд #5
Презентація на тему «Суперкомп’ютери у світі» - Слайд #5

2. K Computer
Ця обчислювальна система здатна здійснювати 8,16 млрд операцій на секунду. K Computer більш ніж утричі випередив за продуктивністю попереднього лідера - китайський комп'ютер Tianhe-1A. Проект зі створення суперкомп'ютера оцінюється у 975 млн євро.


Слайд #6
Презентація на тему «Суперкомп’ютери у світі» - Слайд #6

3. IBM BlueGene/Q
Конструкція включає кілька шаф, в кожному з яких є базова плата, до якої підключено 16 вузлових плат, до кожної з яких, в свою чергу, підключено 32 обчислювальних плати. У загальній складності, шафа вміщує 1024 процесора або 16384 обчислювальних ядер.


Слайд #7
Презентація на тему «Суперкомп’ютери у світі» - Слайд #7

4. SuperMUC
Він здатний виконувати три більярда операцій в секунду, тобто має потужність три петафлопса. Понад 155000 обчислювальних ядер функціонують в шафах заввишки майже два метри, з'єднаних один з одним багатокіло-метровими кабельними лініями. Об'єм оперативної пам'яті SuperMUC складає 324 Тбайт, а для архівування даних використовується 30 петабайт.


Слайд #8
Презентація на тему «Суперкомп’ютери у світі» - Слайд #8

5. Tianhe-1A
Без GPU 2,5-петафлопсний комп'ютер характеризувався б величезною споживаною потужністю - не менше 12 МВт. Завдяки використанню гетерогенної архітектури, розробникам вдалося знизити енергоспоживання втричі - до 4,04 МВт. Зекономленої енергії достатньо для забезпечення електроживленням більше п'яти тисяч будинків.


Слайд #9
Презентація на тему «Суперкомп’ютери у світі» - Слайд #9

6. Cray XK6
За оцінкою розробника, продуктивність гібридної системи може нарощуватися до рівня, який перевищує 50 петафлопс (petaflops - 1 000 000 000 000 000 операцій з плаваючою комою в секунду). Розкрити потенціал продуктивності допомагає уніфікована середу розробки ПЗ для x86/GPU.


Слайд #10
Презентація на тему «Суперкомп’ютери у світі» - Слайд #10

Light Touch
Компанія Light Blue Optics анонсувала свій перший продукт - інтерактивний проектор, який перетворює будь-яку поверхню в сенсорний екран діагоналлю 10 дюймів.
Десятидюймовий сенсорний екран з WVGA-дозволом з'являється абсолютно на будь-якій рівній поверхні завдяки голографічного лазерної проекційної технології, що є розробкою компанії LBO.
Взаємодія з екраном здійснюється так само, як і зі звичайними гаджетами начебто КПК або мобільних телефонів: за допомогою пальців, рух яких відстежується інфрачервоної сенсорною системою.


Слайд #11
Презентація на тему «Суперкомп’ютери у світі» - Слайд #11

Light Touch
Для роботи Light Touch використовує Adobe Flash Lite 3.1. У пристрій вбудовано WiFi-і Bluetooth-антени. Так само проектор оснащений 2 Гб флеш-пам'яті, роз'ємом для microSD-карт з можливістю розширення до 32 Гб і батареєю, заряду якої, за заявою розробників, вистачить на дві години безперервної роботи.Компанія Light Blue Optics анонсувала свій перший продукт - інтерактивний проектор, який перетворює будь-яку поверхню в сенсорний екран діагоналлю 10 дюймів.


Слайд #12
Презентація на тему «Суперкомп’ютери у світі» - Слайд #12

Light Touch
Десятидюймовий сенсорний екран з WVGA-дозволом з'являється абсолютно на будь-якій рівній поверхні завдяки голографічного лазерної проекційної технології, що є розробкою компанії LBO.
Взаємодія з екраном здійснюється так само, як і зі звичайними гаджетами начебто КПК або мобільних телефонів: за допомогою пальців, рух яких відстежується інфрачервоної сенсорною системою.


Слайд #13
Презентація на тему «Суперкомп’ютери у світі» - Слайд #13

Для роботи Light Touch використовує Adobe Flash Lite 3.1. У пристрій вбудовано WiFi-і Bluetooth-антени. Так само проектор оснащений 2 Гб флеш-пам'яті, роз'ємом для microSD-карт з можливістю розширення до 32 Гб і батареєю, заряду якої, за заявою розробників, вистачить на дві години безперервної роботи.
Light Touch
Фахівці японської компанії Fujitsu розробили найпотужніший за продуктивністю комп'ютер у світі, повідомляє японська газета Nihon Keizai з посиланням на дані рейтингу 500 найпотужніших обчислювальних систем на планеті.


Слайд #14
Презентація на тему «Суперкомп’ютери у світі» - Слайд #14

ESC 1000
Компанія Asus представила свій перший суперкомп'ютер ESC 1000 продуктивністю до 1,1 терафлопа (трильйона операцій за секунду), повідомляє IDG News.
ESC 1000 виконаний у формі-факторі корпусу для звичайного персонального комп'ютера й заснований на трьох графічних процесорах Nvidia Tesla C1060.
Як процесор у суперкомп'ютері від Asus буде використовуватися серверний Intel Xeon W3580 з тактовою частотою 3,33 гігагерца. Також в ESC 1000 буде 24 гігабайти пам'яті DDR3 і відеокарта Nvidia Quadro FX5800.


Слайд #15
Презентація на тему «Суперкомп’ютери у світі» - Слайд #15

Sequoia
Нова машина здатна за годину зробити обчислення, на які б витратили 320 років і зусилля 6,7 мільярдів осіб, якщо б ті використовували стандартні калькулятори. Якщо порівняти перше і друге місця з цього списку, то Sequoia в 1,55 швидший за модель, випущену Fujitsu, і в ньому використовується 1,5 млн. процесорів, що більш ніж удвічі перевищує аналогічний показник японського конкурента.
Серед переваг комп'ютера IBM також відзначають менше енергоспоживання — 7,9 мегават проти 12,6 мегават Fujitsu.


Слайд #16
Презентація на тему «Суперкомп’ютери у світі» - Слайд #16

У битві лабораторій американського Міністерства енергетики, суперкомп'ютер Titan лабораторії Oak Ridge відібрав титул найпотужнішого у колишнього лідера списку Top500 Sequoia з лабораторії Lawrence Livermore.
«Заряджений» новими відео-прискорювачами NVidia K20x та вузлами XK7 компанії Cray Titan показав 17,6 ПФлопс продуктивності у Linpack проти 16,3 ПФлопс Sequoia.
Схоже, Titan також забере у Sequoia та платформи Blue Gene/Q титул найбільш енергоефективного комп'ютера. Суперзірка з Оук Рідж дає 2,12 ГФлопс/Вт, перевершуючи показник Sequoia 2,1 ТФлопс/Вт. Це, однак, неофіційні результати, остаточний список Green500 буде оголошено у кінці цього тижня.
Titan