Презентація на тему «Основи векторної графіки»


Рейтинг презентації 3.45 на основі 22 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Основи векторної графіки» - Слайд #1

Презентація на тему:«Основи векторної графіки»


Слайд #2
Презентація на тему «Основи векторної графіки» - Слайд #2

Векторна графіка - це створення зображення з сукупності геометричних примітивів (точок, ліній, кривих), тобто об'єктів, які можна описати математичним рівнянням. На відміну від растової графіки, яка подає зображення, як набір пікселів(точок).


Слайд #3
Презентація на тему «Основи векторної графіки» - Слайд #3

Векторні об'єкти завжди мають шлях, що визначає їх форму. Якщо шлях є замкненим, тобто кінцева точка співпадає з початковою, об'єкт має внутрішню ділянку, яка може бути заповненою кольором або іншими об'єктами. Всі шляхи містять два компонента: сегменти та вузли Шлях являє собою маршрут, що з'єднує початкову та кінцеву точку. Сегмент - окрема частина шляху, може бути як прямою, так і кривою лінією.Вузол - початкова або кінцева точка сегмента.


Слайд #4
Презентація на тему «Основи векторної графіки» - Слайд #4

Основним елементом є лінія, яка характерезується формою Найчастіше використовується для побудови: 1. логотипу2. графічного знаку3. орнаменту


Слайд #5
Презентація на тему «Основи векторної графіки» - Слайд #5

Математичні основи векторної графіки Різні об'єкти мають різні способи представлення. Точка. Об'єкт на площині представляється двома числами (х, у) відносно початку координат. Пряма лінія. Їй відповідає рівняння у = kx+b. Вказавши параметри k та b можна створити пряму лінію у відомій системі координат. Сегмент прямої. Для опису потрібно додатково вказати параметри х1 та х2, відповідно початку та кінця відрізку. Криві лінії. За допомогою кривих створюється контур об'єкта, всередині якого може бути заповнений (любий колір, штрихування або зображення). У векторних редакторів є засоби застосування ефектів до простих об'єктів (відтінювання, витискування, викривлення, прозорість тощо)


Слайд #6
Презентація на тему «Основи векторної графіки» - Слайд #6

Переваги векторної графіки1.Невеликі за розміром файли, оскільки зберігається не зображення, а лише його основні дані, використовуючи які, програма відновлює зображення;2. Розмір об'єктів та опис колірних характеристик майже не збільшує розміри файлу;3. Об'єкти легко трансформуються. Редагуючи векторний об'єкт, можна змінити властивості ліній, з яких складається зображення. Можна пересувати об'єкт, змінювати його розміри, форму та колір, не впливаючи на якість зображення4. Векторна графіка не залежить від роздільчості, тобто векторні об'єкти відтворюють на пристроях з різною роздільчістю без втрати якості зображення; 5. Векторна графіка може містити в собі фрагменти растрової графіки, які перетворюються в об'єкти, але мають обмеження у їх обробці; 6. У програмах векторної графіки є розвинуті засоби інтеграції зображення та тексту. Єдиний підхід до них обумовлює створення кінцевого продукту. Векторні програми незамінні там, де принципове значення має збереження чітких контурів, а саме: - повноколірні ілюстрації; - складні креслення; - логотипи та емблеми; - мультиплікація.


Слайд #7
Презентація на тему «Основи векторної графіки» - Слайд #7

Векторні графічні редактори Векторні графічні зображення є оптимальним засобом для зберігання високоточних графічних об'єктів (креслення, схеми тощо), для котрих має значення наявність чітких контурів. З векторною графікою Ви зустрічаєтесь, коли працюєте з системами комп'ютерного креслення та автоматизованого проектування.До векторних графічних редакторів відноситься графічний редактор, вбудований у текстовий редактор Word. Серед професійних векторних графічних систем найбільш поширені CorelDRAW і Adobe Illustrator. Важливо також, що векторні графічні зображення можуть бути збільшені або зменшені без втрати якості.Найпопулярнішими прикладними програмами є продукти фірм:Corel - CorelDraw,Adobe - Illustrator,Macromedia - FreeHand,стандартний додаток у MS Office - Word Editor.


Слайд #8
Презентація на тему «Основи векторної графіки» - Слайд #8

Підготувалаучениця 10 класуСтефанків Зоряна