Презентація на тему «Алюміній» (варіант 7)


Рейтинг презентації 4.75 на основі 4 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Алюміній» (варіант 7) - Слайд #1

Алюміній-крилатий метал.
Виконала група учнів 10-А класу
У складі якої : Проданчук Олег, Пасічник Таня, Сторчеусов Віталій, Романова Аліна,
Гриценко Даша.


Слайд #2
Презентація на тему «Алюміній» (варіант 7) - Слайд #2

Алюмі́ній (Al)— хімічний елемент III групи періодичної системи, його атомний номер 13, відносна атомна маса 26,9815. В природі існує єдиний стабільний ізотоп 27Al. Третій за вмістом елемент (і найпоширеніший метал) земної кори (після кисню і кремнію), що становить приблизно 8% від її маси.
Визначення


Слайд #3
Презентація на тему «Алюміній» (варіант 7) - Слайд #3

Алюміній сьогодні активно використовується в автомобіле-, судно-та авіабудуванні, в холодильній та харчової промисловості, у виробництві побутових предметів і так далі.Також широко застосовується алюміній в будівництві. Це на пряму пов'язане з його видатними якостями.
Використання Алюмінію


Слайд #4
Презентація на тему «Алюміній» (варіант 7) - Слайд #4

Так, метал алюміній володіє відносно невеликою вагою, він стійкий до атмосферних впливів, на ньому не з'являється іржа та корозія. При цьому даний матеріал добре піддається обробці і легко приймає потрібну форму. Завдяки своїй характеристиці, а також розвитку хімічної, термічної і механічної обробки, метал алюміній сьогодні поступово витісняє мідь і сталевий прокат.
Характеристика


Слайд #5
Презентація на тему «Алюміній» (варіант 7) - Слайд #5

Використання алюмінію в будівництві, в першу чергу, обумовлено його високими антикорозійними властивостями. При цьому метал алюміній застосовується не тільки в спорудах, що експлуатуються в умовах особливо агресивних середовищ, але і в самих звичайних умовах, де конструкції зазнають на собі негативний вплив атмосферних опадів.
Алюміній у будівництві


Слайд #6
Презентація на тему «Алюміній» (варіант 7) - Слайд #6

Яскравими прикладами використання алюмінію у будівництві є: вікна, двері, торгові кіоски і павільйони, ажурні перекриття зимових садів, фольга, використовувана як відбивач на теплоізоляційних виробах, офісні перегородки, радіатори, агатофункціональні алюмінієві профілі тощо.
Приклади використання алюмінію в будівництві


Слайд #7
Презентація на тему «Алюміній» (варіант 7) - Слайд #7

 
«Крилатий метал»


Слайд #8
Презентація на тему «Алюміній» (варіант 7) - Слайд #8

Сучасна авіаційна техніка - це техніка для тривалої експлуатації (понад 40 000 льотних годин). Її вироби знаходяться під впливом циклічних навантажень, температури та атмосферного середовища. Саме тому для авіабудування використовують витривалий, пластичний метал – алюміній.
Причини використання


Слайд #9
Презентація на тему «Алюміній» (варіант 7) - Слайд #9

Основна перевага при впровадженні алюмінію і його сплавів в порівнянні зі сталлю - зниження маси суден,яка може досягати 50 ... 60%. В результаті представляється можливість підвищити вантажопідйомність судна або поліпшити його тактико - технічні характеристики .
Основна перевага при впровадженні алюмінію


Слайд #10
Презентація на тему «Алюміній» (варіант 7) - Слайд #10

В даний час тривають суперечки та дослідження в галузі впливу алюмінію на здоров'я людини. Раніше наводилися наукові факти залежності споживання алюмінію і хворобою Альцгеймера, однак недавні дослідження спростували вплив алюмінію на розвиток даної хвороби, а надлишок алюмінію в мозку жертв пояснювався як наслідок хвороби, а не її причина.
Вплив Алюмінію на здоров'я людини


Слайд #11
Презентація на тему «Алюміній» (варіант 7) - Слайд #11

У електротехнічній промисловості без алюмінію і його сплавів не обійтися при виробництві кабелів, конденсаторів, шинопроводів , випрямлячів змінного струму. Алюміній використовується не тільки як провідниковий матеріал для передачі електроенергії на значні відстані. Не так давно, завдяки корозійної стійкості і легкості, стали застосовувати алюмінієві сплави для опор ліній електропередач.
Застосування в електротехніці


Слайд #12
Презентація на тему «Алюміній» (варіант 7) - Слайд #12

•tв ювелірній промисловості, для виробництва біжутерії;
•tв скловарінні (використовується фосфат, фторид і оксид алюмінію);
•tв ракетній техніці, в якості пального компонента в твердому паливі;
•tу виробництві посуду.
Інші застосування алюмінію:


Слайд #13
Презентація на тему «Алюміній» (варіант 7) - Слайд #13

Алюмінієва галузь є однією з основних підгалузей кольорової металургії України. Обсяги виробництва алюмінію і алюмінієвих сплавів на сьогоднішній день складають близько 200 тис.
Алюмінієва галузь України


Слайд #14
Презентація на тему «Алюміній» (варіант 7) - Слайд #14

Основу алюмінієвої промисловості України складають три підприємства: ООО «Миколаївський глиноземний завод» (МГЗ), ВАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» (ЗАлК), СП «Інтерсплав».
Основа алюмінієвої промисловості України


Слайд #15
Презентація на тему «Алюміній» (варіант 7) - Слайд #15

Дякуємо за увагу