Презентація на тему «Сульфатна кислота» (варіант 2)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Сульфатна кислота» (варіант 2) - Слайд #1

Сульфатна кислота


Слайд #2
Презентація на тему «Сульфатна кислота» (варіант 2) - Слайд #2

Фізичні властивості
Сульфатна кислота - безбарвна оліїста рідина без запаху, майже удвічі важча за воду, необмежено розчиняється у воді, тобто може змішуватися з нею у будь-яких співвідношеннях, надзвичайно гігроскопічна (активно вбирає вологу). Розчинення сульфатної кислоти у воді супроводжується виділенням великої кількості теплоти, що може призвести до закипання води та розбризкування кислоти, тому розчиняти кислоту треба надзвичайно обережно.


Слайд #3
Презентація на тему «Сульфатна кислота» (варіант 2) - Слайд #3

Пам'ятайте: не можна воду доливати до концентрованої сульфатної кислоти! Для розбавлення кислоту треба доливати до води невеликими порціями.


Слайд #4
Презентація на тему «Сульфатна кислота» (варіант 2) - Слайд #4

Хімічні властивості
Розбавлена сульфатна кислота виявляє всі хімічні властивості кислот: дисоціює на йони у водних розчинах (оскільки кислота двохосновна, то дисоціація проходить за двома ступенями), взаємодіє з металами, що стоять в ряду активності до водню, взаємодіє з основними оксидами, основами, солями.


Слайд #5
Презентація на тему «Сульфатна кислота» (варіант 2) - Слайд #5

У реакціях з металами окиснювальні властивості концентрованої сульфатної кислоти проявляються в тому, що водень не виділяється, а утворюється сіль сульфатної кислоти, вода та один із продуктів відновлення Сульфуру .


Слайд #6
Презентація на тему «Сульфатна кислота» (варіант 2) - Слайд #6

Дисоціація у водному розчині йде в декілька етапів:


Слайд #7
Презентація на тему «Сульфатна кислота» (варіант 2) - Слайд #7

Обвуглення паперу сульфатною кислотою


Слайд #8
Презентація на тему «Сульфатна кислота» (варіант 2) - Слайд #8

Застосування сульфатної кислоти
Застосування сульфатної кислоти дуже широке і різноманітне. Головним споживачем її є виробництво мінеральних добрив — суперфосфату і сульфату амонію, а також нафтова промисловість для очистки газу, мінеральних масел та інших нафтопродуктів. У хімічній промисловості цю кислоту застосовують при виробництві барвників, штучного волокна, залізного купоросу, мідного купоросу і інших продуктів.


Слайд #9
Презентація на тему «Сульфатна кислота» (варіант 2) - Слайд #9