Презентація на тему «Мінеральні добрива» (варіант 8)


Рейтинг презентації 3.75 на основі 4 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Мінеральні добрива» (варіант 8) - Слайд #1

Проектна тему:
"Мінеральні добрива: позитивні та негативні наслідки застосування"


Слайд #2
Презентація на тему «Мінеральні добрива» (варіант 8) - Слайд #2

„Природа – такий же унікум, як картина Рафаеля. Знищити її легко, відновити НЕМОЖЛИВО !!!”


Слайд #3
Презентація на тему «Мінеральні добрива» (варіант 8) - Слайд #3

Завдання проекту:
1)Дати детальне визначення поняття “мінеральні добрива”.2)Пояснити процес утворення і відкладання мінеральних добрив у продуктах харчування.3)Класифікувати впливи мінеральних добрив на позитивні і негативні.


Слайд #4
Презентація на тему «Мінеральні добрива» (варіант 8) - Слайд #4

Добрива – це органічні і неорганічні сполуки природного або промислового походження, що дають змогу поліпшувати живлення рослин та підвищувати родючість грунтів.Мінеральні добрива містять поживні речовини в вигляді різних мінеральних солей. Мінеральні добрива поділяють на дві групи:промислові: азотні, фосфорні, калійні, складні і мікродобрива;місцеві – попіл, вапно.


Слайд #5
Презентація на тему «Мінеральні добрива» (варіант 8) - Слайд #5

АЗОТНІ ДОБРИВА


Слайд #6
Презентація на тему «Мінеральні добрива» (варіант 8) - Слайд #6

Фосфорні добрива


Слайд #7
Презентація на тему «Мінеральні добрива» (варіант 8) - Слайд #7

Калійні добрива


Слайд #8
Презентація на тему «Мінеральні добрива» (варіант 8) - Слайд #8

Застосування мінеральних добрив
Нині виробництво продуктів харчування, зокрема рослинного походження, турбує все людство. З роками посівних площ стає все менше і менше, а наявні збіднюються на вміст елементів живлення. Вийти з такої критичної ситуації дає змогу раціональне використання добрив. Найчастіше добрива вносять у грунт під час оранки, хоча практикують і прикореневе підживлення в період активної вегетації. Щоб добрива приносили найбільше користі, потрібно знати, коли та які добрива найкраще використовувати, який спосіб внесення обрати, як узгодити час внесення добрива з погодними умовами та багато чого іншого. Але сьогодні багато людей нехтують цими принципами і внесення мінеральних добрив стає не тільки позитивним, а й негативним.


Слайд #9
Презентація на тему «Мінеральні добрива» (варіант 8) - Слайд #9

Позитивні та негативні наслідки застосування мінеральних добрив
Позитивні сторони:1)Позитивний вплив на водно-фізичні властивості грунту.2)Підвищення врожайності3)Підвищення стійкості сільськогосподарських культур до несприятливих кліматичних умов.
Негативні сторони:1)При надлишку мінеральних добрив якість плодів зменшується2)Зниження процесу засвоєння рослинами мікроелементів3)Порушення природного циклу кругообігу природних речовин


Слайд #10
Презентація на тему «Мінеральні добрива» (варіант 8) - Слайд #10

Чи знаєте ви що?
1)Основними центрами виробництва азотних добрив в Україні є Запоріжжя, Горлівка, Лисичанськ і Дніпродзержинськ.2)Для кращого транспортування, зберігання та роботи добрива випускають у гранульованому вигляді.3)Мінеральні добрива, які містять іон амонію, не варто змішувати з вапном, тому що нітроген втрачається у вигляді леткого амоніаку.4)Тривіальні назва калійної селітри – індійська, натрієвої – чилійська, кальцієвої – норвезька. Назва походить від місця, де знаходяться потужні природні родовища цих речовин.


Слайд #11
Презентація на тему «Мінеральні добрива» (варіант 8) - Слайд #11

Висновки
Отже, як ми бачимо, роль мінеральних добрив досить значна у нашому житті. Але головним завданням, яке стоїть перед нами, є раціональне та правильне використання цих речовин.


Слайд #12
Презентація на тему «Мінеральні добрива» (варіант 8) - Слайд #12

Роботаучениці 10-А класуЛітинської СЗШ 1-3 ст №1Муляревич Олени
2013 н.р.