Презентація на тему «Нафтопереробна промисловість України»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Нафтопереробна промисловість України» - Слайд #1

Нафтопереробна промисловість України


Слайд #2
Презентація на тему «Нафтопереробна промисловість України» - Слайд #2

Сучасна нафтопереробна промисловість України
Сучасна нафтопереробна промисловість України представлена шістьма нафтопереробними заводами загальною потужністю первинної переробки 51 — 54 млн т нафти на рік (це перевищує аналогічні потужності Польщі, Угорщини, Чехії та Словаччини взяті разом). Найпотужніші підприємства нафтопереробної промисловості України розташовані в Кременчуку, Лисичанську і Херсоні.


Слайд #3
Презентація на тему «Нафтопереробна промисловість України» - Слайд #3

Основні поставки нафти — з Росії, Казахстану та вітчизняні. Загальна довжина магістральних газопроводів — 35 тис. км, нафтопроводів — 4 тис. км. Україна має 12 підземних сховищ газу, що за своїм об'ємом є найбільшими в Європі. Науково-технічне забезпечення Н.к. в Україні здійснюють 17 науково-дослідних та проектних інститутів. Діють Українська нафтогазова академія, профільні вищі навчальні заклади.


Слайд #4
Презентація на тему «Нафтопереробна промисловість України» - Слайд #4

Найбільшого розвитку нафтова промисловість досягла в роки дев'ятої п'ятирічки. Так, максимального рівня видобутку нафти й газового конденсату (14,5 млн. т.) було досягнуто у 1972 р. Потім обсяги видобутку нафти стали скорочуватися, і зараз вони становлять близько 4 млн. т. за рік. Тільки за 1990—1997 рр. видобуток нафти в Україні знизився майже на 22%.


Слайд #5
Презентація на тему «Нафтопереробна промисловість України» - Слайд #5

Кременчугський НПЗ
Кременчугський НПЗ розташований в однойменному місті Полтавської області і є головним підприємством ПАТ "Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта». Завод розпочав роботу у 1961 році, і перебував у державній власності до 1994 року, коли була створена спільна українсько-татарська компанія. Україна тоді передала до статутного фонду Кременчуцький НПЗ, а Татарстан — акції добувних компаній і грошові кошти.


Слайд #6
Презентація на тему «Нафтопереробна промисловість України» - Слайд #6

Потужності заводу дозволяють переробляти 18,6 млн. т сировини на рік. Нафта надходить на підприємство переважно нафтопроводами Гнідинці — Глинсько-Розбишівське — Кременчук (сировина східноукраїнського походження), Самара — Головашівка — Кременчук та Самара — Лисичанськ — Кременчук (сировина з Росії та Казахстану), а також залізничним транспортом. Використовується також азербайджанська нафта.


Слайд #7
Презентація на тему «Нафтопереробна промисловість України» - Слайд #7

Лисичанський НПЗ
Лисичанський нафтопереробний завод - основний переробний актив міжнародного холдингу "ТНК-ВР" в Україну. Підприємство вважається наймолодшим нафтопереробним заводом у країні - його перша черга здана в експлуатацію в жовтні 1976 року.


Слайд #8
Презентація на тему «Нафтопереробна промисловість України» - Слайд #8

Розташований в місті Лисичанськ Луганської області. Підприємство є наймолодшим з нафтопереробних заводів України. Завод було орієнтовано на забезпечення темними нафтопродуктами ТЕЦ Донбасу, а також на задоволення потреб у світлих нафтопродуктах (бензині та дизельному паливі) Краснодарського і Ставропольського краю.


Слайд #9
Презентація на тему «Нафтопереробна промисловість України» - Слайд #9

Херсонський НПЗ
Сьогодні на українській ринку нафтопереробки є багатообіцяючий проект - Херсонський НПЗ. Не дивлячись на те, що там сьогодні завод - не завод, а майданчик під завод, там є трубопровід, вихід до моря, є непогана база для первинної переробки. За наявності гарних інвестицій, близько 1 млрд дол. на будівництво цього НПЗ, а потрібно добудувати 70%, його можна розглядати як перспективний проект, який сприятливо вплине на економіку Україну.


Слайд #10
Презентація на тему «Нафтопереробна промисловість України» - Слайд #10

Одеський НПЗ
Одеський нафтопереробний завод став акціонерним товариством відкритого типу в 1993 році. У липні 2000 року завод перетворений в акціонерне товариство 'Лукойл - Одеський НПЗ'. Сьогодні завод є високоавтоматизованим сучасним виробництвом, що забезпечує південний регіон України високоякісними моторними паливами й іншими продуктами переробки нафти.


Слайд #11
Презентація на тему «Нафтопереробна промисловість України» - Слайд #11

Також на території України ще існують Дрогобицький і Надвірнянський НПЗ. Але вони поступаються іншим у потужності і чисельності.


Слайд #12
Презентація на тему «Нафтопереробна промисловість України» - Слайд #12

Дякую за увагу!!!