Презентація на тему «Мексика» (варіант 7)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #1

Мексика


Слайд #2
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #2

Ме́ксика, офіційно Мексиканські Сполучені Штати  — країна в Північній Америці, яка межує на півночі зі Сполученими Штатами Америки, на півдні з Гватемалою, Белізом. Мексика також омивається на заході Тихим океаном, на південному сході Карибським морем та на сході Мексиканською затокою. Мексиканські Сполучені Штати — федеративна конституційна республіка, яка складається з 31-го штату та одного федерального округу навколо столиці м. Мехіко.
Мексика — п'ята за величиною країна на американському континенті та 14-та у світі. З населенням у 113 мільйони чоловік Мексика має найбільшу кількість іспаномовного населення у світі. Мексика — член ООН, ОАД, Латиноамер. асоціації інтеграції, Латиноамер. економічної системи. Мексика була колискою древніх цивілізацій Нового Світу


Слайд #3
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #3

Географія 
Рельєф країни
Значну частину території Мексики займає Мексиканське нагір'я з береговими низинами, що обрамляють його, на північному заході — гористий півострів Каліфорнія, на півдні — гірська область Чьяпас і Південна Сьєра-Мадре та низинний півострів Юкатан на південному сході.
Клімат країни
Клімат більшої частини Мексики тропічний, на півночі — субтропічний, дуже мінливий залежно від характеру рельєфу. Зі сходу та заходу на територію Мексики проникають вологі тропічні повітряні маси, що рясно зрошують навітряні схили гір. Північно-західна територія країни незахищена від вітрів, що дмуть з центральних частин Північної Америки, і має сухий континентальний клімат.
Середня температура січня коливається від 10 °C на північному заході до 25 °C на півдні. У зв'язку з проникненням холодного повітря на півночі Мексиканського нагір'я трапляються морози до −20 °C. Середня температура липня від 15 °C у піднесених рівнинних частинах нагір'я до 30 °C на березі Каліфорнійської затоки. Річна кількість опадів коливається від 100–200 мм на півночі і на навітряних схилах гір півдня до 2000-3000 мм на південних схилах.
Внутрішні води
Річкова мережа на південному сході густа, на північному заході дуже рідка. У деяких внутрішніх частинах посушливого Мексиканського нагір'я, а також на складеному вапняками півострові Юкатан поверхневий стік відсутній. Найбільші річки: прикордонна зі США Ріо-Гранде (Ріо-Браво-дель-Норте) з притоками Кончос і Лерма.


Слайд #4
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #4

Карта Мексики


Слайд #5
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #5

Флора і фауна країни
Рослинність
Рослинність різноманітна і досить багата на види (близько 12 тис. видів вищих рослин, з них дві третини — ендемічних). У північній (більшій) частині Мексиканського нагір'я переважають напівпустелі і пустелі зі своєрідною ксерофільною флорою, а також мімозовими чагарниками. Рослинність південної частини нагір'я й берегових низовин, що обрамляють його, головним чином саванна, що складається із злакового покриву і заростей колючих чагарників. У горах, що облямовують нагір'я, переважають листяні і змішані ліси (дуб, граб, липа, сосна, ялиця й інші). У південній і південно-східній частині Мексики ростуть переважно тропічні ліси, на східних схилах — вологі вічнозелені, на західних — сухі, переважно хвойні, біля підніжжя гір — листяні.


Слайд #6
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #6

Агава
Авокадо
Кактус


Слайд #7
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #7

Тваринний світ
Тваринний світ Мексики належить до двох фаун: неарктичної — на північному заході та на Мексиканському нагір'ї і неотропічної — на півдні та у низовинах південніше тропіків. У напівпустелях і пустелях найхарактерніші гризуни — землерийки, койоти; у гірських лісах Мексиканського нагір'я — чорний ведмідь, єнот-полоскун, червона рись, пума; у саванах — олені, мурахоїди, деревинний дикобраз; у тропічних лісах півдня — 2 види мавп, тапір, ягуар.


Слайд #8
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #8


Слайд #9
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #9

Державний устрій Мексики
Державний устрій — федеративна демократична республіка
Державна мова: іспанська
Членство у міжнародних організаціях ООН, МВФ, Організація Американських Держав (ОАД, 1948 р.), СОТ, МБРР, ЄБРР (єдина країна Латинської Америки — засновник), РЄ (спостерігач), ЮНЕСКО, ЮНІДО, ІКАО, ЕКОСОР, МФЧХ, ОЕСР, АТЕС.
Глава держави — президент, який обирається загальним прямим голосуванням строком на 6 років.
Законодавча влада здійснюється Національним конгресом, який складається з двох палат: палати депутатів і сенату


Слайд #10
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #10

Энрике Пенья Ньето


Слайд #11
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #11

Економіка Мексики
Мексика — індустріально-аграрна країна. Основні галузі економіки: харчова, тютюнова, хімічна, сталеплавильна, нафтова, гірнича, текстильна та легка промисловість, моторобудівна, туризм. Паливно-енергетичний баланс М. характеризується переважанням нафти і газу. Транспорт: залізничний, автомобільний. морський. Бл. 60 % зовніш. вантажообігу здійснює морський тр-т. Найважливіші мор. порти: Гуаймас, Коацакоалькос, Саліна-Крус, Тампіко, Веракрус, Акапулько.
Енергетика країни
Однією з найрозвиненіших галузей мексиканської промисловості є електроенергетика. Більшість електростанцій Мексики — теплові, загальною потужністю 20468 МВт. На них виробляється основна частина електроенергії — 65 %, на ГЕС — 15 %, атомних електростанціях — 6,2 %, на геотермальних — 3,3 %. Довжина ліній електропередач — 588 тис. км.
Сільське господарство країни
До найважливіших сільськогосподарських культур відносяться кукурудза, пшениця, рис, ячмінь, маїс і сорго. До інших важливих експортних культур — фрукти і овочі, особливо помідори, апельсини, манго й банани, кава.
Розведення великої рогатої худоби у Мексиці зосереджене в північно-центральному регіоні, який експортує велику кількість рогатої худоби у США. Яловичина і молочні продукти для урбанізованих районів здебільшого надходять з приморського району Мексиканської затоки, де розводять велику зебу. Велике значення в тваринництві країни мають також коні, мули, осли, вівці, кози й свині. Обсяги випуску продукції тваринництва відповідають внутрішнім потребам країни в яловичині, свинині, свіжому молоці, м'ясі птахів і яйцях, але сухе молоко імпортується.
Сільське господарство, лісове господарство і рибальство становлять до 10 % всієї мексиканської економіки. У Мексиці переважають дрібні фермерські господарства, і зрошування залишається однією з серйозних проблем.


Слайд #12
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #12

Центр міжнародної торгівлі у Мехіко


Слайд #13
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #13

Мови в країні
Офіційною мовою країни є іспанська. Мексика — найбільша іспаномовна країна світу. Іспаномовного населення тут майже у два рази більше, ніж у самій Іспанії. Майже один мільйон індіанців розмовляють більш як 50 мовами і діалектами. До мов індіанців, відносяться науатль (мова ацтеків, різні діалекти якої представляють найбільший лінгвістичний масив), майя та інші.


Слайд #14
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #14

Релігія в країні
З часів обертання у християнство іспанськими конкістадорами переважна більшість мексиканців сповідає християнство. 89 % віруючих мексиканців — католики, 6 % — протестанти, 5 % — прихильники інших релігій. У глибині країни серед місцевих індіанських племен досі широко поширене язичництво.


Слайд #15
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #15

Визначні пам'ятки Мексики
1. Пуерто-Вальярта.
Цей космополітичний курорт, розташований на західному узбережжі країни, є справжньою мрією відпочиваючих. Це також чудовий вибір для тих, хто обмежений у часі на відпочинок, але хоче отримати смак у всіх аспектах мексиканської життя. Чудові піщані пляжі уздовж затоки Бандерас – одні з найбільших в країні. Пуерто-Вальярта знаменитий традиційною архітектурою, елегантними ресторанами і безліччю цікавих магазинів.


Слайд #16
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #16

Визначні пам'ятки Мексики
1. Пуерто-Вальярта.
Цей космополітичний курорт, розташований на західному узбережжі країни, є справжньою мрією відпочиваючих. Це також чудовий вибір для тих, хто обмежений у часі на відпочинок, але хоче отримати смак у всіх аспектах мексиканської життя. Чудові піщані пляжі уздовж затоки Бандерас – одні з найбільших в країні. Пуерто-Вальярта знаменитий традиційною архітектурою, елегантними ресторанами і безліччю цікавих магазинів.


Слайд #17
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #17

2. Півострів Юкатан. 
Півострів Юкатан знаходиться в південній частині Східної Мексики. Популярна область для відвідування, півострів відомий його унікальною геологією, природною красою, видатної береговою лінією і стародавніми руїнами майя. Національні парки Юкатана обов'язкові для відвідування, тут також є неймовірні підземні озера, відомі як ценоти , про які ми писали раніше.


Слайд #18
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #18

2. Півострів Юкатан. 
Півострів Юкатан знаходиться в південній частині Східної Мексики. Популярна область для відвідування, півострів відомий його унікальною геологією, природною красою, видатної береговою лінією і стародавніми руїнами майя. Національні парки Юкатана обов'язкові для відвідування, тут також є неймовірні підземні озера, відомі як ценоти , про які ми писали раніше.


Слайд #19
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #19

3. Оахака. 
Покриваючи частина південного узбережжя Мексики, це місто всесвітньої спадщини пропонує як природні, так і штучні пам'ятки.Відомий своїми корінними жителями і стародавніми культурами, а також історією декоративно-прикладного мистецтва – місто є винятковим місцем призначення для туристів і мандрівників. При відвідуванні упевніться, що досліджували частина барвистою колоніальної архітектури, а також навколишнього простору, яке в достатку змішано з пустельними фрагментами берегової лінії, густих лісів і фотогенічних водоспадів.


Слайд #20
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #20

3. Оахака. 
Покриваючи частина південного узбережжя Мексики, це місто всесвітньої спадщини пропонує як природні, так і штучні пам'ятки.Відомий своїми корінними жителями і стародавніми культурами, а також історією декоративно-прикладного мистецтва – місто є винятковим місцем призначення для туристів і мандрівників. При відвідуванні упевніться, що досліджували частина барвистою колоніальної архітектури, а також навколишнього простору, яке в достатку змішано з пустельними фрагментами берегової лінії, густих лісів і фотогенічних водоспадів.


Слайд #21
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #21

4. Чьяпас. 
Субтропічний рай, оточений джунглями тропічного лісу і стародавніми руїнами майя, Chiapas – звичайно, одна з найкрасивіших пам'яток Мексики. Особливо виділяються річковий каньйон Сумідеро, озера в Монтебелло і стародавні руїни в Паленке.


Слайд #22
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #22

4. Чьяпас. 
Субтропічний рай, оточений джунглями тропічного лісу і стародавніми руїнами майя, Chiapas – звичайно, одна з найкрасивіших пам'яток Мексики. Особливо виділяються річковий каньйон Сумідеро, озера в Монтебелло і стародавні руїни в Паленке.


Слайд #23
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #23

5. Каньйон Коппер. 
Ця область на півночі Чіуауа – найгарніше місце, яке складається з круч і печер. Стрімчаки часом навіть перевершують відомий Великий каньйон Америки. Відвідування гарантує оглушливі панорамні краєвиди, а чиста незаймана природа дійсно допомагає забути про міському шумі і суєті.


Слайд #24
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #24

5. Каньйон Коппер. 
Ця область на півночі Чіуауа – найгарніше місце, яке складається з круч і печер. Стрімчаки часом навіть перевершують відомий Великий каньйон Америки. Відвідування гарантує оглушливі панорамні краєвиди, а чиста незаймана природа дійсно допомагає забути про міському шумі і суєті.


Слайд #25
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #25

6. Буфадора. 
Морська печера в Байя Каліфорнія – відмінне місце для відвідування серед природних пам'яток Мексики. З печерою на рівні моря, періодичні стрибки рівня води створюють масивний гейзер з виверженням, супроводжуваний моторошним звуком, не порівняти ні з яким іншим у світі. Приєднайтесь до інших людей, що збираються навколо печери, розслабтеся і насолоджуйтеся шоу.


Слайд #26
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #26

6. Буфадора. 
Морська печера в Байя Каліфорнія – відмінне місце для відвідування серед природних пам'яток Мексики. З печерою на рівні моря, періодичні стрибки рівня води створюють масивний гейзер з виверженням, супроводжуваний моторошним звуком, не порівняти ні з яким іншим у світі. Приєднайтесь до інших людей, що збираються навколо печери, розслабтеся і насолоджуйтеся шоу.


Слайд #27
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #27

7. Чичен-Іца.
Об'єкт Світової спадщини ЮНЕСКО, Чичен-Іца стоїть, як свідчення сили цивілізації майя. У владі значною структури Ель Кастільо, це одне з найбільш приголомшливих місць в країні. Чичен-Іца обов'язково повинна бути в загальному списку місць, які варто відвідати в Мексиці. Коли будете планувати Вашу подорож, упевніться, що зможете виділити на відвідування весь день – область охоплює радіус в 2.5 квадратних милі.


Слайд #28
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #28

7. Чичен-Іца.
Об'єкт Світової спадщини ЮНЕСКО, Чичен-Іца стоїть, як свідчення сили цивілізації майя. У владі значною структури Ель Кастільо, це одне з найбільш приголомшливих місць в країні. Чичен-Іца обов'язково повинна бути в загальному списку місць, які варто відвідати в Мексиці. Коли будете планувати Вашу подорож, упевніться, що зможете виділити на відвідування весь день – область охоплює радіус в 2.5 квадратних милі.


Слайд #29
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #29

8. Водоспад Хорстейл. 
Cola de Caballo (або хвіст коня) – водоспади в Монтерреї, що притягають величезну кількість відвідувачів щороку. Каскади – велика фотогенічна природна пам'ятка. Навколишні краєвиди також подобаються ентузіастам природи. Замовте готель на сусідньому курорті, займіться пішим туризмом, стрибками на еластичному тросі, оглядом каньйонів, або верховою їздою.


Слайд #30
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #30

8. Водоспад Хорстейл. 
Cola de Caballo (або хвіст коня) – водоспади в Монтерреї, що притягають величезну кількість відвідувачів щороку. Каскади – велика фотогенічна природна пам'ятка. Навколишні краєвиди також подобаються ентузіастам природи. Замовте готель на сусідньому курорті, займіться пішим туризмом, стрибками на еластичному тросі, оглядом каньйонів, або верховою їздою.


Слайд #31
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #31

9. Ісла Мухерес. 
Просто коротка поїздка на човні від курорту Канкун, і Ви потрапляєте в ідеальний тропічний рай, який є світом далеко від божевілля материка. Це Ісла Мухерес, відомий також, як Жіночий острів. Це невеликий острів, де можна зайнятися дайвінгом, чи просто поніжитися на теплому піщаному пляжі.


Слайд #32
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #32

9. Ісла Мухерес. 
Просто коротка поїздка на човні від курорту Канкун, і Ви потрапляєте в ідеальний тропічний рай, який є світом далеко від божевілля материка. Це Ісла Мухерес, відомий також, як Жіночий острів. Це невеликий острів, де можна зайнятися дайвінгом, чи просто поніжитися на теплому піщаному пляжі.


Слайд #33
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #33

10. Арка Кабо Сан Лукас.
Пам'ятки Мексики включають безліч природних чудес. Одним з них є арка Кабо Сан Лукас у прибережному міста Кабо. Це туристична гаряча точка, відома своїми піщаними пляжами світового класу, і святковою атмосферою. Арка Кабо-Сан-Лукас знаходиться в місці зустрічі двох морів і справедливо заробила своє місце в мексиканських легендах і фольклорі.


Слайд #34
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #34

10. Арка Кабо Сан Лукас.
Пам'ятки Мексики включають безліч природних чудес. Одним з них є арка Кабо Сан Лукас у прибережному міста Кабо. Це туристична гаряча точка, відома своїми піщаними пляжами світового класу, і святковою атмосферою. Арка Кабо-Сан-Лукас знаходиться в місці зустрічі двох морів і справедливо заробила своє місце в мексиканських легендах і фольклорі.


Слайд #35
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #35

Цікаві факти про Мексику
Буритоси і такоси – це національна і дуже популярнаи їжа, в основі якої коржа з кукурудзяного, пшеничного і навіть кактусового борошна. Друга складова – м'ясо, курка або овочі і обов'язково боби або квасоля, усе це заправлено гострим соусом чилі.
Фрукти на вулицях продають у вже очищеному і порізаному виді в целофанових пакетиках, перед продажем їх пропонують посипати згори порошком з чилі з цукром, для аматорів “погарячіше”.
Текіла (повна назва Сантьяго де Текила) – це назва мексиканського міста, в якому знаходиться основне виробництво однойменного напою.
Блакитна агава – ця рослина, з якої роблять Текилу, всупереч поширеній думці про те, що вона виробляється з кактусів. Блакитна агава відноситься до сімейства спаржевих і виглядає як невеликий кущ з колючками, мабуть тому і з'явився стереотип про кактуси.
 У великих супермаркетах продавці працюють в марлевих пов'язках.
 Пісок на карибському узбережжя коралового походження – дуже дрібний, білий і майже не нагрівається. У 40-градусну жару по ньому можна абсолютно спокійно ходити босоніж
Вода в Карибському морі дуже тепла, близько 25-28 градусів круглий рік.
У офіційних таксі в Мехіко на склі обов'язково висить державна ліцензія з фотографією водія. Щоб уникнути непорозумінь, рекомендується звіряти фотографію тим, хто сидить за кермом
Медичне обслуговування для населення Мексики безкоштовне, але, як говорять самі місцеві, дуже низької якості, тому якщо хочеться нормальних умов і допомоги, потрібно йти в приватну клініку.
Освіта також майже повністю безкоштовне. Для школярів надають різні соціальні програми – аж до безкоштовного живлення і форми. У університетах платять пристойні стипендії, але багато хто все одно не хоче вчитися – йдуть працювати.


Слайд #36
Презентація на тему «Мексика» (варіант 7) - Слайд #36

Дякую за увагу!
Підготувала учениця 10 класу Штик Марія.